1515

Två nya produktserier lanseras av den svenska batteriinnovatören Nilar för att stötta energiomställningen

Nilar introducerar idag de två nya produktserierna Nilar Energy och Nilar Energy+, med batterier anpassade för dagens och framtidens energibehov. De båda produktserierna är baserade på Nilars Hydrid® teknologi och erbjuder de fördelar som har blivit synonyma med Nilar: överlägsna säkerhetsfördelar, miljömässig hållbarhet och lång livslängd.

The battery innovator Nilar has launched two new product series to support the energy transition the Nilar Energy and Energy product series

År 2018 släppte Nilar ett nytt batteri på marknaden med sin patenterade Nilar Hydrid®-teknik, som introducerade en mer kompakt design, ökad energidensitet, ökad effektivitet och förenklad installation. Detta batteri förkroppsligade många års erfarenhet och tillämpad forskning och utveckling. Den senaste produktserien ledde till insikter om potentiella förbättringar och innovationer som kan göra batteriet ännu bättre, både nu och i framtiden. Med erfarenhet från de många installationerna som gjorts av den tidigare batteriserien i flertalet länder, tillsammans med den ökade efterfrågan på marknaden, har Nilar implementerat ytterligare designförbättringar i de två nya produktserierna.

Nilar introducerar nu Nilar Energy och Nilar Energy+. De båda produktserierna är baserade på Nilars Hydrid® teknologi som erbjuder modulära lösningar med bipolär konstruktion. De nya effektiva lösningarna, från battericell till system, har båda behållit de fördelar som har blivit synonyma med Nilar: överlägsna säkerhetsfördelar, miljömässig hållbarhet och lång livslängd. Nilar Energy batterier har en kapacitet på 10 Ah, precis som sin föregångare. En mer elastisk plast implementerades i det lasersvetsade modulhöljet. Nilar Energy+ serien erbjuder alla fördelar med Nilar Energy serien med tillägget av en kapacitetsökning. Elektrodvolymen innehåller en ökad mängd komprimerat aktivt material, vilket leder till en kapacitet på 12 Ah. Nilar Energy är det exceptionella valet för att kapa effekttoppar. Vid större energibehov är Nilar Energy+ den bästa tänkbara lösningen. Det är det optimala valet för time shifting och ger ett stabilt energiflöde som är ovärderligt för applikationer med låg effekt.

Ytterligare en nyhet som presenteras är förbättringar av Nilars batterihanteringssystem, även kallad BMS. Som ett resultat av de utmaningar som finns i att styra batterikemier på ett effektivt sätt har Nilar med hjälp av intern expertis designat och utvecklat elektroniken och tillhörande programmering. Baserat på erfarenheterna från designprocessen och tidigare implementeringar har Nilar gjort flera förbättringar inom kretsdesignen för att öka de redan gedigna säkerhetsfunktionerna, sänka kostnaderna och förbättra funktionaliteten ytterligare. Det egenutvecklade systemet kan nu på ett än mer avancerat sätt bearbeta dynamiska data från batterierna, vilket möjliggjort fler sofistikerade funktioner. Dessutom har förbättringar gjorts gällande kommunikationen med energihanteringssystem, för bättre och effektivare interaktion. Det uppdaterade batterihanteringssystemet accentuerar den överlägsna prestandan för de nya produktserierna Nilar Energy och Nilar Energy+.

”För att möta de växande globala branschkraven, introducerar Nilar dessa två nya batterier till marknaden. Var och en har sina egna distinkta egenskaper för att tillfredsställa olika energibehov, vilket gör dem idealiska för ett brett spann av applikationer. Vi drivs av att överträffa våra kunders förväntningar och vi vet hur viktig vår roll är inom energiomställningen,” säger Jan Lundquist, Head of Sales & Marketing på Nilar.

Kontakta Nilar eller en av våra många dedikerade partners och distributörer för att diskutera en lösning redan idag. Besök: www.nilar.com/about/contacts

För mer information kontakta:
Jan Lundquist
+46 76 769 50 67
jan.lundquist@nilar.com


Presskontakt:
Matilda Ekman Vråmo
+46 73 656 43 66
matilda.ekman.vramo@nilar.com


Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Autolease DNBAnnons

Så skapade it-företaget Advania en grön vagnpark: ”Vi ser enbart fördelar”

Patric Lindman, på Autolease och Magnus Wemby, HR-direktör på Advania.
Patric Lindman, på Autolease och Magnus Wemby, HR-direktör på Advania.

Minskat klimatavtryck och lägre totalkostnad.

För it-företaget Advania har omställningen till en grönare vagnpark, det vill säga fler tjänstebilar med lågt koldioxidutsläpp, bara inneburit fördelar.

– Den här processen driver sig nästan själv. Merparten av våra förare är intresserade av att gå över till en eldriven bil, och de som redan har tagit steget kan inte tänka sig något annat, säger Magnus Wemby, HR-direktör på Advania.

Greenlease – vi gör det enkelt att välja miljövänligt 

It-företaget Advania erbjuder it-tjänster till företag, offentlig verksamhet och myndigheter i Sverige, Island, Norge, Danmark och Finland. I Sverige har Advania 700 medarbetare på 14 platser. 

För Advania står hållbarhetsarbetet högt på agendan – såväl ur ett kundperspektiv som sett till den egna verksamheten. Företaget har satsat på att ha både kunskap och verktygen för att kunna ta en roll som strategisk partner för sina kunder och erbjuda kostnadseffektiva, verksamhetsnära och hållbara lösningar över tid. 

– Gällande den egna verksamheten äger vi exempelvis inte de fastigheter vi har kontor i, vilket delvis begränsar vår möjlighet att påverka miljöavtrycket. Däremot är vårt resande ett område där vi har en större möjlighet till påverkan. Vår verksamhet är beroende av att kunna utföra vissa tjänsteleveranser på plats hos våra kunder vilket kräver resor. Och just resor har en stor inverkan på vårt klimatavtryck, berättar Magnus Wemby. 

En successiv omställning

2009 inledde Advania sitt samarbete med Autolease – ett av marknadens ledande billeasingbolag.

– Advania sökte en stabil aktör som är specialist på tjänstebilar och som samtidigt har en bra förståelse för våra behov och därför kan skapa en bättre helhetslösning, både ekonomiskt och ur ett hållbarhetsperspektiv, berättar Magnus Wemby.

Och det fick Advania genom samarbetet med Autolease. 

Successivt har it-företaget förändrat och förnyat sin vagnpark – från fossildrivna fordon till eldrivna bilar med lägre koldioxidutsläpp, max 60 gram koldioxid per kilometer.

I dag består Advanias vagnpark till 60 procent av laddbara bilar. En tredjedel av dessa är nollutsläppsbilar som drivs enbart av el. 

– Vi har inte forcerat vår omställningsstrategi utan undan för undan fasat ut bensin- och dieselbilar till förmån för mer miljövänliga alternativ, säger Magnus Wemby.

Hur har mottagandet varit bland förarna?

– Enbart positivt. Den här omställningen sker ganska naturligt och intresset för mer miljövänliga alternativ är stort bland våra medarbetare. I nuläget är 88 procent av våra nybeställningar en bil som helt eller delvis drivs av el. Och de förare som redan har tagit steget är mycket nöjda och vill gärna fortsätta köra en bil som helt eller delvis drivs av el.

Lägre totalkostnad per månad

För att ytterligare skynda på utvecklingen erbjuder Advania sina tjänstebilsförare så kallade konceptbilar – mer avancerade elbilar som har en högre inköpskostnad.

Det låter kanske som en dyr affär för företaget, men är det inte.

– Totalkostnaden per månad jämfört med en motsvarande fossildriven bil, allt inkluderat, blir inte högre för föraren. Och även om kostnaden för företaget blir marginellt högre, vinner vi på att våra totala koldioxidutsläpp minskar, berättar Magnus Wemby.

Gemensamma stormöten

Varje kvartal har Advania och Autolease gemensamma avstämningsmöten. Då går man igenom hur aktuell vagnpark ser ut, vad som går att effektivisera och hur behoven ser ut framåt.

– Vi inleder alltid en kunddialog med en grundlig behovsanalys och nulägesgenomgång. Denna process är en självklar bas för hela relationen mellan kund och leverantör. Vi blir tillsammans partners på en ”grön resa”, där vi ständigt föreslår förbättringar och sätter gemensamma mål, berättar Patric Lindman, kundansvarig Advania hos Autolease.

Och hur fungerar samarbetet med Advania?

– Vi har ett väldigt bra samarbete. Vi hörs kontinuerligt. De kommer med frågor och förslag som gör att vi tillsammans utvecklar och förbättrar vårt erbjudande.

Överblick i realtid

Advania har även tillgång till ett webbaserat administrationsverktyg där de i realtid får en blick över sin vagnpark – vem som kör vad, när avtalen löper ut, statistik över kostnader, koldioxidutsläpp med mera. 

Finns det inga nackdelar eller hinder för att ställa om till en grönare vagnpark?

– Inte hinder kanske, men utmaningar. Det är viktigt att samhällets totala elförsörjning säkras samt att infrastrukturen för laddning och räckvidden för bilar som drivs helt eller delvis av el fortsätter att utvecklas. I dag fungerar det bra att köra eldrivet i större städer men för medarbetare ute i landet som kör längre sträckor kan det vara en utmaning, säger Magnus Wemby.

Hur löser ni laddfrågan i stort?

– Vi strävar efter att göra det enkelt för våra förare att ladda sin bil. Främst arbetar vi aktivt för att skapa så många laddpunkter som möjligt i anslutning till våra kontor.  Parallellt utrustas våra förare med laddbrickor för att det också ska vara enkelt att ladda längs vägarna, säger Magnus Wemby. 

– Dessutom har vi samarbete med olika aktörer för laddstolpar för att alla förare enklare ska kunna skaffa och installera laddbox i hemmet, samt för smidigare laddning längs vägarna, inflikar Patric Lindman.

Här kan du enkelt räkna ut och jämföra kostnaden för leasingbilar

Greenlease – vi gör det enkelt att välja miljövänligt 

 

 

Mer från Autolease DNB

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Autolease DNB och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?