1515
Annons

Volvo Financial Services väljer Payer för att optimera betalningar och förbättra kundupplevelsen

Internationella transportfirmor står inför betalningsutmaningar i en alltmer globaliserad värld. Både verkstäder och åkerier har ett gemensamt intresse i smidiga och säkra betalningsflöden för att snabbt säkerställa service och reparation.

Som en viktig partner i en av Volvo Financial Services nya betallösningar fick Payer i uppdrag att integrera sin plattform och säkerställa betalkedjan mellan verkstad, återförsäljare och kunderna. Lösningen är nu tillgänglig i Norge och Spanien.

Injicerar förtroende i gränsöverskridande handel genom säkra betalningar

Lösningen som Payer bidrar till, innebär att en Volvo-verkstad kan få en betalningsgaranti direkt från åkeriet och på så sätt, utan onödiga dröjsmål, kan verkstaden reparera lastbilen och lösa kundproblemet omedelbart.

Varje minut som en lastbil står parkerad innebär en kostnad för hela logistikkedjan, en utmaning som Volvo Financial Services (VFS) ville effektivisera. Lösningen som VFS har designat tillsammans med sina integrationspartners och Payer gör att det blir full transparens mellan servicestationen och åkeriet. Det möjliggörs genom att ansvarig chef på åkeriet får en direkt notifiering om servicekostnaden så att denne kan godkänna och betala för att få ut lastbilen på vägen igen. Betalningen sker i realtid samt förenklar avstämningen i affärssystemet SAP.

”På Payer är vi mycket exalterade att få arbeta med en av världens mest innovativa lastbilstillverkare. Vi är båda två teknikbolag som är rotade i ingenjörsskapet. Volvos motorer göra att lastbilar kan färdas med säkerhet och tillförlitlighet och vår motor has samma egenskaper fast för B2B betalningar. Jag är imponerad av VFS innovationsförmåga och deras strategiska fintech vision. Vi är en bra match”, säger Peder Berge, VD och grundare av Payer

Hampus Hansson, Director Innovation & Strategy på Volvo Financial Services, säger: “Som en global ledare av kommersiella transportlösningar måste vi hitta sätt som är anpassade utifrån de krav våra internationella kunder har. Effektiva betalningslösningar är ett strategiskt viktigt område för oss som stödjer vår verksamhet och hjälper våra kunder. Tillsammans med Payer, och deras expertis inom B2B betalningar, har vi kunnat leverera en internationellt skalbar lösning på rekordtid”.

Teamwork

Payers API blev integrerat av SIGMA, det globala IT konsultföretaget, i den egenbyggda betallösningen som verkställer kundupplevelsen. Martin Kvarnered från Biner, digitala managementkonsulter baserade i Göteborg, ledde projektet.

“Det här projektet är ett lyckat exempel på en agil utvecklingsresa där vi började brett men zoomade in på ett specifikt problemområde och skapade en väldefinierad lösning tillsammans med Payer och Sigma. Payer är smidiga att jobba med och deras teknik håller hög klass. Teamet från Payer har varit lyhörda för VFS behov och var snabba i leveranserna”, säger Martin Kvarnered.

Lösningen rullades ut i Norge tidigare i år och nu har Spanien adderats som en andra marknad.

“Vi ser fram emot fortsatt samarbete med Volvo Financial Services för att skapa framtida betalningslösningar, var som helst hårdvara och mjukvara möts”, säger Peder Berge.

För ytterligare information, vänligen kontakta Stefan Backlund, Marknadschef Payer, stefan.backlund@payer.eu, 070-862 84 89

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ISRAnnons

Nasalt vaccin i pulverform – gör dagens kylkedja för vaccin överflödig

ISR, Immune System Regulation, arbetar sedan 2012 på bred front för att bekämpa några av världens mest ökända sjukdomar. Just nu är de i full färd med att utveckla ett covid-19-vaccin som bereds i pulverform för nasal administration. 

Under 2020 och 2021 har svenska ISR, med bas på Karolinska Institutet i Stockholm, fortsatt sitt arbete med att utveckla nästa generations immunstimulerande läkemedelskandidater för att bekämpa hiv, cancer, hepatit B – och även covid-19. I ett nytt projekt, som bland annat finansieras av Vinnova, har ISR:s arbete med utvecklande av vaccinationsplattform mot luftburna virus accelererats, med covid-19 som första vaccinkandidat. 

Nasal administrering

Idén bygger på att skapa ett första försvar som neutraliserar viruset och förhindrar att det fäster vid slemhinnan i lungan eller tarmen. Nu pågår arbetet med att komma fram till en optimal dosering och beredning av vaccinet, som ska ges i pulverform för inhalation via en inhalationsprodukt utvecklad av företaget Iconovo AB. Under 2021 har flera viktiga avtal slutits, i syfte att säkerställa storskalig produktion.

– Nu när det prekliniska programmet på slutberedningen är genomfört, förbereder vi oss för start av det kliniska prövningsprogrammet under 2022. Vi har kommit en god bit på vägen och tror starkt på vår kandidats potential – även för i dag förekommande och framtida mutationer, säger Ola Winqvist, CEO på ISR, och tillägger: 

– Då nästan alla andra vacciner måste hanteras i kylkedja, vid exakt rätt temperatur, begränsar logistiken av vaccin många aktörer i användandet – ISR:s nasala vaccin i pulverform eliminerar det problemet!

Utvecklar hiv-medicin

Parallellt med arbetet med att ta fram en ny vaccinkandidat, har ISR under 2021 inlett kliniska studier på två centra – i Berlin och München, om hiv-patienter som får bromsmedicin kan minska den integrerade virusmängden och eventuellt bota sjukdomen.

– Det är kliniker som är dedikerade för hiv och som inte berörs av pandemin på samma sätt som våra svenska kliniker. Vi hoppas kunna slutföra rekryteringen av 52 hiv-patienter under det första halvåret 2022 och därefter sker utläsningen av studien under sex månader, säger Ola Winqvist och tillägger: 

– Som patient blir du aldrig av med sjukdomen. Så fort du skulle ha ett uppehåll i medicineringen är viruset tillbaka inom tio dagar. Genom att använda hormonet GnRH som aktiverar viktiga delar av immunsystemet, hoppas vi kunna slå ut alla reservoarer av hiv-dna som finns i patientens arvsmassa.

Behandling mot hepatit B

I början av 2020 slöt ISR dessutom avtal med det kinesiska CRO-bolaget Shanghai Innostar Biotech, där målet med samarbetet är att utveckla ISR:s läkemedelskandidat för behandling av hepatit B. 

Arbete pågår nu intensivt med att fatta strategiska beslut kring den fortsatta kliniska utvecklingen.

– Anledningen till att vi arbetar med ett bolag från Kina är att det är det geografiska område där hepatit B är som mest utbrett, säger Ola Winqvist och avslutar:

– Vår utvecklingsportfölj har ett brett anslag, där immunsystemet alltid är i fokus. Nu ser vi fram emot ett spännande 2022 – där det finns en enorm marknad globalt.

Om ISR Immune System Regulation:
ISR Immune System Regulation Holding AB är ett innovationsdrivet forskningsbolag med fokus på immunsystemet, baserat på Karolinska Institutet i Stockholm. 

Bolaget utvecklar immunstimulerande läkemedel för att behandla kroniska infektionssjukdomar och cancer genom att aktivera det egna immunsystemet. Just nu genomför ISR flera viktiga studier, både när det gäller hiv och cancer som kan få stor betydelse för framtidens behandlingar. 

Läs mer om ISR här 

Mer från ISR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ISR och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?