1515
Annons

Preem är Sveriges grönaste varumärke inom drivmedel

I den årliga undersökningen ”Sveriges grönaste varumärke” får svenska folket rösta om vilka varumärken de anser vara grönast. Preem intar förstaplatsen när drivmedelsbranschen för första gången ingår i undersökningen.

Sveriges grönaste varumärke är en återkommande undersökning som genomförs av konsultföretaget Differ. I undersökningen har svenskarna fått utse Sveriges grönaste varumärke. När de som deltagit i undersökningen fritt får ange vilket varumärke som de anser vara grönast står Preem som vinnare i kategorin drivmedel.

– Vi är glada och stolta att svenska folket uppskattar Preems satsningar på förnybara drivmedel och att vi erbjuder drivmedel med förnybart innehåll som är producerat här i Sverige, säger Ulrica Bååthe, Varumärkeschef på Preem.

I Differs undersökning framkommer att 43 procent av konsumenterna ofta eller alltid gör gröna val. Konsumenterna tycker generellt att det blir allt lättare att göra gröna val och 40 procent väljer aktivt bort varumärken som inte anses vara gröna.

– Hållbarhet ökar i relevans men konsumenter tycker fortfarande tycker att det är svårt att göra gröna val i vissa branscher såsom drivmedel.  Dock utmärker sig vissa varumärken som exempelvis Preem, vinnare i sin bransch, som har lyckats bygga tilltro hos svenska konsumenter genom att konsekvent kommunicera om sitt hållbarhetsarbete, säger Fredrik Berggren på strategikonsultbolaget Differ, som genomfört undersökningen.

Undersökningen Sveriges grönaste varumärke har besvarats av över 1 000 respondenter i åldrarna 15-75 år. Respondenterna får besvara frågor kring miljö och hållbarhet och ge sin syn på varumärken i tolv olika branscher. Det är tolfte gången som undersökningen genomförs.

Kontakt
För mer information, vänligen kontakta Preems pressjour 070-450 10 01 eller besök press@preem.se.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Capitainer inleder samarbete med University of Florida och Dr. Timothy Garrett

Målet är att accelerera utvecklingen av diagnostiska metoder baserat på Capitainers qDBS-teknik och därmed implementeringen av egenprovtagning för klinisk diagnostik i USA och globalt

Stockholm den 5 oktober 2022: Det svenska medicinteknikföretaget Capitainer meddelade idag att bolaget har ingått ett samarbetsavtal med Timothy J. Garrett Laboratory, College of Medicine, University of Florida (UF). Dr. Tim Garrett är en av de ledande experterna och en auktoritet i USA när det gäller att tillämpa masspektrometri inom området metabolomik och dess kliniska tillämpningar. Han har ett stort nätverk av samarbetspartners inklusive kliniker på UF och externt.  

Capitainers produkt har visat sig vara överlägsen när det gäller självprovtagning med enkelt handhavande och med hög volumetrisk noggrannhet och precision. Det råder dock brist på kliniska laboratorier med metoder för analys av torkat blod som genereras i hemmet genom självprovtagning. Det initierade samarbetet syftar till att påskynda utvecklingen av nödvändiga laboratoriemetoder och därigenom bana väg för en bredare användning av qDBS-tekniken för klinisk diagnostik

"Jag är glad över att kunna utveckla den precisionsdiagnostik som kommer att möjliggöra framtidens hälso- och sjukvård och ser fram emot detta samarbete", säger Dr Timothy Garrett, docent vid universitetets institution för patologi, immunologi och laboratoriemedicin. "Framgångsrika resultat inom projektet kommer innebära att medicinsk diagnostik förändras i grunden."  

Inom ramen för samarbetet kommer Dr. Donald H. Chace, Capitainers representant i Nordamerika, också att bidra med sin stora erfarenhet när det gäller att analysera torkat blood, såväl inom neonatologi, klinisk kemi, screening av nyfödda, masspektrometri som inom kriminalteknik. Hans labbs resurser är också tillgängliga inom samarbetet. Detta, i kombination med Garretts tillgång till ett nätverk av kliniker för samarbete, skapar optimala förutsättningar för utveckling och validering av nya metoder inom klinisk diagnostik.

"Jag har känt Tim under majoriteten av de senaste tio åren. Vi har diskuterat klinisk kemi, metabolomik och genomfört kurser, föreläsningar och utbildningar inom klinisk kemi och vetenskap i allmänhet. Vi kan nu tillsammans omsätta våra idéer i handling och sedan utveckla och validera nya kliniska analyser inom områden som screening, diagnostik och metabolomikforskning. Vi kommer att från grunden skapa en ny, förbättrad och mer exakt och säker metod för analys av torkat blod." säger Dr. Chace.

Grunden är lagd

Under de senaste två åren har produkten Capitainers®qDBS validerats i flertalet breda populationsbaserade studier. Inte mindre än 97% av provtagningskorten som skickades tillbaka med vanlig post till labbet uppfyllde den godkända kvalitetsstandarden för analys. Dessutom, i en stor studie som publicerades förra veckan i Clinica Chimica Acta om fördelarna med volymetrisk mikroprovtagning vid långtidsuppföljning av patienter med fenylketonuri (PKU), visade resultaten entydigt att Capitainers teknik är överlägsen jämfört med konventionella kort och konkurrenters lösningar: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0009898122012566.

För mer information besök www.capitainer.se

Kontakter

Christopher Aulin, VD t: +46 708 977 577 e:aulin@capitainer.se


Media

Richard Hayhurst/Ola Björkman

Information till media

Om Timothy J. Garrett Laboratory

Garretts laboratorium fokuserar på tillämpning och utveckling av masspektrometri för klinisk forskning som täcker många områden som cancer, mikrobiom, sällsynta sjukdomar och autoimmun inflammationssjukdom.  Den flexibilitet som masspektrometri erbjuder möjliggör samtidig mätning av flertalet substanser där fler än 2000 redan finns beskrivna, eller i andra fall en mindre specificerad delmängd av metaboliter.  Den stora erfarenheten från metodutveckling och biomarkörforskning är en perfekt bas för att etablera robusta metoder, riktade mot en eller flera mätningar i samma prov.

https://garrettlab.pathology.ufl.edu/

Om Capitainer

Captainer AB är ett svenskt medtechbolag som grundades 2016. Capitainer utvecklar intelligenta lösningar för provtagning av torkat blod och plasma med marknadens bästa volymsnoggrannhet för användning inom flera marknadssegment, inklusive men inte begränsat till, terapeutisk läkemedelsövervakning, biomarkörer, läkemedelsutveckling och läkemedel mot missbruk och dopning.  Genom att använda en kombination av pappers- och polymermikrofluidik är precisionen och noggrannheten vid mätning av kapillärblod i nivå med etablerade pipetteringsmetoder. Tekniken möjliggör således mer praktiska lösningar för provtagning i hemmet som även säkerställer mer tillförlitliga testresultat för sjukvården och andra leverantörer av tester baserade på blod eller plasma.

För mer information besök https://capitainer.se/.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera