1515
Annons

Robur Ny Teknik investerar 100 MSEK i Coloreel

- Banbrytande teknik moderniserar textilindustrin
Coloreel, med sin unika välpatenterade teknik för digital infärgning av textiltråd har tagit in 100 MSEK från Robur Ny Teknik för att stötta bolagets marknadsexpansion och kommande tillväxt

Henrik Nyblom, förvaltare på Robur Ny Teknik, kommenterar:

”Coloreel har en mycket innovativ lösning som jag tror kan bli mycket stor framåt. Bolagets produkter talar till en allt mer miljömedveten värld och har fantastiska försäljningsmöjligheter de närmaste åren”.

I drygt tio år har det svenska teknikbolaget Coloreel utvecklat en banbrytande teknik som möjliggör högkvalitativ digital infärgning av textiltråd samtidigt som den används i produktion. Den välpatenterade tekniken kan användas för brodyr, sömnad, stickning och vävning med mera.

Sedan ett år tillbaka säljs och marknadsförs Coloreels första produkt, som vänder sig till brodyrbranschen. Denna produkt ger brodyrproducenterna en rad fördelar som förbättrad logistik, noll ställtid vad gäller byte av trådrullar mellan varje beställning, snabbare produktion, högre brodyrkvalité, inget trådspill och framför allt en fullständig frihet i användandet av färger. Kunderna får exakt rätt färger, mjuka övergångar och färgeffekter där endast fantasin sätter gränser. Tekniken ger också stora miljöfördelar med kraftigt minskad vattenförorening och en effektivare resursanvändning. Detta innebär stora konkurrensfördelar för alla typer av brodyrproducenter. 

Intresset från marknaden har sedan lanseringen varit mycket stort, från mindre till de allra största varumärkena inom allt från livsstil och sport till exklusivt mode. Coloreel har inledningsvis valt att gå in i närmare samarbete med några av världens mest kända varumärken.

Den industriella brodyrmarknaden är mycket stor och växer kontinuerligt. Årligen säljs cirka 750 000 nya brodyrhuvuden och 7-8 miljoner brodyrhuvuden finns idag i drift globalt. Vart och ett av dessa huvuden kan utrustas med en Coloreelenhet. Redan vid måttliga marknadsandelar innebär detta miljarder i omsättning med mycket goda marginaler.

Trots pågående pandemi har Coloreel, med hjälp av befintliga distributörer, levererat sina banbrytande produkter till elva länder i Europa, USA och Asien, om än i begränsade volymer. Man har också inlett affärer med världens största distributör av brodyrmaskiner, amerikanska Hirsch Solutions, som redan installerat tekniken hos ett antal slutkunder i USA.

Joakim Staberg, grundare och huvudägare av Coloreel, kommenterar:

”Det är mycket roligt att Robur Ny Teknik, en av Sveriges främsta institutionella investerare i teknikföretag, vill följa med oss på resan. Det är ytterligare ett bevis för att vi är på rätt väg”.


För mer information om Coloreel följ nedan länkar eller kontakta:

Alicia Vara, Marketing Manager, alicia.vara@coloreel.com, 0723 252 066
Mattias Nordin, VD Coloreel, mattias.nordin@coloreel.com, 0708 558 557
Joakim Staberg, Grundare av Coloreel, joakim.staberg@coloreel.com, 0708 502 502

www.coloreel.comLinkedInInstagram, FacebookYoutube

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Raksystems Group förstärker sin starka tillväxt på svenska marknaden genom förvärv av Aquademica, ett företag specialiserat på läckagelokalisering

Raksystems Group, en koncern med fokus inställt på att bli Europas ledande företag inom hållbara fastighetstjänster, har den 13 juli 2022 ytterligare förstärkt sitt tjänsteutbud genom att förvärva Aquademicas hela aktiekapital. Aquademica har över 30 anställda experter och en beräknad omsättning på cirka 4 miljoner Euro för 2022.

Aquademica grundades 2005 och specialiserar sig på läcksökning, fuktutredning, luktutredning, inomhusmiljö och termografi. Årligen anlitas företagets experter i omkring 1500 projekt, varav en betydande andel är på uppdrag av kunder som Skanska, NCC och Vattenfall. Med kontor på åtta orter runt om i Sverige levererar Aquademica tjänster till privatkunder, fastighetsbolag, försäkringsbolag och andra företag inom fastighetssektorn.

”Aquademicas läcksökning- och fuktutredningstjänster är ett idealt komplement som ytterligare förstärker vår hållbarhetsdivision där Raksystems Dry-IT och Monomeet är verksamma sedan tidigare förvärv. Med Aquademicas expertis kan vi nu etablera en starkare position på marknaden till våra kunder inom svenska bygg- och fastighetsbolag och samtidigt utveckla vårt utbud av hållbarhetstjänster till privatkunder,” säger Raksystems Sverigechef Örjan Kjellström.

”Genom denna fusion får vi en ypperlig möjlighet att stärka vårt erbjudande med hjälp av ett bolag som fokuserar på hållbar fastighetsutveckling. Med Raksystems, som är ett etablerat och snabbväxande bolag med gott renommé, kommer vi kunna erbjuda våra kunder betydligt fler varierande tjänster samtidigt som det skapar nya spännande karriärmöjligheter för våra anställda”, förklarar Aquademica ABs grundare Björn Harling och Jan Andtback.

Raksystems Group är en av Nordens ledande företag inom hållbar fastighetsutveckling som levererar tjänster inom grönt byggande och förvaltande, utredningar, projektledning, besiktningar och miljöcertifieringar till en bred kundbas i Finland och Sverige.

Med detta förvärv ökar Raksystems Group sin beräknade omsättning till 90 miljoner Euro med totalt 730 experter verksamma i Finland och Sverige.

Mer information

Raksystems Sverigechef Örjan Kjellström, +46 8 588 919 10, orjan.kjellstrom@raksystems.se
Aquademica AB VD Björn Harling, +46 732 00 02 99, bjorn.harling@aquademica.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera