1515

SWEXITPARTIET DEMONSTRERAR UTANFÖR RIKSDAGSHUSET MOT FÖRSLAGET OM SVERIGES BIDRAG TILL EU’S ÅTERHÄMNINGSFOND

På onsdag den 24 mars kommer Swexitpartiet att anordna en demonstration utanför Riksdagshuset samtidigt som riksdagspartierna debatterar och voterar om Sveriges ratificering av EU’s framtida budget och återhämtningsfond. Ett åtagande som för Sveriges del bl a innebär att Sverige, i tillägg till en ökad medlemsavgift till EU, nu åtar sig att betala uppskattningsvis 150 miljarder kr i bidrag till företagare och projekt i Öst- och Sydeuropa.

Förslaget från regeringen öppnar även upp för EU att ta egna lån liksom för att uppbära federal EU-skatt på toppen av vår kommunala-, landstings- och statsskatt.  Något som inte är oomstritt. Samtliga riksdagspartier har tidigare bedyrat sitt motstånd till både bidragsdelen i återhämtningspaketet liksom EU’s rätt att beskatta medlemsländerna. Fortsatt är en majoritet i riksdagen (M, SD, KD och V) motståndare till förslaget. V och SD har därför uttryckt att de kommer att rösta nej. M och SD sägs lägga ner sina röster för att inte riskera samarbetet med och inom EU.

- Det är förfärande att Sveriges politiker nu sviker sina tidigare löften och sina väljare på grund av ren och skär konflikträdsla, säger Ulf Ström, ordförande i Swexitpartiet.

Den föreslagna återhämtningsfonden, som totalt omfattar ca 8.000 miljarder kr, varav ca hälften avses att delas ut som bidrag, handlar i slutänden om att rädda EURO’n. En valuta som Sverige valt att stå utanför. Alldeles oavsett har ett argument för Sveriges gigantiska bidrag till fonden varit att Sverige, till skillnad från de bidragstagande EU-länderna, har en välskött ekonomi. Något som åstadkommits till priset av återhållsamhet liksom ett av Europas högsta skattetryck och pensionsåldrar.

- Det vi ser i Sverige idag är att antalet fattigpensionärer ökar, att barnfattigdomen sprider sig, en havererande äldrevård, att rappningen faller från väggarna i våra skolor, kriminaliteten skenar, tusentals svenska företag dukar under och hundratusentals svenskar riskerar att bli arbetslösa. Att EU i det läget begär att vi svenskar skall garantera lån på och sedan skänka bort 100-talet miljarder kr till företagare och projekt i andra delar av Europa, för att rädda deras krisande valuta och ekonomier är något som nu upprör tiotusentals svenskar, fortsätter Ulf Ström.

Swexitpartiet uppmanar därför riksdagspartierna att besinna sig och låta svenska folket få säga sitt i den här frågan genom en folkomröstning. Uppmaningen kommer att framföras i en demonstration utanför Riksdagshuset:

- Plats:  Mynttorget (mitt emot Riksdagshuset)

- Tid: Kl 12-13, onsdag 24 mars, 2021

- Det borde ligga i politikernas eget intresse att få verifierat vilket mandat de har från svenska folket i EU-frågan i allmänhet och när det gäller Stödpaket d v s Sveriges miljardbidrag till framför allt Öst- och Sydeuropa i synnerhet. Alternativet är att de kommer att få stå till svars inför de kommande generationer som kommer att få betala för kalaset, säger Ulf Ström.

För ytterligare information, kontakta:

Ulf Ström, ordförande, swexitpartiet.se

Tel: 0733-24 82 90

Epost: info@swexitpartiet.se

Swexitpartiet.se verkar för att Sverige ska lämna EU och i stället vara en fortsatt del av EUs inre marknad genom bilaterala avtal på samma sätt som Norge, Storbritannien, Island och Schweiz. Partiet är tvärpolitiskt så till vida att det i andra politiska frågor stödjer samtliga övriga riksdagspartier enligt en ny och unik model för parlamentarisk samverkan (ref www.swexitpartiet.se).

