1515

HEXPOL förvärvar Unica, ett spansk företag verksamt inom Rubber Compounds

HEXPOL har i dag ingått ett avtal om att förvärva 100% av Unión de Industrias C.A., S.A. (Unica) från Espiga Capital, ett spanskt Private Equity företag. Unica är en betydande aktör inom Rubber Compounds i Spanien och är leverantör till flera krävande kunder inom t ex fordonsindustrin, byggnation och jordbruk.

”Genom förvärvet av Unica stärker vi vår position inom Rubber Compounds till kunder med höga krav i Spanien och andra EU länder. Unica är ett perfekt komplement till vår existerande verksamhet i Spanien, som främst återfinns inom andra områden”

Ralph Wolkener och Carsten Rüter, Presidents HEXPOL Compounding Europe/Asia

Under de senaste åren har Unica genomfört stora investeringar i utrustning och teknologi och är väl positionerade för att kunna stötta utvecklingen inom fordonsindustrin i södra Europa. Företagets starka och erfarna ledning stannar i bolaget och kommer driva fortsatt tillväxt och teknisk utveckling.

”Det är ett nöje att välkomna Unica och dess medarbetare, som vi har stor respekt för, till HEXPOL. Unicas fokus på kundtillfredsställelse och kvalitet passar perfekt in i HEXPOL koncernen”

Georg Brunstam, VD och Koncernchef

Unicas försäljning under 2020 uppgick till 40 MEUR med en lönsamhet under HEXPOL koncernens nivå. Unica driver en avancerad compounding fabrik i Corella, Navarra, Spanien med ca 80 anställda.

Förvärvspriset uppgår till ca 48 MEUR på skuldfri basis vilket finansieras med en kombination av befintlig kassa och existerande banklån. Transaktionen slutförs när reglerande myndigheter gett tillstånd, vilket förväntas ske under andra kvartalet 2021.

För ytterligare information kontakta:

Peter Rosén, Vice VD & CFO
Tel: +46 (0)40 25 46 64

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?