1515
Annons

CELLINK lanserar UP.SIGHT – ett effektivt mikroskop och encellsdispenser med dubbel klonalitetsidentifiering

UP.SIGHT är certifierad för att hjälpa laboratorier över hela världen att övervinna utmaningarna inom cellinjeutveckling och förbättra effektiviteten mellan arbetsflöden.

Det CELLINK-ägda företaget cytena GmbH, ledande inom encellig dispensering, lanserar idag UP.SIGHT, ett transformativt encellsdispenseringssystem som gör det möjligt att öka effektiviteten inom cellinjeutveckling. UP.SIGHT är utrustad med en patenterad, snabb och skonsam encellig dispenseringsteknik och ett högkvalitativt mikroskopsystem som gör att behovet av att sammanfoga flera bilder uteblir. Allt-i-ett-lösningen erbjuder mikroskopering och 3D Full Well Imaging för dubbel klonalitetsförsäkran från två oberoende optiska apparater, vilket leder till >99,99 procents sannolikhet för klonalitet.

"UP.SIGHT bidrar med en signifikant förbättring av dispensering av enstaka celler och arbetsflödet för cellinjeutveckling." säger Erik Gatenholm, VD för CELLINK. ”Fram till idag har läkemedelsindustrin genomgått en kostsam och tids- och resurskrävande process när man isolerar enskilda celler för forskningsändamål. Jämfört med befintliga encellsdispensrar är UP.SIGHT snabbare, effektivare och kan som enskild enhet åstadkomma vad som hittills krävt flera enheter att uppnå. UP.SIGHT är ett exempel på CELLINK-koncernens engagemang för biokonvergens och att integrera områdena biologi och teknik för att skapa innovativa tekniker.”

I dag utvecklas åtta av de tio bästsäljande läkemedlen med hjälp av biologiska ämnen. Cellinjeutveckling är en viktig del av utvecklingen av dessa biologiska ämnen. UP.SIGHT är nästa generations encellsdispenser med hög precision för celldeposition och avbildning för att säkerställa en exakt cellisolering och monoklonalitet. Genom implementeringen av cytenas envägsutmatningspatroner utesluts all korskontaminering och behovet av omfattande rengöring elimineras.

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Gatenholm, CEO     
Telefon (Sweden): +46 73 267 00 00
Telefon (US): +1 (650) 515 5566
Email: eg@cellink.com   


Gusten Danielsson, CFO
Telefon (Sweden): +46 70 991 86 04    
Telefon (US): +1 (857) 332 2138
Email: gd@cellink.com 


Denna information publicerades, med ovanstående kontaktpersoners tillåtelse, den 25 januari, 2021, kl 14:00 CET.

Om CELLINK
Det världsledande biokonvergensföretaget CELLINK, grundades 2016 och tillhandahåller teknik, produkter och tjänster för att skapa, förstå och behärska biologi. Med fokus på applikationsområdena bioprintning, multiomics, cellinjeutveckling och diagnostik utvecklar och marknadsför företaget innovativ teknik som gör det möjligt för forskare inom biovetenskap att odla celler i 3D-miljöer, genomföra high-throughput läkemedelsscreening och skriva ut mänskliga vävnader och organ för medicinsk, läkemedels- och kosmetisk industri. CELLINKs produkter används i fler än 1 800 laboratorier inklusive världens topp 20 ledande läkemedelsföretag, i fler än 65+ länder och har citerats i fler än 700 publikationer. CELLINK skapar framtidens sjukvård. Besök cellink.com för att läsa mer. CELLINK är noterat på Nasdaq Stockholm, CLNK B.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från FolksamAnnons

Ny smartare bilförsäkring anpassas till framtidens bilkörning

Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.
Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam.

Dagens bilar utvecklas och blir allt säkrare. I takt med det förändras även bilförsäkringarna. Istället för att sätta premien utifrån från vem som äger bilen, kommer framtidens försäkring allt mer baseras på bilens säkerhetsutrustning.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Bilarna har i dag blivit både smartare och säkrare. Bland annat är det vanligt med aktiva säkerhetssystem – till exempel autobroms, döda-vinkel-varnare och allt mer sofistikerad parkeringsassistans. Tillsammans förebygger dessa olyckor och kompenserar misstag från föraren. I framtiden kommer bilarna dessutom att bli ännu smartare och data från bilarna kommer bli en integrerad del i försäkringserbjudandet. 

– I den här nya verkligheten blir det allt mer ointressant och trubbigt att prissätta bilförsäkringen efter ägarens ålder och bilens effekt. Det är betydligt mer relevant att utgå från hur bilen används, bilens utrustning och i förlängningen även bilmodellens skadehistorik, säger Josef Halldelius, affärschef för motoraffären på Folksam. 

Denna nya typ av försäkring som baseras på bilens säkerhetsutrustning är både transparent och bekymmersfri för kunden. Den stödjer också hållbara mobilitetslösningar med bildelning och bilpooler.  

– I framtiden tror vi att den kommer bli ett bra komplement till den traditionella bilförsäkringen tillsammans med en tredje kategori av bilförsäkring som skräddarsys efter varje användare, exempelvis ”pay as you drive”. För oss är det viktigt att vi även i framtiden kan erbjuda olika typer av försäkringar som tillgodoser alla kunders behov. 

Samarbetar med Volvo Cars

Redan i dag har Folksam ett unikt samarbete med Volvo Cars där en förmånlig och miljömärkt bilförsäkring från Folksam ingår i bilens pris när man köper en elbil online. Det gäller helelektriska XC40 och deras första renodlade elbil, C40 Recharge. 

– Det innebär att vi ger kunderna en bra och prisvärd bilförsäkring som en integrerad del av bilen. Den integrerade försäkringen och det fasta priset gör bilköpet enklare och kostnaden mer transparent, säger Josef Halldelius.

– I och med att Volvo Cars onlineförsäljning är en ny satsning, har vi kunnat bygga upp denna nya försäkringsmodell helt från grunden – en anpassad gruppförsäkringslösning till ett fast pris och som är helt oberoende av vem som kör bilen, säger Josef Halldelius. 

Försäkringen är dessutom märkt med Bra Miljöval enligt Naturskyddsföreningens högt ställda kriterier. 

– Vi är det enda stora försäkringsbolag som har miljömärkta bilförsäkringar. Det innebär bland annat att kunderna kan vara säkra på att vi använder miljövänliga material vid reparationer och att vi ställer höga krav på våra leverantörer och på våra egna investeringar. 

Höga ambitioner 

Folksams ambitioner vad gäller hållbarhet rimmar dessutom väl med Volvo Cars. Bland annat har Volvo Cars som plan att bli ett helt renodlat elbilsföretag vid 2030. 

Folksam och Volvo Cars delar också visionen att den bästa olyckan är den som aldrig sker och båda företagen jobbar aktivt för detta, bland annat genom forskning.  

– Vi samlar hela tiden in nya insikter och data som kan hjälpa oss i vår strävan att förebygga och minska antalet olyckor, säger Josef Halldelius.

Läs mer om Folksam bilförsäkring 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Folksam och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?