1515

EPTI breddar ägarkretsen och ökar substansvärdet till över 370M SEK

Stockholm Februari 12, 2021

Trots rådande omvärldsläge summerades 2020 som det bästa året i bolagets historia. EPTI har gått från 50 till 100 medarbetare, etablerat sig i två nya länder samt sett bolagets substansvärde öka med över 70%.

Startupfabriken EPTI har under vintern tagit in nya delägare som ett led i strategin att öka exponering mot olika branscher genom investerare med branschkompetens.

Bland de befintliga och nya delägare som köpte aktier finns Sebastian Nyaiesh via hans family office AllaNova (advokat, ängelinvesterare och styrelseproffs, tidigare exit i Polarica Gruppen), Emanuel Lipschütz (grundare Netsafe, ängelinvesterare och cybersäkerhetsexpert), Michael Hjorth (medgrundare Tre vänner och ängelinvesterare), Afshin Monazam (grundare Net Solution Partner) samt Sirous Kia (partner Fair Investments, ängelinvesterare) mfl. Aktierna omsattes till 15% substansrabatt, motsvarande en värdering på 316M SEK.

"Efter att ha träffat Arli och förstått potentialen i hans vision tillsammans med det värde EPTI på kort tid redan skapat, var det en självklarhet för oss att vilja vara med framåt." - Michael Hjorth och Emanuel Lipschütz

Samtliga aktier kommer från grundarna av EPTI som fortsatt kontrollerar 70% av bolaget.

“Vi tror att det bästa för EPTIs framtid är att få in flera ägare som har olika kompetenser och nätverk. Samtidigt tror vi stenhårt på EPTI och valde därför att inte sälja mer även om intresset definitivt fanns pga. bolagets starka utveckling under så kort tid. Portföljen förväntas öka starkt med 3-4 portföljbolag per år under de kommande tre åren! ” -Arli Mujkic VD och Grundare

Medarbetarnöjdheten har också varit fortsatt hög med en Net Promoter Score på 76 (skala -100 till 100) trots avsaknaden av fysiska möten, då bolaget sedan start arbetat enligt en distribuerad princip med många digitala hjälpmedel och metoder för att bibehålla en stark företagskultur. Medarbetarna består av ca 30% kvinnor och 70% män, sju nationaliteter och nio språk.

“Gruppens omsättning har ökat med 50% varje år sen start för tre år sen och kommer öka enligt prognos med hela 100% under 2021, då många av portföljens bolag verkligen växt till sig under 2020. Detta är bara början.” -Måns Pontén Söderlind Vice-VD och Partner

EPTI är delägare i 17 bolag med flera nya som kommer bli publika under H1 2021. Två av dem tar nu in kapital, Parkamo som är en parkeringsapp aggregator och teknikleverantör med exklusiva avtal med bl.a. Parkman i Sverige och Peter Park i Tyskland. Det andra bolaget är Workamo som är en plattform som gör det enkelt att fakturera och ta ut lön till en mycket fördelaktig avgift. Förutom detta finns även bolag såsom InBanner med Trustly som delägare och SaaS Store som kommer att lanseras på saasstore.com.
 

Kontakt:
press@epti.com
 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från SenzaGenAnnons

Säkrare kemikalier utan djurförsök

Axel Sjöblad, vd på SenzaGen.
Axel Sjöblad, vd på SenzaGen.

Som innovativt bolag har SenzaGen utvecklat en teknologiplattform för att utvärdera om kemikalier kan orsaka allergiska reaktioner på hud eller i luftvägarna. Genom testerna kan företag i en rad olika branscher undvika allergiframkallande ämnen och sätta säkrare produkter på marknaden samtidigt som antalet djurförsök kan minskas. Metoden har rönt stort intresse och SenzaGen är mitt i en intensiv kommersialiseringsfas med fokus på marknadsföring och försäljning.

SenzaGen grundades 2010 som en avknoppning från Institutionen för immunteknologi vid Lunds universitet. Sedan dess har SenzaGen använt modern teknologi för att utveckla världens för närvarande mest träffsäkra tester i sin kategori och fokuserar på att skapa ett kunddrivet, lönsamt bolag. Ambitionen är att först etablera GARD®-teknologin i Europa och Nordamerika, för att därefter stegvis expandera till utvalda marknader i resten av världen, där intresse redan finns i Asien. Utvecklingen inom testindustrin går mot att ersätta djurförsök med djurfria testmetoder, vilket skapar stora marknadsmöjligheter för bolaget.

– Vår testmetod kombinerar genomiska data från mänskliga celler med maskininlärning vilket ger mycket bättre resultat än djurförsök. För närvarande kommer den största delen av våra intäkter från direktförsäljning men vi distribuerar även våra tester via samarbetspartners i Europa och USA, säger Axel Sjöblad, vd på SenzaGen.

Lär dig mer om GARD®-teknologin här 

Snabb och kostnadseffektiv testmetod

SenzaGens primära marknader är läkemedelsindustrin, den medicintekniska industrin, kemikalieindustrin och den kosmetiskaindustrin. Inom alla dessa fyra industrier har stora globala kunder använt testmetoden, bland annat läkemedelsbolaget H. Lundbeck A/S och det medicintekniska bolaget Sonova.

– En av våra främsta konkurrensfördelar är att vår testmetod kan hantera de ämnen som traditionellt anses vara svårbedömda och därmed kan tillämpas på alltifrån kosmetika och rengöringsmedel till material såsom tyger, plaster och metaller. Testmetoden är dessutom snabb och kostnadseffektiv jämfört med djurförsök, vilket innebär att vi har ett väldigt attraktivt erbjudande, säger Axel Sjöblad.

Utökat erbjudande 

SenzaGen har fått positivt gensvar från kunder i många branscher då bolagets

tester hjälper dem att fatta rätt beslut redan tidigt i produktutvecklingsprocessen.

– På grund av marknadens efterfrågan och som komplement till GARD® med tester för hud- och luftvägsallergi, utökar vi vårt erbjudande med tester för irritation och korrosion från och med den 1 juli 2021. Det ökade testutbudet är en del av vår kommersialiseringsstrategi och i linje med vår mission att erbjuda de absolut bästa alternativa testerna till djurförsök inom ett antal olika områden. Redan i höst har vi för avsikt att ytterligare öka vårt testutbud, säger Axel Sjöblad.

Om SenzaGen:

SenzaGen är ett svenskt bioteknikbolag som erbjuder den senaste teknikens djurfria tester för att bedöma om kemikalier kan vara allergiframkallande. Med enastående hög träffsäkerhet möter GARD® behoven inom flera industrier och bidrar till att företag kan utveckla, producera och leverera säkrare, etiska och mer hållbara produkter. GARD®-testerna utförs i SenzaGens GLP-godkända laboratorium samt hos utvalda partners i Europa och USA. SenzaGen har sitt huvudkontor i Lund och dotterbolag i USA. SenzaGen är listat på Nasdaq Stockholm First North. Läs mer om SenzaGen här 

Mer från SenzaGen

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SenzaGen och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?