1515

Scandion Oncology appoints Dr. Maj Hedtjärn as COO and Head of R&D Operations

Scandion Oncology appoints Dr. Maj Hedtjärn as COO and Head of R&D Operations to strengthen the operational leadership, and secure corporate- and pipeline development towards upcoming value inflection points for Scandion Oncology.

Copenhagen, 19 March 2021. Scandion Oncology, The Cancer Drug Resistance Company, is pleased to announce that Dr. Maj Hedtjärn is appointed Chief Operating Officer (COO) and Head of R&D Operations in the company.

Dr. Maj Hedtjärn will be leading the professional execution of Scandion Oncology’s pipeline towards upcoming value inflection points starting with our read out of the CORIST Phase II trial in Q2 2021. She will ensure the implementation of our strategy including rigor in planning, establishing excellence in processes to execute timelines in relation to our existing and future pipeline. She will be central in establishing the basis for strategies for Scandion Oncology including market position analyses and work with the CEO and the board of directors on these matters.

Dr. Bo Rode Hansen, President and CEO: ”I warmly welcome Dr. Maj Hedtjärn, and I am excited that we have managed to attract a profile with her impressive background. She harbors a rare combination of leadership of R&D operations, planning and executing strategies, R&D partnerships, drug discovery, general management with an international outlook. She is a strengthening of our team and diversity in our journey towards building value as a clinical stage company and towards the important inflection points for the company – starting with our Q2 read out of data from our Phase II colorectal cancer study with SCO-101, CORIST.” 

The new COO and Head of R&D Operations, Dr. Maj Hedtjärn is a seasoned life science executive with more than 15 years of R&D and leadership experience from both Scandinavian and international pharma and biotech (Lundbeck (DK), Santaris Pharma (DK) and Roche (CH)). She has a successful track record of advancing R&D programs and building portfolios in a strategic and professional way, both through internal research activities and alliances with external pharmaceutical partners. During her career she has headed more than 50 projects across various disease areas, including oncology, infectious diseases, rare diseases and neurodegenerative diseases and secured important milestones.

Dr. Maj Hedtjärn: “I am very excited to join the Scandion Oncology team in their important mission to develop novel medicines against cancer drug resistance, which is a huge unmet medical need. I find the company to be at an exciting stage in the transformation from early-stage biotech to a mature clinical stage company and with important upcoming clinical milestones during the year. I am looking forward to being part of the journey to build The Cancer Drug Resistance Company and make a difference for the many cancer patients who develop resistance against current cancer therapies.“

For further information regarding Scandion Oncology, please contact:

Bo Rode Hansen, President & CEO

Phone: +45 3810 2017

E-mail: info@scandiononcology.com

Website: www.scandiononcology.com

The information was provided by the contact person above for publication on 19 March 2021.

Scandion Oncology A/S is a clinical Phase II biotechnology company currently developing first-in-class, oral add-on drugs to existing market leading anti-cancer therapies. As add on to standard anti-cancer therapies, it introduces an effective treatment approach for cancer, which is or has become resistant to cancer-fighting drugs, offering the potential for better response rates, longer survival and improved quality of life. The first-in-class lead candidate, SCO-101, is currently in clinical Phase II. The Company is targeting cancer drug resistance in various treatment modalities including, chemotherapy, anti-hormonal therapy and immunotherapy. Scandion Oncology is listed on Nasdaq First North Growth Market Sweden. Ticker: SCOL.

Västra Hamnen Corporate Finance is the Company's certified advisor on Nasdaq First North Growth Market and can be reached at ca@vhcorp.se or +46 (0) 40 200 250.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Scandion Oncology Maj Hedtjärn COO 19MAR2021

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SalesforceAnnons

Så når de framgång i den nya digitala världen

Handelsbanken, Volvo Cars och andra framgångsrika storföretag avslöjade sina framgångsrecept under ett livestreamat event. ”90 tempofyllda minuter.” 

I dag arbetar vi var som helst, vi leder på distans, utvecklar tillsammans och samarbetar över gränser och tidszoner. Vad krävs egentligen för att lyckas i en digital värld? Svaren fick vi på ett livestreamat event den 6 maj, där Sveriges främsta experter tillsammans med programledare Peter Settman diskuterade hur vi skapar förutsättningar för nya former av tillväxt och framgång.  

Eventet Salesforce Live arrangerades av kundrelationsjätten Salesforce, vars Sverigechef Dan Bjurman säger:  

– Under 90 tempofyllda minuter inspirerades vi av nya sätt att tänka, och tog del av konkreta framgångsfaktorer för att agera i den nya digitala världen. Tillsammans med bland andra Handelsbanken, Volvo Cars, Sandvik, MatHem, Trustly och Stadsmissionen fick vi skarpa exempel från olika branscher, och spaningar om framtiden från professor Micael Dahlen och futurologen Ashkan Fardost.  

Från Handelsbanken deltog Catharina Belfrage Sahlstrand, Group Head of Sustainability och Stephan Erne, Chief Digital Officer i en breakout-session. De berättade om bankens resa inom digitalisering och hållbarhet, var man står idag samt hur de ser på framtiden.  

Ta del av Salesforce live  

Liksom i andra branscher har pandemin satt ytterligare fart på digitaliseringen inom banksektorn och medfört nya prioriteringar. Salesforce undersöker varje år vilka frågor som är viktigast bland beslutsfattare inom finansbranschen globalt. Den senaste rapporten ”State of Finance 2020” med 

2 800 respondenter pekar på stora skillnader före och efter pandemins utbrott.

Ladda ned State of Finance 2020 här  

– Finansiella aktörer i Norden har helt stuvat om bland sina prioriteringar. Ökad personalisering av banktjänster ses nu som den enskilt viktigaste frågan, följt av ökad automatisering av processer, säger Rob Klomps, CTO Financial Services EMEA på Salesforce, och tillägger:

– Vi ser också en brytpunkt i att en majoritet av kunderna nu föredrar digital rådgivning framför fysisk. Handskakningar och personliga samtal anses inte längre som avgörande för att bygga förtroende. Men en bank som sällan eller aldrig träffar sina kunder måste jobba mer datadrivet för att förutse deras behov och möta dessa. 

Algoritmdrivna finansiella tjänster 

För att lyckas med detta måste bankerna skaffa sig en 360-gradersvy av sina kunder. 

– De måste bli bättre på att samla in, förstå och agera på kunddata på ett intelligent och konsekvent sätt. Och de behöver känna till kundens ekonomiska milstolpar och mål.

Digital rådgivning och andra automatiserade och AI-stödda banktjänster blir allt smartare. Rob Klomps lyfter fram algoritmdrivna finansiella tjänster som fattar beslut eller genomför uppdrag för kundens räkning, som ett framtidsområde. 

Varför har bankerna inte kommit längre inom digitala tjänster?   

– Därför att de sitter fast i föråldrade IT-strukturer och system som inte är så lätta att koppla ihop och därför att deras organisation speglar produkterna och inte kunderna. Deras digitalisering har utgått från produkter som utlåning, betalningar, sparande. Men kunderna tänker inte ”vilken produkt kan lösa mina problem”, de ser sin finansiella ställning och sina behov. Produktapproachen måste bort och ersättas av kundfokus.

Bankens medarbetare var tidigare kundernas primära kontaktyta, men nu är digitala kanaler minst lika viktiga och upplevelsen av dessa behöver förbättras. De som lyckas bäst med det blir vinnarna på den nya digitala bankmarknaden, menar Rob Klomps. 

Ta del av Salesforce live här

Mer från Salesforce

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Salesforce och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?