1515
Annons

Nya digitala säkerhetsutbildningar ökar säkerhetsmedvetandet hos svenska arbetsgivare

Efterfrågan på digitala utbildningar inom säkerhet har ökat kraftigt under senare år. Ökningen beror bland annat på att de lagkrav som reglerar säkerhetskänslig verksamhet, exempelvis säkerhetsskydd och luftfartsskydd, har blivit tydligare och omfattar idag fler sektorer och organisationer i Sverige än någonsin tidigare. Dessa uppdaterade lagkrav tydliggör att personal som ska arbeta i säkerhetskänslig verksamhet även är utbildade. Efterfrågan väntas även öka stadigt inom en överskådlig framtid på grund av rådande omvärldsläge.

För att möta den stora efterfrågan hos både HR- och säkerhetsavdelningar lanserar svenska säkerhetskonsultbolaget SRI nu en digital utbildningsplattform som syftar till att kompetensutveckla och höja säkerhetsmedvetandet hos arbetsgivare både i och utanför Sverige.

”Efterfrågan på utbildning har varit stor hos våra kunder och vi märker att det finns ett behov av både kortare och mer omfattande utbildningar som är moderna och som kan erbjudas till människor när det passar dem. Bland annat är behovet av kompetenshöjande insatser stort inom området säkerhetsskydd och organisationer som lyder under certifikaten Känd avsändare och Känd leverantör. Med vårt nya affärsområde E-learning kommer vi inom kort kunna hjälpa betydligt fler arbetsgivare att skapa säkerhet i sina organisationer både i Sverige och utomlands, något som ligger helt i linje med vårt syfte som bolag,” säger Pierre Gudmundson, säkerhetsexpert och VD på SRI.

De digitala säkerhetsutbildningarna som just nu tar form i en studio riktar sig mot både HR- och säkerhetsavdelningar så väl som till chefer och medarbetare. Utbildningsplattformen integreras i SRI:s högkrypterade plattform för maximal datasäkerhet.

I den nya utbildningsplattformen kommer dessutom organisationer med specifika utbildningsbehov att kunna erbjuda sina anställda och leverantörer anpassade digitala utbildningar paketerad i egen branding.

”På SRI har vi lång erfarenhet av att leverera utbildningar inom säkerhet så väl som att skapa trygga digitala tjänster inom personalsäkerhet. Med tanke på det stora behovet på marknaden, tydligare lagkrav och direktiv kombinerat med den höga digitaliseringstakten i svenska organisationer är det helt rätt i tiden för oss att komplettera vår befintliga plattform för bakgrundskontroller och digital referenstagning med e-learning,” säger Peter Helin, projektledare för affärsområdet E-learning på SRI.

De första digitala säkerhetsutbildningarna lanseras på svenska inom den kommande månaden och fler utbildningar lanseras sedan successivt.

För mer information:

Peter Helin, Digital projektledare, SRI
Tel: 076-319 54 09
E-post: peter@sri.se

Om SRI (Scandinavian Recruitment Intelligence)

Sedan 2016 har vi på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, hjälpt arbetsgivare att rekrytera tryggt, säkert och effektivt med hjälp av bakgrundskontrollerdigital referenstagning, säkerhetsprövningsintervjuer, utbildningar och andra konsulttjänster grundade i många års erfarenhet från Försvarsmakten, Polisen och rekryteringsbranschen. 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Capitainer inleder samarbete med University of Florida och Dr. Timothy Garrett

Målet är att accelerera utvecklingen av diagnostiska metoder baserat på Capitainers qDBS-teknik och därmed implementeringen av egenprovtagning för klinisk diagnostik i USA och globalt

Stockholm den 5 oktober 2022: Det svenska medicinteknikföretaget Capitainer meddelade idag att bolaget har ingått ett samarbetsavtal med Timothy J. Garrett Laboratory, College of Medicine, University of Florida (UF). Dr. Tim Garrett är en av de ledande experterna och en auktoritet i USA när det gäller att tillämpa masspektrometri inom området metabolomik och dess kliniska tillämpningar. Han har ett stort nätverk av samarbetspartners inklusive kliniker på UF och externt.  

Capitainers produkt har visat sig vara överlägsen när det gäller självprovtagning med enkelt handhavande och med hög volumetrisk noggrannhet och precision. Det råder dock brist på kliniska laboratorier med metoder för analys av torkat blod som genereras i hemmet genom självprovtagning. Det initierade samarbetet syftar till att påskynda utvecklingen av nödvändiga laboratoriemetoder och därigenom bana väg för en bredare användning av qDBS-tekniken för klinisk diagnostik

"Jag är glad över att kunna utveckla den precisionsdiagnostik som kommer att möjliggöra framtidens hälso- och sjukvård och ser fram emot detta samarbete", säger Dr Timothy Garrett, docent vid universitetets institution för patologi, immunologi och laboratoriemedicin. "Framgångsrika resultat inom projektet kommer innebära att medicinsk diagnostik förändras i grunden."  

Inom ramen för samarbetet kommer Dr. Donald H. Chace, Capitainers representant i Nordamerika, också att bidra med sin stora erfarenhet när det gäller att analysera torkat blood, såväl inom neonatologi, klinisk kemi, screening av nyfödda, masspektrometri som inom kriminalteknik. Hans labbs resurser är också tillgängliga inom samarbetet. Detta, i kombination med Garretts tillgång till ett nätverk av kliniker för samarbete, skapar optimala förutsättningar för utveckling och validering av nya metoder inom klinisk diagnostik.

"Jag har känt Tim under majoriteten av de senaste tio åren. Vi har diskuterat klinisk kemi, metabolomik och genomfört kurser, föreläsningar och utbildningar inom klinisk kemi och vetenskap i allmänhet. Vi kan nu tillsammans omsätta våra idéer i handling och sedan utveckla och validera nya kliniska analyser inom områden som screening, diagnostik och metabolomikforskning. Vi kommer att från grunden skapa en ny, förbättrad och mer exakt och säker metod för analys av torkat blod." säger Dr. Chace.

Grunden är lagd

Under de senaste två åren har produkten Capitainers®qDBS validerats i flertalet breda populationsbaserade studier. Inte mindre än 97% av provtagningskorten som skickades tillbaka med vanlig post till labbet uppfyllde den godkända kvalitetsstandarden för analys. Dessutom, i en stor studie som publicerades förra veckan i Clinica Chimica Acta om fördelarna med volymetrisk mikroprovtagning vid långtidsuppföljning av patienter med fenylketonuri (PKU), visade resultaten entydigt att Capitainers teknik är överlägsen jämfört med konventionella kort och konkurrenters lösningar: https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0009898122012566.

För mer information besök www.capitainer.se

Kontakter

Christopher Aulin, VD t: +46 708 977 577 e:aulin@capitainer.se


Media

Richard Hayhurst/Ola Björkman

Information till media

Om Timothy J. Garrett Laboratory

Garretts laboratorium fokuserar på tillämpning och utveckling av masspektrometri för klinisk forskning som täcker många områden som cancer, mikrobiom, sällsynta sjukdomar och autoimmun inflammationssjukdom.  Den flexibilitet som masspektrometri erbjuder möjliggör samtidig mätning av flertalet substanser där fler än 2000 redan finns beskrivna, eller i andra fall en mindre specificerad delmängd av metaboliter.  Den stora erfarenheten från metodutveckling och biomarkörforskning är en perfekt bas för att etablera robusta metoder, riktade mot en eller flera mätningar i samma prov.

https://garrettlab.pathology.ufl.edu/

Om Capitainer

Captainer AB är ett svenskt medtechbolag som grundades 2016. Capitainer utvecklar intelligenta lösningar för provtagning av torkat blod och plasma med marknadens bästa volymsnoggrannhet för användning inom flera marknadssegment, inklusive men inte begränsat till, terapeutisk läkemedelsövervakning, biomarkörer, läkemedelsutveckling och läkemedel mot missbruk och dopning.  Genom att använda en kombination av pappers- och polymermikrofluidik är precisionen och noggrannheten vid mätning av kapillärblod i nivå med etablerade pipetteringsmetoder. Tekniken möjliggör således mer praktiska lösningar för provtagning i hemmet som även säkerställer mer tillförlitliga testresultat för sjukvården och andra leverantörer av tester baserade på blod eller plasma.

För mer information besök https://capitainer.se/.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera