Välgörenhetsbudskapen ökar i Kulturreklams utomhuskanaler

I och med utgången av 2020 kan nischade utomhusreklam-aktören Kulturreklam räkna in sitt åttonde år med upplåtna reklamytor åt välgörenhet. Under fjolåret 2020 hade 15% av Kulturreklams totala antal exponeringar ett välgörenhetsbudskap. Situation Sthlm har genom åren varit den mest frekventa avsändaren, men även andra aktörer som Bris, War Child med flera har synts i Kulturreklams kanaler.

Kulturreklam är verksamt huvudsakligen i Stockholm och erbjuder utomhusreklam i reklamytor för aktörer och budskap med koppling till kultur, idrott, föreningsliv, samhällsinformation och välgörenhet. Under pandemin tillåts alla aktörer synas i Kulturreklams ytor.

Kulturreklam är ett vinstdrivande företag med en målsättning att upplåta minst fem procent av sina reklamytor till välgörenhet. Under 2019 hade 7,5% av budskapen i Kulturreklams kanaler en välgörenhetsorganisation som avsändare. Under 2020 dubblerades denna siffra till 15%. Ökningen är ett resultat av Covid 19-pandemin som påverkat kultur- och evenemangslivet.

– Kulturreklam går in i 2021 med ett avtal för kulturannonsering i tunnelbanan och en stark tro på att rida ut Corona-stormen. Vi kommer alltså fortsätta att erbjuda mycket förmånlig utomhusreklam för olika former av välgörenhets- och biståndsorganisationer, säger Carl Jurell, VD på Kulturreklam.

Carl Jurell, 0733-82 81 03 – carl@kulturreklam.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?