1515

Utsikter för valutahandel med EUR/SEK

Efter en rejäl förstärkning för kronan mot euron sedan oktober 2020, så har EUR/SEK börjat konsolidera inom ett ganska snävt tradingspann. Valutahandel.se har stämt av med några tekniska analytiker för att ta fram olika nivåer att hålla koll på för valutahandlare med EUR/SEK. Dessutom så diskuteras några av riskerna för euron respektive kronan i den senaste artikeln på www.valutahandel.se.

Valutahandeln med den största handelspartnern påverkas i hög grad av hur stark kronan är mot euron. Åtminstone 49% av all svensk export under 2020 sker med EU länder, rapporterar SCB.

Ifall kronan stärks ytterligare 12–15% under 2021, så kan det komma att påverka svensk export på allvar, på ett negativt sätt”, menar Markus Jalmerot, medgrundare av Valutahandel.se.

Både SEB och Riksbanken har positiva utsikter för kronan det närmaste året. Den ekonomiska återhämtningens takt och riktning inom EU kan bland annat tolkas genom PMI, inköpschefernas index, vilken kom in på 47.5 förra veckan, jämfört med 49.1 månaden innan. Detta är de lägsta nivåerna för EU på drygt två månader.

Men variationen för återhämtningen är stor inom Europa. Italien visar PMI-siffror på 55.1, den högsta nivån på 34 månader. Siffrorna kan troligen komma att försämras, då omkring 144 000 anställda i norra Italien har drabbats av nedstängningarna i skidregionerna. Som tidigast öppnar skidliftarna igen den 14:e februari 2021, rapporterar La Nazione. Inga PMI siffror har kommit ut för Sverige i skrivande stund.

Den långsamma Covid-19 vaccineringen i både Sverige och EU kan dock äventyra tillväxten för båda. I Sverige så är endast 2,82% av befolkningen vaccinerade mot Covid-19, jämfört med 4,88% i Danmark, 3,51% i Italien, 14,94% i Storbritannien, över 58% i Israel och 9,9% i USA.

När det kommer till ränteläget så har dock Sverige en fördel enligt valutahandlare, då landet inte sänkt räntan på över 1 år, medan flera andra länder har gjort det. Lägre räntekostnader då man går lång i svenska kronor är en viktig anledning till att landets valuta klarat sig så bra.

När det kommer till teknisk analys för EUR/SEK så handlas valutaparet omkring 10.11 för närvarande. Motståndsnivåer ligger i första hand vid 10.20 följt av 10.30 och stödnivåerna vid 10 respektive 9.9. Ytterligare beskrivning av stöd- och motståndsnivåerna för EUR/SEK beskrivs i artikeln som återfinns på https://www.valutahandel.se/valutahandel-med-euro-kronan-vad-kan-handa-harnast/.
 

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
mj@valutahandel.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från GetacceptAnnons

E-signering hör till dåtiden - det här är framtiden för B2B försäljning

E-signering kan verka nytt, men faktum är att det funnits och använts flitigt i över tio år av företag över hela världen. E-signering är ett enkelt och smidigt sätt att signera offerter och avtal på distans - men det hjälper dig inte att driva kunddialogen och affären framåt på det sättet som krävs i dagens säljklimat, säger Samir Smajic, vd och grundare på GetAccept.

E-signering är ofta inkörsporten för att påbörja en mer digital säljprocess, och många tror att det är tillräckligt för att digitalisera sin försäljning. Vad data från den digitala säljplattformen GetAccept visar är att 50 procent av avtalen som skickas med e-signering faktiskt inte signeras. 

– Det här säger mig att 50 procent av affärerna fortfarande behöver drivas på ett mer effektivt sätt digitalt, och där räcker inte endast den digitala signaturen, förklarar Samir Smajic. 

Att nå avslut i en affär handlar om samma sak som det alltid har gjort - tillit, personliga relationer och en smidig köp- och säljprocess. Det senaste året har presenterat utmaningar i hur man bibehåller den personliga upplevelsen och engagemanget, när den största delen av affären sker i en digital miljö. 

– Det finns sätt att engagera och sticka ut även i en digital säljprocess. Tänk dig att du öppnar upp ett avtal, och det första som dyker upp är en video där din säljare pedagogiskt förklarar avtalet för dig innan du dyker in i det. Därefter får du upp en chatt, där din säljare uppmanar dig att ställa frågor direkt i chatten om du behöver. Självklart kommer jag uppleva den processen annorlunda, och mer personligt anpassad till mig, jämfört med att öppna en PDF i ett mail, säger Samir. 

Förutom video och chatt så handlar det också om att underlätta för kunden att köpa. Med GetAccepts dokumentspårning kan du se vem, eller vilka, som har gått igenom ditt avtal. Du kan även se vad varje person har tittat lite extra på, så att du enkelt kan bemöta deras eventuella frågeställningar i nästa dialog. Du har också möjlighet att skicka dina dokument via SMS, samt automatiskt påminna mottagaren om avtalet inte signeras.

Kombinerar man de här olika engagerande funktionerna i sin digitala säljprocess så visar statistik från GetAccept att du ökar din hit-rate med upp till 75 procent, jämfört med att bara skicka ett avtal via mail för ren e-signering. Det är tydligt att en personlig interaktion som skapar engagemang har stor effekt på antalet avslut, även digitalt.

Hela 85 procent av all försäljning kommer ske digitalt inom bara några år, så det handlar om att redan nu skapa förutsättningar för att kunna hantera den ökade efterfrågan på smidiga digitala sälj- och köpprocesser, och därmed fortsätta vara konkurrenskraftig. 

– Hoppar man inte på tåget nu, kommer det bli tufft. Många företag ligger redan i framkant och tar man inte detta på allvar nu, så riskerar man sin affär, avslutar Samir Smajic. 

GetAccept är ett säljverktyg som är gratis att använda - skapa ditt konto idag och testa själv! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?