1515

Marcus Sandlund blir ny vice VD i Ecoclime Group (publ)

Ecoclime Group rekryterar Marcus Sandlund, som gjort en snabb karriär i byggbranschen med ansvar som key account manager för miljardprojekt. Han tar nu rollen som vice VD i Ecoclime Group och chef för  affärsområdet Cirkulär energi, där han ska fokusera på den fortsätta etableringen av Evertherm i Sverige och exportsatsningen i Europa. Marcus tillträder senast den 16 juni 2021.

Marcus Sandlund har under de senaste 6 åren arbetat i NCC-koncernen, idag med nationellt affärsansvar som key account manager för rikskunders miljardprojekt och affärsansvarig för tillväxtområdet NCC Skola. Marcus är byggnadsingenjör med examen från KTH inom Byggteknik och Design och startade karriären på ett lokalt ägarlett byggföretag i Norrköping där han sedermera blev vice VD, varpå han efter några år på Skanska headhuntades till NCC, som han nu lämnar för den nya tjänsten på Ecoclime.

Marcus Sandlund: ”Redan första gången jag fick Evertherm-systemen presenterade för mig och kalkylerade det värdeskapande som systemen kan ge fastighetsägare, insåg jag vidden av marknadspotentialen i Evertherm och Ecoclimes affärsområde Cirkulär energi. Det bekräftas även av externa analyser som utförts av bland annat Nordic Energy Audit. Ecoclime och Evertherm startar nu en resa i Sverige och Europa, där jag med min bakgrund och mitt kontaktnät i branschen ser en oerhört stimulerande utmaning att kliva in som vice VD just i det här läget, med allt starkare drivkrafter för våra bolags erbjudanden i den cirkulära energimarknaden. Att lyckas kombinera fastighetsnytta och affärsvärde med en grön och hållbar teknik som är bra för klimatet, är nyckeln till den nödvändiga omställningen”.

”Ecoclime är ett välskött bolag med en tydlig strategi och affärsmetodik för hur framgångarna ska kunna uppnås, såväl i Sverige som internationellt. Det har inte minst bekräftats av den uppmärksamhet bolaget fått från såväl svenska som internationella investerare i samband med den kapitalanskaffning som bolaget genomfört de senaste veckorna, en förstärkning som ligger som grund för den satsning jag nu får ansvaret för”, avslutar Marcus.

Lennart Olofsson, grundare och VD Ecoclime Group: ”Redan när jag träffade Marcus första gången för snart två år sedan såg jag potentialen hos honom som affärsman och ledare. Styrelsen och jag ser med stor tillförsikt fram emot att Marcus ska ta Ecoclimes affärsområde för Cirkulär energi till nästa nivå, i Sverige och Europa, och förverkliga den vision vi har för Evertherm som en central del av Ecoclimes framtid”.

För ytterligare information, kontakta:
Lennart Olofsson, vd, telefon 070-537 16 42

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Contour DesignAnnons

Så ser man till att anställda arbetar ergonomiskt hemifrån

Minna Snickars och Anna Engström, KAM på Contour Design. Till höger: Contour Designs populära Travel Kit.
Minna Snickars och Anna Engström, KAM på Contour Design. Till höger: Contour Designs populära Travel Kit.

Musarm, nackont och ryggsmärtor. Listan på negativa effekter av dålig ergonomi kan göras lång. Under pandemin har många anställda drabbats hårt och som arbetsgivare har man ett ansvar att ge en likvärdig arbetsplats oavsett om man arbetar distans eller på kontoret. Med Contour Designs ergonomiska produkter minskas smärta och spänningsskador – arbetet blir även mer effektivt. 

För bara ett antal år sedan var det bara de som fick läkarintyg som berättigades hjälpmedel som förbättrar ergonomin på arbetsplatsen. Men mycket har förändrat sen dess och svenskarna tänker mycket på sin hälsa. Många vill jobba preventivt mot skador, men faktum är att anställda landet över har fått en försämrad ergonomi under pandemin.

– Även om vi har kommit långt så är det mycket som måste göras. Många som vi pratar med har inte de hjälpmedel som behövs för att underlätta arbetet. När pandemin kom så prioriterades det att få hem dator och skärm, och i bästa fall skrivbord och stol, men inte den viktiga kringutrustningen, säger Anna Engström, KAM på Contour Design. 

– Arbetsgivaren har ett ansvar att ge en likvärdig arbetsplats var man än befinner sig. För att underlätta det erbjuder vi ergonomiska kvalitetsprodukter som möss och tangentbord. När vi utvecklat våra produkter har vi inte endast fokuserat på att de ska lindra smärta, utan även förebygga den, säger Minna Snickars, KAM på Contour Design. 

Förebygg sjukfrånvaron och spara pengar

Att köpa in ergonomiska produkter till sina anställda innebär att man arbetar preventivt med att minska sjukfrånvaro. Det gynnar inte bara medarbetare ekonomiskt men också företaget som stort.

– Det finns mycket pengar att spara för företaget om man jobbar preventivt. En studie från Sintef visar att 17% av anställda sjukskriver sig längre än två veckor. En genomsnittlig kostnad för företag är 13 000 kronor per sjukvecka. Bara det talar sitt klara språk, säger Minna Snickars. 

Prova på gratis och märk skillnaden

Om man själv vill märka den stora skillnaden på vanliga och ergonomiska kringprodukter kan man få prova produkter från Contour Design gratis i 14 dagar. Det går till som så att man blir kontaktad av Contour eller en vald återförsäljare, där de stämmer av vilka behov som finns och vilken modell som passar bäst. 

– Hela 99% av de som testar ett centrerat styrdon som RollerMouse uppger en minskning av smärta och obehag. Hela 65% uppger också att en ergonomisk mus ökar effektiviteten med 65%, säger Anna Engström.

Om man vill fånga in hela arbetsplatsen, så är Contour Designs Travel Kit perfekt.

– I det får man med ett laptopstöd så att man kommer upp med nacken, vår suveräna ergonomiska mus RollerMouse Red Plus och Balance tangentbord. Tillsammans gör de här produkterna otroligt mycket för ergonomin. Som ett komplement till detta, när man är på språng, på resan eller vid kortare möten, rekommenderar vi Contour RollerMouse mobile. En liten, lätt och kompakt RollerMouse med samma funktionalitet som de övriga RollerMouse modellerna. Även den kan man få prova gratis. Nio av tio som provar våra produkter väljer att behålla dem, avslutar Anna Engström. 

Vill du prova gratis i 14 dagar?

Om Contour Design

Contour Design utvecklar kvalitetsprodukter som hjälper dig arbeta säkert vid din dator utan risk för fysisk smärta eller skador. Vi tar hänsyn till människors skillnader, beteende och vanor i bra design. Ergonomi är inte en enskild lösning, utan snarare en kombination av bra och effektiv utrustning, variation, flexibilitet och bra vanor.

 

Mer från Contour Design

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Contour Design och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?