1515

OssDsign uppdaterar sin strategi och fastställer ny finansiell ambition för att driva ökad tillväxt, värdeskapande och innovation.

OssDsign AB (publ) (“OssDsign” eller ”Bolaget”) tillkännager idag detaljer om sin nya strategi, ASCENT25, avsedd att accelerera företagets tillväxt, värdeskapande och innovation fram till 2025. Den uppdaterade strategin och nya finansiella ambitionen kommer att presenteras under en webbsändning idag.

Den nya strategin kommer att bredda OssDsign från att vara ett bolag med fokus på Craniomaxillofacial (CMF) marknaden till att expandera in i tre ortopediska marknadssegment:

 • Craniomaxillofacial (CMF)
 • Ortobiologi
 • Ryggradskirurgi

Den nya strategin ASCENT25 fokuserar i huvudsak på fem strategiska prioriteringar:

 • Lyckas i USA, genom bland annat högre kirurgengagemang och fler aktiviteter med ledande opinionsbildare samt ökad försäljningstäckning.
 • Bygga upp ortobiologiverksamheten, genom att framgångsrikt kommersialisera det syntetiska bengraftet som lagts till produktportföljen till följd av Sirakoss-förvärvet.
 • Innovation av produktportföljen, genom användning av befintliga teknologiplattformar för att accelerera ny produktutveckling.
 • Visa klinisk fördel, genom investeringar i prekliniska och kliniska studier samt kliniska register.
 • Driva operationell effektivitet genom att implementera initiativ för att skapa skalfördelar och kostnadsreduktioner.

OssDsign kommer att fokusera på ortopediska marknadssegment och portföljerbjudanden där man kan dra fördel av kommersiella och teknologiska synergier. Som en del av den fokuserade strategin kommer OssDsign därför att omvärdera produktsegment som ligger utanför kärnverksamheten, däribland implantat för ansiktsrekonstruktion samt granuler för oral kirurgi och tandläkartillämpningar.

OssDsigns långsiktiga finansiella ambition

OssDsign har reviderat sin långsiktiga finansiella ambition kopplat till den nya strategin. Bolaget har fattat beslut om följande finansiella ambitioner:

 • Uppnå en nettoomsättning om 300-400 MSEK år 2025
 • Uppvisa ett positivt kassaflöde från den löpande verksamheten år 2024

Ambitionen är baserad på antaganden om framtida kommersiella order och priser samt lansering av bengraftsubstitut inklusive upptrappning av försäljning i enlighet med Bolagets förväntningar. Avvikelser från antagandena relaterade till volym, pris och tidpunkt skulle kunna påverka Bolagets verksamhet, finansiella position och resultat från den löpande verksamheten, det vill säga om och när Bolaget blir kassaflödespositivt. Ambitionen baseras även på ett framgångsrikt genomförande av den företrädesemission inklusive eventuell övertilldelningsoption som meddelades idag i ett separat pressmeddelande.

Webbsändning idag

Bolaget kommer idag i samarbete med Redeye hålla en live webbsändning kl 13:00 där VD Morten Henneveld kommer att presentera strategin i mer detalj. Websändningen kan nås via följande länk: https://www.redeye.se/events/805473/strategy-update-ossdsign

För mer information, vänligen kontakta:
Morten Henneveld, VD, OssDsign AB
Tel: +46 73 382 43 90, email: morten.henneveld@ossdsign.com

Certified Adviser
Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB. Kontaktuppgifter: Erik Penser Bank AB, Box 7405, 103 91 Stockholm, tel: +46 (0)8-463 80 00, email: certifiedadviser@penser.se.

Om OssDsign 
OssDsigns vision är att skapa regenerativa lösningar, som så naturligt som möjligt återställer och botar patienter med kranie- och ryggradsdefekter. OssDsigns drivkraft är att ge patienter livet de förtjänar tillbaka, genom att i samarbete med kirurger integrera biomaterial och klinisk design för att skapa produkter som ger bättre läkningsförmåga. Med huvudkontor i Sverige förser OssDsign sjukhus över hela världen med implantat för kraniell rekonstruktion och andra applikationer inom ortopedisk kirurgi.

Denna information är sådan information som OssDsign AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 mars 2021 kl. 08:00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från HemocueAnnons

Snabbare svar ger bättre patientsäkerhet vid infektionsdiagnostik

Tid är en viktig faktor inom vården, både för läkare och patient, samtidigt som det finns stora krav på kvalitet och effektivitet. Med HemoCue WBC DIFF är det enklare för läkare att mäta antalet vita blodkroppar och en fempartsdiff – och på mindre än fem minuter bättre avgöra ett hälsotillstånd.

HemoCue AB i Ängelholm har utvecklat den medicintekniska produkten HemoCue WBC DIFF, som mäter det totala antalet vita blodkroppar i blodet och en fempartsdiff. Med kapillära eller venösa helblodsprover ger det ett patientnära provsvar med laboratoriekvalitet – inom bara några minuter. Det har flera fördelar, inte bara för läkarna utan även för patienten.

Många primärvårdsläkare får dra ett stort lass och för att kunna sköta sitt arbete är det viktigt med rätt hjälpmedel. Med HemoCue WBC DIFF som medicinskt och administrativt stöd kan läkaren snabbare ta mer välgrundade beslut. Att kunna utesluta allvarligare tillstånd är även det viktigt och ökar i sin tur patientflödet och gör läkaren tryggare i sina vårdbeslut.

– Vi har cirka tio mil till närmsta sjukhus, vi vill absolut inte missa en allvarlig infektion. Därför använder vi ”diffen” för att se hur pass allvarlig infektionen är. Vid en allvarlig infektion stiger LPK, de vita blodkropparna snabbt – det kan ske inom bara några timmar – medan CRP, ett protein i kroppens immunförsvar, kan ta något dygn på sig, säger Martin Annsberg, läkare och medicinskt ansvarig på Sälens vårdcentral.

Video: Så fungerar WBC DIFF i vardagen. 

Användare

HemoCue WBC DIFF lanserades 2010. I dag används produkten på vårdcentraler, akutmottagningar och barnakutmottagningar runtom i Sverige. En av dessa är Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus som ingår i Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Hanna Sjöstedt, akutläkare och medicinskt ansvarig på Drottning Silvias barnsjukhus, menar att det bland annat har ökat patientsäkerheten.

– Vi har nästan 50 000 patienter varje år, när vi använder HemoCue WBC DIFF och får snabbare svar kan vi spara tid, öka patientflödet och påverka patientsäkerheten på ett positivt sätt, säger hon.

Läs mer: Så enkelt fungerar HemoCue WBC DIFF i vården. 

”Kan minska antibiotikaresistens”

Studier som gjorts visar även att en tillgång till svar på LPK med diff kan reducera antibiotikaförskrivningen. Trots att Sverige ligger i framkant vad gäller en hälsosam förskrivning, så krävs det ytterligare åtgärder för nå det långsiktiga målet på 250 recept per tusen invånare. HemoCue är övertygade om att HemoCue WBC DIFF kan bidra i jakten på det målet. 

– Vi använder ”diffen” framför allt för att skilja mellan virusinfektion och bakteriell infektion. Om du tagit ett CRP som kanske är lätt förhöjt, strax över 50, så kan du få ytterligare information för diagnos genom att ta prov på vita diff, säger Camilla Richardsson, läkare på HMC i Lomma. 

Martin Annsberg, medicinskt ansvarig på Sälens vårdcentral, håller med. 

– För att förhindra att antibiotika skrivs ut i onödan använder vi flitigt möjligheten till ett snabbsvar på diff för att på sikt undvika resistensutveckling, säger han.

Differentialräkning av vita blodkroppar kan ge beslutsunderlag för många olika tillstånd. Just nu pågår en studie i Uppsala där professor Kjell Alving studerar samband mellan nivå av eosinofila granulocyter och astma hos små barn. 

– Vi saknar markörer för att screena och bedöma behandlingseffekter vid astma i dag, framförallt på mindre barn. Det är också av stort värde att få svar direkt, så läkare har beslutsunderlag för behandling i samband med besök. Vår förhoppning är att WBC DIFF instrumentet ger oss denna möjlighet.

Passa på: Testa ett WBC DIFF instrument kostnadsfritt i en månad.

FAKTA: HemoCue

HemoCue AB, som ligger i Ängelholm, arbetar med vårdpersonal inom olika kliniska områden över hela världen och har utvecklat en stor förståelse för sina kunders behov. I dag utförs 140 miljoner tester från HemoCue varje år vilket motsvarar 4 tester per sekund, året om i cirka 140 länder. 

2010 utvecklade HemoCue den tekniska produkten HemoCue WBC DIFF som mäter antalet vita blodkroppar och en 5-partsdiff.

Kontakt:

Tel: +46 77 570 02 11

Fax: +46 77 570 02 12

kundservice@hemocue.se 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Hemocue och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?