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från CHG-MeridianAnnons

Hållbar finansiering av IT för den moderna arbetsplatsen

Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.
Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN.

Med rätt partner och finansieringslösning av IT-utrustning kan företag sänka sina kostnader, minska arbetsbördan och öka sin säkerhet samtidigt som de blir en del av en hållbar livscykelshantering. Det här bevisar CHG-MERIDIAN dagligen med sina skräddarsydda helhetslösningar för en effektiv teknikhantering som de förser till över 12 000 kunder. 

– Flera av våra kunder har tidigare upplevt stora utmaningar med att hantera sin IT-utrustning på ett effektivt sätt. Tillsammans med finansiering har vi kunnat erbjuda dem en skräddarsydd lösning som underlättar hanteringen samtidigt som de minskar deras arbetsbörda och blir en del av en cirkulär lösning, förklarar Fredrik Tiilikka, Account Manager på CHG-MERIDIAN. 

CHG-MERIDIAN hjälper sina kunder med hantering av teknikutrustning under hela dess livscykel. Det är en flexibel lösning där du enkelt kan byta ut, addera eller förlänga hyresperioden av utrustning. 

– Vi hjälper till att planera och implementera tekniken och hämtar upp den när man inte längre är i behov av den. Vi ser därefter till att produkterna får ett andra liv innan de återvinns, och garanterar därmed ett andrahandsvärde åt kunden, fortsätter Fredrik Tiilikka. 

Var med och skapa morgondagens hållbara arbetsplats 

CHG-MERIDIANs livscykelmodell skapar alltså inte bara mervärde för kunden, utan gör dessutom en betydande skillnad för miljön. 

– Med vår stora erfarenhet inom återanvändning och vidareförsäljning vet vi vad som krävs för att åstadkomma bra resultat, både för våra kunder och för miljön. För de företag som vill jobba ännu mer aktivt för miljön är vår nylanserade finansieringslösning carbonZERO ett alternativ, där hela livscykeln för kundens finansierade IT-utrustning är helt koldioxidneutral, berättar Fredrik Tiilikka.

Enkelt att gå över till en hyreslösning med CHG-MERIDIAN

Har man som företag redan en inarbetad relation med en eller flera leverantörer är det fortfarande fullt möjligt att gå över till en skräddarsydd finansieringslösning med CHG-MERIDIAN. 

–Eftersom vi är helt oberoende av leverantörer och banker kan vi enkelt anpassa våra lösningar helt i enlighet med våra kunders behov. Kunden kan alltså själv välja vilken, eller vilka leverantörer som passar dem bäst och vi samlar därefter allt i en och samma månadskostnad. Man behöver inte binda upp sig till en specifik leverantör, och kan enkelt addera eller byta ut utrustning man inte längre är i behov av, säger Fredrik Tiilikka. 

CHG-MERIDIAN erbjuder även ISO-certifierad och säker dataradering, som uppfyller krav om informationssäkerhet, så att företag som hanterar mycket data kan känna sig trygga när de byter ut sin utrustning. 

– Vi stödjer våra kunder längs hela livscykeln, med allt från planering inför ett projekt till finansiering och sen återtag med en certifierad dataradering och hållbar remarketing.

På så sätt kan de uppgradera sin IT-utrustning på ett säkert sätt med bästa möjliga totalkostnad, avslutar Fredrik Tiilikka. 

Om CHG-MERIDIAN

CHG-MERIDIAN hjälper kunder att minska arbetsbördan, sänka kostnader och risker genom att erbjuda anpassade IT-lösningar i kombination med finansiering. Deras tjänster fokuserar på hela den tekniska livscykeln, med fokus på hållbarhet och miljö.

Med närvaro i 28 länder och 1200 anställda, erbjuder de hållbara, snabba och fullt integrerade tjänster världen över. 

Läs mer på chg-meridian.se

 

Mer från CHG-Meridian

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CHG-Meridian och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?