1515
Annons

Sciety-nätverket investerar 31 Mkr i Capitainer

Capitainer, ett svenskt medtech-bolag som utvecklar intelligenta lösningar för självprovtagning av blod och plasma, genomförde nyligen en emission om 31 miljoner kronor med Sciety och dess investerarnätverk. Intresset var mycket stort och emissionen fulltecknades på två dagar. Det nya kapitalet ska användas för att öka produktionskapaciteten och skala upp den globala försäljningen.

– Med denna framgångsrika emission är vi nu väl utrustade för att accelerera både vår produktutveckling och vår försäljning. Jag vill passa på att tacka för förtroendet och noterar med glädje det mycket stora intresset för bolaget även från nya investerare. Vi ser en spännande tid framför oss där vårt fokus ligger på att göra Capitainer till en global marknadsledare inom självprovtagning av blod och plasma, säger Christopher Aulin, vd för Capitainer.

I februari 2020 lanserade Capitainer sin produkt qDBS, ett mikroprovtagningschip som bygger på DBS-teknik (Dried Blood Samples) och är utformad för hemprovtagning av blod. Provtagningschipet kan sedan skickas med vanlig post till laboratoriet för analys.

Sedan lanseringen har Capitainer qDBS validerats av fler än 25 universitet och laboratorier, inklusive Harvard, SciLife, Karolinska Universitetslaboratoriet, St. Thomas sjukhus (London) och St. George sjukhus (London). 

Det nya kapitalet kommer primärt att användas för att öka produktionskapaciteten och skala upp den globala försäljningen. Kapitalet kommer även att gå till lansering av qDPS för plasmaprovtagning samt nya qDBS-produkter.

– Majoriteten av alla medicinska beslut baseras på blodanalyser och varje år tas miljarder blodprov, men förfarandet är dyrt och tidskrävande. Capitainer erbjuder en tillförlitlig lösning som på sikt kan förändra sättet vi lämnar blod på och därmed hela vårdflöden. Den öppnar för nya möjligheter till vård på distans och även för nya användningsområden där venös provtagning av legitimerad sjukvårdspersonal i dag är det enda alternativet. Bolaget har en väldefinierad go-to-market-strategi för nya regioner och ett team med gedigen erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom life science, konstaterar Scietys vd Andreas Lindblom.

Om Capitainer

Capitainer grundades 2016 när Olof Beck, professor vid avdelningen för Klinisk farmakologi, Karolinska institutet, såg sjukhusets överfyllda väntrum och insåg att blodprovstagning på det traditionella sättet skulle bli en enorm flaskhals i framtiden. Han kontaktade professor Göran Stemme och docent Niclas Roxhed vid KTH för att hitta en lösning på problemet. Tillsammans utvecklade de en revolutionerande produktdesign som har flera avgörande fördelar jämfört med konventionell DBS-teknologi.

År 2019 rekryterades Christopher Aulin till vd för Capitainer. Christopher har lång erfarenhet av försäljning från bland annat Abbott och var även med på EDTS resa från entreprenöriell fas till lönsamt bolag och förvärv.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Lindblom, vd Sciety: andreas.lindblom@sciety.se, tel. 070-375 73 73.

Christopher Aulin, vd Capitainer: aulin@capitainer.se, tel. 070-897 75 77.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Dedicare förvärvar rekryterings- och bemanningsföretag i Storbritannien

Dedicare har i dag tecknat avtal om förvärv av det brittiska rekryterings- och bemanningsföretaget Templars Medical Agency Ltd. Företaget rekryterar läkare och bemannar vården i Storbritannien och Irland. Tillträde sker den 1 oktober 2022. Förvärvet innebär att Dedicare fortsätter växa i Europa.

– Ett förvärv av Templars Medical Agency ligger helt i linje med Dedicares tillväxtstrategi och vision om att bli ett av Europas ledande rekryterings- och bemanningsföretag inom vård, life science och socialt arbete. Det kommer att ytterligare stärka vår position i Europa men framför allt ge oss en plattform i Storbritannien och Irland, säger Krister Widström, koncernchef på Dedicare.

– Det ger en möjlighet för våra konsulter i Norden att genom Dedicare ta uppdrag i Storbritannien och Irland, men också i Storbritanniens utomeuropeiska territorier som till exempel Falklandsöarna, Gibraltar och Sankta Helena, fortsätter Krister Widström.

– Jag är mycket glad att Templars Medical Agency nu går samman med Dedicare. Med våra nya ägare kommer vi få ytterligare kunskap och resurser att fortsätta vår snabba tillväxt. Det är tydligt att vi delar värderingar och vi ser fram emot att tillsammans driva verksamheten och vår resa framåt, säger Fiona Thomson, vd för Templars Medical Agency.

Den initiala köpeskillingen för förvärvet av Templars Medical Agency uppgår till 1,8 miljoner brittiska pund, där 1,4 miljoner brittiska pund erläggs i kontanta medel och 0,4 miljoner brittiska pund i form av aktier i Dedicare genom apportemission. Tilläggsköpeskilling har avtalats och baseras på Templars Medical Agencys resultatutveckling under 2023–2024. Varumärket Templars Medical Agency kommer efter en tid att namnändras till Dedicare.

Kort om Dedicare 
Dedicare är Nordens största rekryterings- och bemanningsföretag inom vård, life science och socialt arbete med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Dedicare bemannar och rekryterar läkare, sjuksköterskor, socionomer, psykologer och specialister inom life science till kunder i både privat och offentlig verksamhet. Koncernen har bedrivit verksamhet sedan 1996, är noterad på Nasdaq Stockholm sedan maj 2011 och omsätter cirka 1,3 miljarder kronor med drygt 1 000 anställda. Läs mer om Dedicare på www.dedicare.se.

Kort om Templars Medical Agency 
Templars Medical Agency bedriver verksamhet inom rekrytering och bemanning av läkare i Storbritannien, Irland och Storbritanniens utomeuropeiska territorier. Bolaget har funnits sedan 2015 och omsatte under det brutna räkenskapsåret 2021/22 cirka 45 miljoner kronor med en rörelsemarginal på 11 procent. Läs mer om Templars Medical Agency på www.templarsmedical.com.

Denna information är sådan information som Dedicare AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 september 2022 kl. 08.00 (CEST). 

För ytterligare information kontakta: 

Krister Widström, koncernchef Dedicare, tel +46 70-526 79 91, krister.widstrom@dedicare.se 
Fiona Thomson, vd Templars Medical Agency, tel +44 7799 202024, fiona.thomson@templarsmedical.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera