Hoppa till innehållet

Annons

C.A.G förvärvar BI- och Analytics-konsulten Cadeia

Pressrelease

CAG Group AB (publ) har idag tecknat avtal om förvärv av Cadeia AB. Cadeia är specialister inom Business Intelligence & Analytics och Corporate Performance Management, med spets inom Microsoft BI och CPM-plattformen Jedox. Bolaget har 17 medarbetare och omsättningen för räkenskapsåret 2019/2020 uppgick till 21,4 mkr med ett rörelseresultat om 3,5 mkr. Bolaget har stabila kunder bland vilka kan nämnas Kronans Apotek, Pernod Ricard, KIA och Compugroup Medical. Cadeia blir en del av C.A.G Arete och stärker C.A.G:s erbjudande inom Business Intelligence & Analytics samt adderar ny kompetens inom budget- och planeringslösningar (Corporate Performance Management).

Köpeskillingen kan maximalt uppgå till 22 mkr på kassa- och skuldfri basis. Vid tillträde utgår 18 mkr varav 13,5 mkr kontant och 4,5 mkr i C.A.G-aktier. Baserat på rörelseresultat för räkenskapsåret 2020/2021 kan ytterligare maximalt 2 mkr utgå i kontant betalning. Per april 2023 kan slutligen en villkorad tilläggsköpeskilling om 2 mkr utgå kontant. Maximal köpeskilling motsvarar en EV/EBIT-multipel om 7,1 baserat på prognostiserat resultat 2020/2021. Tillträde sker per 12 april 2021 och förvärvet konsolideras från 1 april. Ersättning för Bolagets nettokassa erläggs efter tillträde i april.

- Med den ökande betydelsen av dataanalys inom i stort sett alla verksamheter är Business Intelligence och Analytics en    kritisk kompetens, säger Åsa Landén Ericsson, VD för CAG Group AB. Därför är vi väldigt glada att kunna välkomna Cadeia till C.A.G för att stärka vårt nuvarande erbjudande till kunder inom alla sektorer.
 

- Cadeia har långa kundrelationer och seniora medarbetare med tung affärs- och teknikkunskap, säger Mats Ågren, VD på C.A.G Arete. C.A.G Arete är specialiserat på Microsofts erbjudanden och vi har redan idag en affär inom Business Intelligence & Analytics där Cadeia passar mycket väl in. Vi ser fram emot att tillsammans med Cadeias kompetenta medarbetare bredda och stärka vårt erbjudande och flytta fram våra positioner inom detta viktiga framtidsområde.

- Vi ser fram emot att fortsätta utveckla Cadeias verksamhet inom ramen för C.A.G Arete, säger Ludvig Ahlström, VD för Cadeia. Tillsammans får vi ökad kraft att sälja, leverera, rekrytera och kompetensutveckla oss till gagn för våra kunder. Business Intelligence, Analytics, Machine Learning, AI, Master Data Management, Planning; vårt område är brett och utvecklingen går i en rasande fart. Tillsammans med C.A.G ska vi ta ännu en starkare position på vår spännande marknad.

För ytterligare information, kontakta:             

Åsa Landén Ericsson, VD CAG Group AB         

Asa.landen[a]cag.se, 070-208 64 90                             

Kontaktuppgifter Erik Penser Bank, Certified Adviser:

Tel: 08-4638300

Email: certifiedadviser[a]penser.se

Denna information är sådan information som CAG Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning MAR. Informationen lämnades, genom ovanståendes kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 31 mars 2021 kl. 08:30 (CET).

Om C.A.G
C.A.G är ett konsultbolag verksamt inom IT-management, systemutveckling, drift & förvaltning och utbildning, med fokus mot Bank & Finans, Hälsa, Vård & Omsorg samt Försvar. Med passion för utveckling arbetar C.A.G för att skapa långsiktigt värde för sina kunder och för att varje medarbetare ska trivas och växa i sin roll. Hos C.A.G finns såväl omfattande strategi- som implementationskompetens och Bolaget kan därför hjälpa sina kunder med små som stora projekt – allt från isolerade insatser till att ta helhetsansvar. C.A.G har cirka 370 anställda, fördelade på självständiga operativa dotterbolag under ett gemensamt varumärke. C.A.G är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market sedan december 2018. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Innehåll från McDonald'sAnnons

McDonald’s vd: ”Nu satsar vi på ytterligare 50 år i Sverige”

McDonald’s firar 50 år i Sverige med att satsa på nya etableringar och ett huvudkontor mitt i city.

