1515

Signatur Fastigheter förvärvar tre bostadsfastigheter för drygt 90 MSEK i Eslöv – intensifierar förvärvstakten för att nå 2 miljarder

Signatur Fastigheter AB (publ) har förvärvat tre fastigheter i centrala Eslöv med en total uthyrbar yta om drygt 5 200 kvm, varav omkring tre fjärdedelar utgörs av lägenheter och resterande del av kommersiella lokaler. Transaktionen sker i bolagsform till ett underliggande fastighetsvärde om 91,5 MSEK, motsvarande cirka 17 600 kronor per kvadratmeter. Hyresvärdet uppgår till cirka 6,1 MSEK per år med ett bedömt driftnetto om 4,1 MSEK. Tillträde sker per omgående.

”Vi är mycket nöjda med förvärvet av dessa tre fastigheter centralt belägna i en ort med goda kommunikationer. Det finns potential till standardhöjande renoveringar i lägenheterna vid omflyttningar samt till att konvertera lokalyta till nya lägenheter. Affären ska ses som en komplettering till vårt befintliga bestånd med bra belägna fastigheter i Öresundsregionen och ger oss ytterligare synergier i förvaltningen. Transaktionen matchar därmed vår förvärvsstrategi om kassaflödesfastigheter med tydliga och värdeskapande utvecklingsmöjligheter, och är ett led i vår expansion med ambitionen att nå ett fastighetsvärde om 2 miljarder under året”, säger Dan Astrén, VD Signatur Fastigheter.
 

Finansiering sker via egna medel och banklån.   

Efter tillträdet av de aktuella fastigheterna uppgår Signaturs fastighetsbestånd till cirka 1 200 MSEK.

”Vi arbetar för närvarande med ett antal potentiella förvärv där vi kan ta oss an oslipade diamanter i form av fastigheter med miljömässiga, ekonomiska eller sociala brister som vi kan förädla över tid”, säger Dan Astrén, VD Signatur Fastigheter.


Denna information är sådan information som Signatur Fastigheter AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 april 2021 kl. 8.30 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Dan AstrénCEO
040-608 82 00
astren@signaturfastigheter.se

www.signaturfastigheter.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från GaroAnnons

GARO leder vägen mot fler laddstationer för elbilar

Allt fler människor vill vara med och ställa om bilflottan till ett mer miljövänligt alternativ. På de svenska vägarna ökar antalet elbilar och elhybrider stadigt, så stadigt att utbyggnaden av laddstationer inte riktigt hänger med. 

– Det ska vara lätt att göra rätt, det är ett måste vid en sådan genomgripande förändring som den vi står inför idag. Laddinfrastrukturen måste byggas ut, inte bara längs vägarna utan också där människor bor, arbetar och lever sina liv, säger Patrik Anderson, vd för GARO-koncernen.

GARO har varit ledande inom E-mobility sedan 2008 och erbjuder några av marknadens mest innovativa och avancerade produkter inom området. Gemensamt för produkterna är att de är uppkopplade och kan kommunicera med varandra och bilarna. På så vis kan de utbyta information, kopplas till betaltjänster och styra strömmen på ett smart sätt.

– Inom E-mobility har vi tre produktkategorier. Laddboxen som installeras hemma vid villan eller arbetsplatsen, laddstolpen för publika miljöer som exempelvis parkeringsplatser, och snabbladdningsstationen som finns längs motorvägar och vid snabbmatskedjor. Produkterna är uppkopplade och kan kommunicera både med varandra, men också med bilarna som laddas, säger Patrik.

Ladda hemma

Viktigt att tänka på när man har en elbil är att skapa en bra och säker laddningsstation i hemmet. En grundläggande regel är att inte koppla in bilen i ett vanligt eluttag. Den höga belastningen kan leda till överhettning och i värsta fall kan det börja brinna. En betydligt bättre lösning är att satsa på en laddbox, kontakta en elinstallatör som hjälper dig med installationen samt Grön Teknik- avdraget som gör att totalkostnaden blir reducerad.

Krav på snabba laddstationer

Att antalet laddstationer ökar över hela landet är en förutsättning för att elbilsanvändandet ska fortsätta öka och fungera smidigt. Patrik tror också att vi får tänka om lite kring våra vanor gällande det som driver våra fordon. 

– Vi kommer att söka oss till ställen där vi kan ladda bilen samtidigt som vi gör något annat, som exempelvis veckohandlar, njuter av en god middag på restaurangen eller tränar på gymmet. Att det finns möjligheter att ladda sin bil på ett bekvämt sätt är förväntningar från bilister som både arbetsgivare, fastighetsägare och andra serviceaktörer måste förhålla sig till redan idag, säger han.

OM GARO E-mobility:

GARO har en bred produktportfölj som kännetecknas av ett genomgående hållbarhetstänk. Stolparna och laddstationerna är gjorda av hållbara material med låg miljöpåverkan, mjukvaran är intelligent och serviceorganisationen ger kunderna trygghet med både reservdelar och support. Läs mer om GARO här. 

Mer från Garo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Garo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?