1515

Expansiva vård- och omsorgskoncernen Hedera Group siktar på att omsätta en miljard kronor år 2023

Hedera Group är en rikstäckande koncern inom vård och omsorg som via sex dotterbolag erbjuder bemanning av läkare och sjuksköterskor samt personlig assistans. Hedera Group är en av få noterade koncerner med fokus på två av omvårdnadssektorns mest expansiva segment. Detta erbjuder investerare som vill ta del av tillväxten i en stadigt växande och konjunkturokänslig sektor en attraktiv exponering. Koncernen befinner sig dessutom i en spännande tillväxtfas där vi tar marknadsandelar. Det berättar Johan Sandström, vd på Hedera Group.

Berätta om Hedera Group och er verksamhet

–Hedera Group är en koncern inom vård och omsorg som grundades 2016. Vi består i dagsläget av totalt sex dotterbolag med fokus på vårdbemanning och personlig assistans. Vi är en rikstäckande aktör inom vårdbemanning med kontor på flera platser i Sverige, målet är att blidetta även inom personlig assistans. Vi har tre uttalade verksamhetsområden i Hedera Doctor där Läkarresurs, Svensk Läkartjänst Lilab och Hedera Medical ingår, Hedera Nurse där AddUs Care och Hedera Helse ingår samt Hedera Assistans där Assistanspoolen ingår.

Vilka är fördelarna med att kombinera två verksamhetsben, vårdbemanning och personlig assistans?

–Det är två helt olika affärer och verksamheter som kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Vi har olika kunder i respektive affär, vilket minskar vår riskexponering och samtidigt ger oss möjligheter att växa inom två områden. Personlig assistans och vårdbemanning ärtvå tillväxtmarknader med olika drivkrafter. En gemensam nämnare för dem båda är att de har en omfattande utvecklings-och tillväxtpotential. En fördel med att äga och driva sex separata bolag i samma koncern är att vi kan utveckla varje enskilt varumärkes konkurrensfördelar och samtidigt dra nytta av koncernens skalfördelar.

Hur ser er tillväxtagenda ut?

–Vi kommer att växa såväl organiskt som genom förvärv. Vår omsättning uppgick till 220 miljoner kronor 2020. Nu växlar vi upp tillväxttakten ordentligt och har som mål att omsätta1 miljard kronor 2023. Vår målsättning är ocksåatt förvärva minst ett bolag per år och vi tror på att kunna uppnå en rörelsemarginal på 8 procent. Vi har alla ”pusselbitar” på plats för att kunna nå våra mål och jobbar intensivt och målmedvetet för att uppnå dem.

Vilka faktorer gör Hedera Group intressant för presumtiva aktieägare?

–Vi har en stark bas på två dynamiska marknader med stor tillväxtpotential. Marknaden för personlig assistans är relativt fragmenterad, här har vi möjlighet att bidra till konsolidering och på sikt kunna erbjuda verksamhet i hela Sverige genom att förvärva och vidareutveckla intressanta bolag. Marknaden för vårdbemanning har växt stadigt de senaste åren och inget tyder på att tillväxttakten är på väg att avta, snarare tvärtom. För aktieägare som vill vara del av en resa i en stabil och samhällsviktig sektor med goda tillväxtmöjlighet är Hedera Group ett utmärkt alternativ.

Vilka är dina viktigaste drivkrafter som vd för Hedera Group?

–Det känns bra att dagligen kunna bidra med en viktig samhällsinsats. Vi levererar ju personlig assistans som underlättar människors vardag samt läkare och sjuksköterskor som löser bemanningen i vården och möjliggör vård till landsbygden. Ytterligare en drivkraft för min del är att jag tillsammans med kompetenta medarbetare får vara med och bygga en verksamhet i en bransch som ständigt utvecklas.

Fakta: Hedera Group erbjuder bemanning av läkare och sjuksköterskor samt assistansverksamhet. Genom dotterbolagen Läkarresurs, Svensk Läkartjänst, Hedera Helse, Hedera Medical, AddUs Care och Assistanspoolen erbjuds bemanning av vård och omsorgspersonal i hela Sverige. Hedera Group är listad på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn HEGR.

Läs mer på: hederagroup.se/17/5/investerare/
Skribent: Annika Wihlborg, Invest Talks Studio investtalks.se 

Friskrivning från ansvar:
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Innehåller intervjuer från Invest Talks Studios kunder med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel. Läs mer på: investtalks.se

Invest Talks IR-intervjuer med aktuella börs-vd:ar. Distributionspartner: Dagens Industri.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ZignSecAnnons

ZignSec hjälper Savelend växa internationellt

En våg av småsparare letar efter nya investeringsformer online, något som har lett till att fler investeringsplattformar och neobanker expanderar internationellt. Samtidigt ser vi att internetbedrägerierna ökar och att metoder för penningtvätt breder ut sig online, något som lett till att påföljande regleringar för finansiella bolag både blir fler och mer föränderliga. Dessa trender har omsatts till varsitt affärsområde samt blivit ett gemensamt intresse för Savelend och ZignSec som nyligen ingått ett samarbete.