Strategin är långsiktig, menar vd:n Joachim Knudsen.

– Det går bra för McDonald’s. Nu kör vi för 50 nya år i Sverige, säger han.

Så ansöker du om att bli franchisetagare

1973 etablerades McDonald’s i Sverige. Exakt 50 år senare skriver Sveriges största restaurangkedja in sig i ett nytt kapitel. Och man gör det genom att flytta huvudkontoret från Skärholmen till Waterfront Building, så centralt i Stockholm man kan komma. Satsningen är lika strategisk som symbolisk.

– McDonald’s mår bra. Vi har gjort affärer i Sverige i 50 år. Vi är en enda stor familj av franchisetagare och svenska McDonald’s. Vi är hela Sveriges Donken, säger Joachim Knudsen, vd för McDonald’s Sverige.

43 nya McDonald’s-restauranger

Sedan år 2017 har McDonald’s gjort en omarbetning och städat i sin strategi. Där ingår att stänga ett antal restauranger på grund av att gästernas beteenden har förändrats, för att i stället erbjuda framtidens McDonald’s genom att öppna på nya adresser.

– Efter sex år har vi nu slutfört den processen. Det innebär också att vi har öppnat 23 nya restauranger sedan 2019, med ambitionen att öppna ytterligare 20 inom de kommande tre åren – från Kristianstad till Skellefteå.

– Vi och våra franchisetagare har gjort gigantiska investeringar i Sverige, både för att stänga, återinvestera och öppna nya restauranger. På så vis har vi även ökat vår marknadsandel. Kommersiellt står vi starka, och strategin fungerar.

13 000 medarbetare

Bakom framgången står inte minst de 27 franchisetagare, kvinnor och män, som investerar över hela landet. Med sammanlagt 200 restauranger från norr till söder har McDonald’s idag cirka 13 000 medarbetare - genom åren har över 220 000 medarbetare anställts, vilket bland annat gjort McDonald’s till en av Sveriges största privata ungdomsarbetsgivare.

– Det är våra franchisetagare som anställer och utbildar våra medarbetare, och de spelar en enorm roll för hur McDonald’s uppfattas som arbetsgivare. På så sätt är vi ett mycket lokalt representerat företag.

McDonald’s letar kontinuerligt efter nya, hungriga franchisetagare.

– Gärna personer som trivs med att vara entreprenörer och som är bra på att jobba med och utveckla människor. Men det är fortfarande människor som tycker det är roligt och trivs med att vara del av ett större sammanhang. Vi arbetar även aktivt för att få med oss fler kvinnliga franchisetagare.

Vad kommer att känneteckna framtidens McDonald’s?

– Vi är ett urstarkt varumärke med nöjda gäster, men sättet vi säljer vår mat och dryck på idag är helt annorlunda - med digitala försäljningskanaler och en kontemporär känsla. Konsten att förstå ett varumärke är ju att alltid vara relevant och samtida, som en spegel av samhället.

Spetsigare satsningar

En del av att servera en allt spetsigare upplevelse är satsningen på McCafé. Kaffe är och kommer att spela en allt större roll på McDonald’s restauranger framöver.

– Där finns en stor marknadspotential, inte minst att servera fint kaffe till bra pris genom vår McDrive. Vi jobbar hela tiden på att utveckla vårt erbjudande till gästerna.

Sund expansion

Här vävs också flytten till city och Waterfront Buildning in i strategin på ett självklart sätt.

– Det är ett tecken på att vi är ett sunt företag, och på att vi investerar – inte bara i restauranger utan genom att vi expanderar med ett nytt huvudkontor där vi kan attrahera ännu fler anställda.

I det högt miljöcertifierade glashuset i huvudstaden väntar stora resurser, bland annat kring internutbildning, marknad och affärsutveckling.

– Vi tror på en lång framtid i Sverige. I höst är det 50 år sedan vi introducerade hamburgare i det svenska samhället. Nu tänker vi utvecklas i 50 år till. Inför denna framtid finns det stora möjligheter för både nya medarbetare som vill växa med oss och nya drivna franchisetagare.

Så fungerar McDonald’s franchisemodell 

Mer från McDonald's

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med McDonald's och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera