1515

PE Accounting och Mynt företagskort utmanar kvittoapparna med enklare utläggshantering i realtid

PE Accounting som leder utvecklingen av automatiserad ekonomi med en kombination av system och tjänst lanserar nu ett unikt samarbete med fintech-uppstickaren Mynts smarta företagskort. Företagskorten är integrerade med ekonomisystemet i realtid och antalet manuella steg för att sköta både utlägg och redovisning blir färre. Enligt deras affärsutvecklingschef Malin Ringdahl är samarbetet med Mynt ett viktigt steg för att fortsätta göra företagens vardag enklare.​​​​​​​

Release av Mynt smarta fretagskort i PE Accounting

”Redan idag har vi fler än 800 bolag och 20.000 användare av PE Accounting, många snabbväxande techbolag som inte vill ägna en minut åt något som inte tillför ett konkret värde. Om både deras anställda och de som sköter ekonomi och redovisning ska få en enklare vardag och ha kontroll över ekonomin så måste allt hänga ihop. Vi vill med Mynts debitkort som är direkt integrerade med PE Accounting ta ytterligare ett kliv framåt för att underlätta kortköp och utläggshantering, nu i realtid

,” säger Malin Ringdahl, Head Of Business Development, PE Accounting

Företagskorten har under en testperiod utvärderats av kunder, däribland företaget Upsales.

“När en anställd gör ett köp syns det direkt i PE Accountings app och det är enkelt att fota ett kvitto och hantera det direkt, något som annars glöms bort. Jag kan styra beloppsgränser på ett enkelt sätt samt ha realtidskoll på utläggen, det blir otroligt smidigt,” förklarar Elin Lundström, CFO, Upsales

En viktig del i utvecklingen har varit möjligheten att automatisera så mycket som möjligt, men utan att det blir fel i bokföring och uppföljning.

”PE Accountings styrka är att allt verkligen går att sköta i ett system och att de fokuserat på automatisering sedan 2011. Vi på Mynt delar PE Accountings vision om att fokusera på att underlätta för företagare. Vi är stolta över det här samarbetet som är i framkant och vi ser fram emot att fortsätta utveckla kundupplevelsen och samarbetet framöver” berättar Emil Kühner, Affärsutveckling, Mynt

Om PE Accounting

PE Accounting var 2011 först i Sverige med att automatisera redovisning med ett egenutvecklat ekonomisystem och tjänst och har sedan dess växt till att idag användas av fler än 800 företag och 20.000 användare. De har dessutom blivit Di Gaseller senaste fem åren.
PE Accounting låter dig sköta allt som rör ekonomi i ett system med revolutionerande hög automatiseringsgrad och stöd från ett eget team ekonomer. Allt till ett fast månadspris. Fokus är på tjänstebolag i storleken 5-500 anställda och specialister hjälper dig att ställa om till best practice inom automatiserad ekonomi för tjänstebolag.

 • Ett system för all ekonomi och lön + eget ekonomteam

 • Hög automatiseringsgrad och rapporter i realtid
 • 100% kontroll och fokus på kärnverksamheten

Presskontakt PE Accounting:
Magnus Serratusell Wallin
magnus.wallin@accounting.pe
 
Om Mynt



Det svenska fintechbolaget Mynt utvecklar finansiella tjänster som förenklar företagares vardag. Mynt erbjuder nästa generations företagskort som integrerar med bank och bokföring samt agerar kreditgivare till små och medelstora företag.
Mynt lanserade sin lösning under hösten 2020 och har sedan starten vuxit snabbt. Tusentals svenska företag använder idag någon av Mynts tjänster. Mynt har tidigare fått finansiering från bland annat Svea Ekonomi och Luminar Ventures. Mynt är registrerat hos Finansinspektionen och är en del av VISA fintech in a box och medlem hos Findec och SUP46. 

Om Mynts företagskort lösning i PE

 • Automatisering av utlägg direkt i PE Accountings app och system

 • Plattform för hantering och kontroll av kort. Ge ett kort till varje anställd så att de enkelt  kan göra inköp för företaget. Ställ in specifika köpgränser och månadsbelopp
 • Kontroll i realtid. Följ företagets utlägg i Mynts plattform
 • Få en flexibel kredit anpassad till ditt företag

Presskontakt Mynt:
Emil Kühner, Affärsutveckling
emil@mynt.se

Läs mer om Mynts smarta företagskort och finansieringstjänster
 

Läs mer om PE Accountings revolutionerande ekonomisystem och tjänst

 

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Akademiska HusAnnons

A Working Lab – en katalysator för det mänskliga mötet

Pandemin har förändrat vår bild av den traditionella arbetsplatsen och i en allt mer digitaliserad värld går det att arbeta var som helst. Tack vare dessa faktorer, men även ett ökat fokus på delningsekonomi, har allt fler börjat intressera sig för co-working. A Working Lab är Akademiska Hus nationella koncept som erbjuder samverkan och kreativa mötesplatser i campusnära miljöer – med syfte att skapa möten mellan akademi och näringsliv.

När livet i sakta mak återgår till det mer normala börjar tankar på hur arbetet på ens vanliga kontor kommer se ut. Vilka friheter för distansarbete kommer att finnas? För många är mycket ovisst, men ett som är säkert är att det i dag drivs många initiativ för att skapa fysiska möten människor emellan. Akademiska Hus nationella koncept A Working Lab ett av dessa. 

– Vårt syfte är att skapa en plats för innovation och agera en katalysator för det mänskliga mötet. Hos oss samlas människor med olika referensramar som tillsammans kan byta erfarenheter med varandra för att nå insikter som kan leda till nya innovationer. I förlängningen handlar det om att stärka Sverige som kunskapsnation, säger Ulf Däversjö, direktör för innovation och hållbar utveckling Akademiska Hus. 

Rum för alla behov

 I dag finns A Working Lab på campus i Solna och Umeå samt vid Johanneberg Science Park på Chalmers i Göteborg. Vilken inriktning de olika co-workingmiljöerna har styrs mycket av sammanhang, partners och campus. A Working Lab i Göteborg var den första samverkansarenan som öppnade och ligger i ett av Sveriges starkaste kluster för samhällsbyggnad. Ebba Kullin är verksamhetsledare på platsen och hennes arbete handlar mycket om att agera en nod som för samman människor.

– Att befinna sig på ett kontor ska ge mer energi än vad det tar och det är vad vi försöker uppnå. I hela huset finns det massa olika rum och funktioner som vi hoppas ska ge inspiration och främja krockar mellan människor, säger Ebba Kullin.

Stor flexibilitet

 Det är egentligen bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra i lokalerna. I Göteborg har man ett Makerspace som är en verkstad där innovationer kan skapas och testas med hjälp av modern teknik. Det finns även ett Learning Lab som är ett tjänsteerbjudande där man tillsammans kan utforska rummets betydelse för lärande och kreativitet.  

– Grundtesen är att man som medlem har tillgång till alla dessa gemensamma ytor. Man hyr in sig månadsvis och syr ihop ens medlemskap utifrån de behov man har. Du kan ha ett litet privat kontor eller flexplatser. Om du har en person som ska jobba på ett tidsbegränsat projekt kan du sedan enkelt addera personen till medlemskapet, säger Ulf Däversjö. 

En hållbar byggnad

 När byggnaden som rymmer A Working Lab i Göteborg byggdes var ambitionen att hållbarhet ska vara en del av husets DNA, med hjälp av såväl materialval som energieffektiv teknik. Men det handlar också om hur byggnaden nyttjas och för att kunna analysera det har en digital tvilling av byggnaden skapats.

– Tack vare den digitala tvillingen kan vi identifiera ytor med lite aktivitet och addera och testa nya sätt för bättre lokalutnyttjande baserat på användarinsikter. Vi vill också att fastigheten ska nyttjas fler timmar på dygnet och öppna upp den för spännande verksamheter som adderar ett värde till platsen. Vi vill vara så flexibla som möjligt, avslutar Ebba Kullin.

Läs mer om A Working Lab

Erbjudande

* Flexplatser, fasta platser och privata kontor

* Flexibla mötesrum och framtidens lärandemiljöer

* Fullservice: wifi, kaffe, skrivare mm. 

* Community, event, värdskap. 

* Ett medlemskap och tillgång till alla AWLs platser

* Smidig access med digitala nycklar

 

Mer från Akademiska Hus

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Akademiska Hus och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

 • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

 • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

 • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

 • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?