Savelend är en snabbväxande svensk investeringsplattform som gör det enklare för privatpersoner och företag att kunna investera i krediter. Plattformen matchar investerare med kredittyper som fakturaköp, företagslån, inkassoportföljer och konsumentkrediter. Sedan de grundades 2014 har de vuxit i rask takt på svenska marknaden och planerar nu även en internationell expansion till Finland och Polen samt en introduktion på börsen. Tillväxten kommer med utmaningar på många håll men en av utmaningarna är att kunna identifiera och verifiera deras kommande kunder, framförallt utanför Sverige. 

– Då vi just nu växer i en väldigt snabb takt och snart välkomnar investerare från stora delar av Europa blir dagens manuella KYC-processer ohållbara. Inte bara för att det kräver väldigt mycket tid och ställer krav på regulatoriskt kunnande för vår personal, det blir också långa ledtider som inte går i linje med de användarkrav som ställs på digital onboarding idag, berättar Ludwig Pettersson, VD på Savelend Credit Group AB.

Alla marknader kommer med olika regler och förutsättningar för att kunna identifiera och verifiera kunder. Något som särskilt märks då nordiska bolag expanderar till länder utanför Norden där de har vant sig vid en bra och inarbetad struktur för både e-ID (exempelvis BankID), personregister och datahantering. 

– Så fort företag tar ett steg utanför Norden blir identifieringsprocesser snabbt komplicerade. Särskilt för bolag inom reglerade branscher, likt Savelend, som enligt lag och för varje ny kund, måste utföra KYC- kontroller och bedöma risken för penningtvätt eller finansiering av terrorism. Att identifiera någon i exempelvis Polen kan innebära två, tre kanske fyra olika integrationer mot olika system samt till och med innebära några moment som kräver fysisk närvaro. Lägg därtill att reglerade bolag också måste säkerställa att personen inte finns på några sanktionslistor eller är en politiskt utsatt person (PEP), då pratar vi om minst lika många integrationer och moment till. Både digitalt och fysiskt. En ”huvudvärk” många nordiska tillväxtbolag som expanderat i Europa haft genom åren, berättar Timm Schneider, VD på ZignSec.

Utöver ökningen i form av både bedrägerier och penningtvätt online så är internationella expansionsplaner ännu ett existensberättigande för ZignSec och deras plattform. I deras plattform har de aggregerat marknadens mest välkända och etablerade lösningar för identifiering och verifiering av både privatpersoner och företag. Vilket ger deras kunder möjlighet till att förena olika, ofta icke-linjära processer, till helt automatiserade flöden för identifiering och verifiering i realtid. 

– Vi letade efter en robust och skalbar plattform som uppfyller alla de regulatoriska krav som landar på oss i och med vår introduktion på börsen och internationella expansion. Med ZignSec får vi en partner som bevisligen ligger i framkant inom sitt område och som kan erbjuda oss tillväxt utan regulatorisk huvudvärk, säger Ludwig Pettersson.

I och med samarbetet med ZignSec kan Savelend nu välja och vraka bland lösningar för e-ID, scanning av fysiska ID-dokument, bankkonto-verifiering samt slagningar gentemot globala PEP- och sanktionslistor – via en och samma integration. Något som gör att de snabbt kan anpassa identifieringsprocesserna för onboarding och verifiering av transaktioner utifrån kommande regulatoriska krav och marknadsförutsättningar för Polen, Finland och hela Europa. 

– Som ett snabbväxande företag inom en reglerad bransch så har Savelend mycket att vinna på en aggregator för ID-verifiering. För dem, likt många andra expansiva företag, är identifikation och regulatorisk efterlevnad inte en del av kärnverksamheten och i takt med internationell expansion finns ofta varken tiden eller kompetensen för att sätta sig in i marknadsbeteenden, lokala regler och nya tekniska lösningar för ID-verifiering. Det innebär också en stor kostnad i både tid och pengar. Att ge sig själv tillgång till en globalt skalbar, ständigt uppdaterad plattform som är tekniskt enkel att implementera visar att Savelend har gjort ett smart ekonomiskt val och därmed lever som de lär, avslutar Timm Schneider.

Läs mer om att investera i ZignSec 

Mer från ZignSec

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ZignSec och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?