1515
Annons

Expansiva vård- och omsorgskoncernen Hedera Group siktar på att omsätta en miljard kronor år 2023

Hedera Group är en rikstäckande koncern inom vård och omsorg som via sex dotterbolag erbjuder bemanning av läkare och sjuksköterskor samt personlig assistans. Hedera Group är en av få noterade koncerner med fokus på två av omvårdnadssektorns mest expansiva segment. Detta erbjuder investerare som vill ta del av tillväxten i en stadigt växande och konjunkturokänslig sektor en attraktiv exponering. Koncernen befinner sig dessutom i en spännande tillväxtfas där vi tar marknadsandelar. Det berättar Johan Sandström, vd på Hedera Group.

Berätta om Hedera Group och er verksamhet

–Hedera Group är en koncern inom vård och omsorg som grundades 2016. Vi består i dagsläget av totalt sex dotterbolag med fokus på vårdbemanning och personlig assistans. Vi är en rikstäckande aktör inom vårdbemanning med kontor på flera platser i Sverige, målet är att blidetta även inom personlig assistans. Vi har tre uttalade verksamhetsområden i Hedera Doctor där Läkarresurs, Svensk Läkartjänst Lilab och Hedera Medical ingår, Hedera Nurse där AddUs Care och Hedera Helse ingår samt Hedera Assistans där Assistanspoolen ingår.

Vilka är fördelarna med att kombinera två verksamhetsben, vårdbemanning och personlig assistans?

–Det är två helt olika affärer och verksamheter som kompletterar varandra på ett mycket bra sätt. Vi har olika kunder i respektive affär, vilket minskar vår riskexponering och samtidigt ger oss möjligheter att växa inom två områden. Personlig assistans och vårdbemanning ärtvå tillväxtmarknader med olika drivkrafter. En gemensam nämnare för dem båda är att de har en omfattande utvecklings-och tillväxtpotential. En fördel med att äga och driva sex separata bolag i samma koncern är att vi kan utveckla varje enskilt varumärkes konkurrensfördelar och samtidigt dra nytta av koncernens skalfördelar.

Hur ser er tillväxtagenda ut?

–Vi kommer att växa såväl organiskt som genom förvärv. Vår omsättning uppgick till 220 miljoner kronor 2020. Nu växlar vi upp tillväxttakten ordentligt och har som mål att omsätta1 miljard kronor 2023. Vår målsättning är ocksåatt förvärva minst ett bolag per år och vi tror på att kunna uppnå en rörelsemarginal på 8 procent. Vi har alla ”pusselbitar” på plats för att kunna nå våra mål och jobbar intensivt och målmedvetet för att uppnå dem.

Vilka faktorer gör Hedera Group intressant för presumtiva aktieägare?

–Vi har en stark bas på två dynamiska marknader med stor tillväxtpotential. Marknaden för personlig assistans är relativt fragmenterad, här har vi möjlighet att bidra till konsolidering och på sikt kunna erbjuda verksamhet i hela Sverige genom att förvärva och vidareutveckla intressanta bolag. Marknaden för vårdbemanning har växt stadigt de senaste åren och inget tyder på att tillväxttakten är på väg att avta, snarare tvärtom. För aktieägare som vill vara del av en resa i en stabil och samhällsviktig sektor med goda tillväxtmöjlighet är Hedera Group ett utmärkt alternativ.

Vilka är dina viktigaste drivkrafter som vd för Hedera Group?

–Det känns bra att dagligen kunna bidra med en viktig samhällsinsats. Vi levererar ju personlig assistans som underlättar människors vardag samt läkare och sjuksköterskor som löser bemanningen i vården och möjliggör vård till landsbygden. Ytterligare en drivkraft för min del är att jag tillsammans med kompetenta medarbetare får vara med och bygga en verksamhet i en bransch som ständigt utvecklas.

Fakta: Hedera Group erbjuder bemanning av läkare och sjuksköterskor samt assistansverksamhet. Genom dotterbolagen Läkarresurs, Svensk Läkartjänst, Hedera Helse, Hedera Medical, AddUs Care och Assistanspoolen erbjuds bemanning av vård och omsorgspersonal i hela Sverige. Hedera Group är listad på Nasdaq First North Growth Market, kortnamn HEGR.

Läs mer på: hederagroup.se/17/5/investerare/
Skribent: Annika Wihlborg, Invest Talks Studio investtalks.se 

Friskrivning från ansvar:
Vi tar inget ansvar för fullständighet i sponsrat innehåll, innehållet ska tolkas som marknadsföring och inte ses som en köprekommendation från oss. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. Innehåller intervjuer från Invest Talks Studios kunder med reservation för ev. produktions-, tryck- & färgfel. Läs mer på: investtalks.se

Invest Talks IR-intervjuer med aktuella börs-vd:ar. Distributionspartner: Dagens Industri.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Så kan 4 volatila tillgångar gå, under 2022

Det har varit en svår vår för investerare under 2022 och många sektorer har varit mer volatila än vanligt. Sammantaget så finns det fortfarande stor osäkerhet på de finansiella marknaderna, men vissa ljusglimtar kan skymtas. Pensionsspecialisten Johan Berntorp på Valutahandel.se diskuterar vad som kan hända med räntor, aktier, valutor, fastigheter och råvaror.

Idag så tar Valutahandel.se upp ett antal viktiga tillgångar som diskuterats fltigt på slutet.

Räntorna
Räntorna kan enligt Berntorp på Valutahandel.se anses vara boven som skapat volatilitet på aktie- och valutamarknaden. Ifall inflationen stiger eller ligger på samma nivå, så kommer troligen räntor stiga mot eller hålla sig uppe. Medan räntorna i västvärlden kan gå upp väsentligt på relativt kort tid, så finns det också möjlighet att de sjunker efter några höjningar, förutsatt att inflationen minskar. 

Valutorna
Dollarn (USD) har varit väldigt stark det senaste halvåret. Den amerikanska valutan är ofta en tillflyktsort under politiska och ekonomiska orosmoln. Svenska kronan har studsat vid 10.16 SEK för en dollar så sent som i maj månad och ligger i en uppåtgående trendkanal, med 9.60 som stödnivå. Flera analytiker som Valutahandel.se talat med tror att kurvan för USD/SEK håller på att plana ut och att svenska kronan sakta men säkert kan leta sig mot 9.50 nivån i slutet av 2022 eller början av 2023. 

När det kommer till Sverige, så förväntar sig Susanna Spector på Nordea en 50 punkters höjning den 29 juni, 2022. Ifall detta slår in, så kan den svenska kronan stärkas ytterligare mot några viktiga handelspartners. Den norska kronan blev väldigt stark i början av året, då det talades om upp till åtta räntehöjningar. Även om Norges bank förväntar sig 2.5% ränta i Norge under slutet av 2023, så har valutamarknaden minskat intresset för norska kronan den sista månaden. NOK/SEK börjar dessutom närma sig paritet igen. Efter att ha krävt 1.11 sek för 1 nok så sent som i mars, 2022, så handlas valutaparet nu för 1.03. 

Aktierna
Stockholmsbörsen är ner drygt 19% i år, medan S&P 500 tappar runt 17% och Nasdaq Composite är ner nästan 28% i år. Ifall aktiemarknaden fortsätter ner så är det inte osannolikt att bottennivåerna från Covid-kraschen nås igen, menar Johan Berntorp, pensionsspecialist på Optimal Advice.  

Fastigheter
Med högre räntor så bör det blir en avkylning med något sjunkande priser på den privata fastighetsmarknaden det kommande året. Statistik från Valueguard i Sverige visar en nedgång på 0.9% i Stockholm den senaste månaden, medan Malmö fortfarande haft stigande priset på över 1% den sista månaden.

Läs mer om problem, möjligheter och oljan i artikeln på Valutahandel.se om utsikterna 2022.

Markus Jalmerot
Editor-in-Chief & co-founder
+351911065323
mj@valutahandel.se


Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?