1515

Prevas ny PLUS-partner till Medeon Science Park

Medeon Science Park & Incubator är en av Malmö stads innovationsmiljöer som har etablerats för att främja tillväxten av kunskapsintensiva tillväxtföretag inom Life Science. Prevas tecknar nu ett partneravtal med Medeon, men samarbetet inleddes redan under 2020 då Prevas involverades i en förstudie för ett nytt cellodlingslabb.


 

- Prevas har en bred kompetens som säkert kommer at vara till nytta och glädje för oss och våra bolag, säger Ulf G Andersson, vd på Medeon. Det kändes bra redan från start med en trevlig kontakt och det intryck jag hunnit få hittills av vårt samarbete har gett en lugn och trygg känsla. Jag ser fram emot ett gott samarbete som vi tillsammans nu kan utveckla och fördjupa.

Medeon är en mötesplats inom Life Science för entreprenörer, innovatörer, forskare och näringsliv i Malmö. De partnerföretag som är kopplade till verksamheten ges tillgång till gemensamma utvecklingsmiljöer och tekniska resurser, men har även möjlighet att utveckla nya samarbeten och affärer inom forskningsparken.

Som pluspartnerföretag kommer Prevas bland annat bidra med att ta fram och genomföra behovsbaserad och skräddarsydd utbildning för Medeons startupbolag. Inom Life Science ställs höga krav på att företagens affärsstrategi ska gå hand i hand med en regulatorisk strategi. Den regulatoriska strategin ska möta krav på allt från material, utbildning, certifieringar och dokumentation till arbetsmiljöaspekter – något som innebär en utmaning för mindre eller nystartade företag med begränsade resurser.

- Vi har mångårig och bred praktisk erfarenhet och vår styrka är att vi lärt oss de regulatoriska frågorna och kraven genom att medverka aktivt i många olika utvecklingsprojekt, säger Maria Gren, ansvarig för Prevas verksamhet inom Life Science Innovation i södra Sverige. Vi har verksamhetsperspektiv och vi tror på enkelhet och närhet. Vårt arbete handlar till stor del om att ställa rätt frågor så att entreprenören blir medveten om vilka insatser som bör prioriteras för att komma vidare och samtidigt undvika misstag som kan kosta tid och pengar i ett senare skede. Vi delar gärna med oss av våra kunskaper, bolagen får inte bara tillgång till våra kunskaper inom regler och kvalitetskrav utan även andra specialistområden som finns hos oss.

Prevas och Medeons samarbete startade under 2020, då det uppstod ett behov av att se över Medeons möjligheter att bygga upp och driva ett eget cellodlingslabb i Malmö. Två konsulter från Prevas Life Science Innovation tillsammans med representanter från Medeon inledde under december en förstudie. En av konsulterna i det nu pågående projektet är Mikael Rossing, med en bakgrund som kemiingenjör och många års erfarenhet av projektledning inom laboratorieverksamhet.

- Prevas har byggt upp en struktur där flera olika kompetenser och grupper samarbetar inom varje projekt, säger Mikael Rossing. Resultaten blir bättre när projektgrupper består av personer med olika bakgrund och kompetenser, det ger fler perspektiv och gör att vi hela tiden kan ta oss an nya utmaningar. I förstudien för Medeon samarbetar jag till exempel med en kollega som är molekylärbiolog med kompetens inom kvalitetskontroll, läkemedelstillverkning och storskalig cellodling. Nyttan med en förstudie är ju att man tänkt igenom och analyserat alla upptänkliga behov, möjligheter och krav för att uppdragsgivaren sedan ska ha ett bra underlag för beslut för hur projektet kan förverkligas.

Bildtext: Utanför Medeon. Från vänster: Anna Svensson (Prevas), Mikael Rossing (Prevas), Ulf G Andersson (Medeon) och Maria Gren (Prevas).

För mer information kontakta:
Maria Gren, Business Unit Manager, Life Science Innovation, Prevas AB, Mobil: +46 72 451 58 72, E-mail: maria.gren@prevas.se
Mikael Rossing, Consultant, Life Science Innovation, Prevas AB, Prevas AB, Tel: +46 40 691 95 15, E-mail: mikael.rossing@prevas.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Prevas pressrelease 20210304, partnerskap med Medeon i Malmö

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?