1515
Annons

Stadium ny återförsäljare av OrganoTex®

OrganoClick har tecknat ett återförsäljaravtal med Stadium för OrganoTex®. Stadium kommer under avtalet återförsälja OrganoClicks bionedbrytbara och PFAS-fria OrganoTex® textilimpregnering och tvättmedel för funktionskläder i Sverige samt nylanserade OrganoTex® skovård.

”Vi ser mycket fram emot att inleda samarbetet med Stadium som tidigt jobbat med att fasa ut PFAS från sina produkter och har uttalade hållbarhetsmål. Via Stadium når vi en än större målgrupp av konsumenter på den svenska marknaden med våra biologiskt nedbrytbara kläd- och skovårdsprodukter”, säger Susanne Karlsson, Försäljningschef för OrganoTex® på OrganoClick.

Första leveransen av produkter kommer ske under våren då Stadium börjar sälja produkterna i utvalda butiker samt i sin webbshop.


Informationen är sådan som OrganoClick AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014) samt lag (2007:528) om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2021-04-15 11:08 CET.

.........................................................................................

För mer information, var vänlig kontakta:

Mårten Hellberg, VD

08-684 001 10, marten.hellberg@organoclick.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innovativ investeringsprodukt stödjer Läkarmissionens viktiga arbete i Ukraina

Garantum har arrangerat ännu en nydanande strukturerad produkt i samarbete med Crédit Agricole CIB och Läkarmissionen. De pengar som placeras investeras i olika projekt som bidrar till att lösa sociala problem. Dessutom går en del av intäkterna till Läkarmissionens viktiga arbete i Lviv i Ukraina.

– Vi är mycket nöjda över att ha arrangerat ytterligare en produkt som baseras på en social obligation tillsammans med Crédit Agricole CIB och Läkarmissionen. Inte minst då obligationen bidrar till social nytta samtidigt som det bidrar till Läkarmissionens viktiga uppdrag i Lviv, Ukraina, säger Mats Eriksson, strukturerade produkter på Garantum.

Läkarmissionen aktiva i Lviv i Ukraina
Delar av intäkten från placeringen tillfaller Läkarmissionens arbete i Lviv i Ukraina.

– Läkarmissionen hjälper utsatta familjer som inte har möjlighet att fly kriget. Vi  delar bland annat ut matkassar och tillsammans med volontärer försöker vi ge trygghet och stöd på plats där det behövs. För att stötta familjer som tagit sig över gränsen till Rumänien och Moldavien och befinner sig på flykt arbetar vi även tillsammans med myndigheter för att ge tak över huvudet, mat och psykosocialt stöd. Gåvan från Garantum är ett mycket välkommet bidrag till vårt viktiga hjälparbete i den humanitära katastrofen i Ukraina, säger Bo Guldstrand, ordförande Läkarmissionen.

Obligationen bidrar till social nytta
Det kapital som investeras knyts till en social obligation som ges ut av Crédit Agricole CIB. Pengarna är öronmärkta att finansiera projekt som genererar tydlig social nytta. Det kan till exempel röra projekt i tillväxtländer för att öka sysselsättningen och minska sociala och ekonomiska ojämlikheter. Investerarna i placeringen får ett kapitalskydd på 80% samtidigt som avkastningsdelen knyts till 4 stora läkemedelsbolag med en fastställd kupong på 15,9% per år i möjlig avkastning.

I samband med listningen på Nasdaq överräckte Fredrik Larsson, institutionell rådgivare på Garantum, en check på drygt 200 000 kronor till Läkarmissionen och dess ordförande Bo Guldstrand.

Pressmaterial:
Ladda ner pressbilder här

För mer information kontakta:
Patrick Bejerskog, mediakontakt Garantum, +46 8 522 550 44, patrick.bejerskog@garantum.se
Bo Guldstrand, ordförande Läkarmissionen, +46 700 92 81 28, bo.guldstrand@lakarmissionen.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressrelease Garantum Social obligation Läkarmissionen_220812

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera