1515

Sciety-nätverket investerar 31 Mkr i Capitainer

Capitainer, ett svenskt medtech-bolag som utvecklar intelligenta lösningar för självprovtagning av blod och plasma, genomförde nyligen en emission om 31 miljoner kronor med Sciety och dess investerarnätverk. Intresset var mycket stort och emissionen fulltecknades på två dagar. Det nya kapitalet ska användas för att öka produktionskapaciteten och skala upp den globala försäljningen.

– Med denna framgångsrika emission är vi nu väl utrustade för att accelerera både vår produktutveckling och vår försäljning. Jag vill passa på att tacka för förtroendet och noterar med glädje det mycket stora intresset för bolaget även från nya investerare. Vi ser en spännande tid framför oss där vårt fokus ligger på att göra Capitainer till en global marknadsledare inom självprovtagning av blod och plasma, säger Christopher Aulin, vd för Capitainer.

I februari 2020 lanserade Capitainer sin produkt qDBS, ett mikroprovtagningschip som bygger på DBS-teknik (Dried Blood Samples) och är utformad för hemprovtagning av blod. Provtagningschipet kan sedan skickas med vanlig post till laboratoriet för analys.

Sedan lanseringen har Capitainer qDBS validerats av fler än 25 universitet och laboratorier, inklusive Harvard, SciLife, Karolinska Universitetslaboratoriet, St. Thomas sjukhus (London) och St. George sjukhus (London). 

Det nya kapitalet kommer primärt att användas för att öka produktionskapaciteten och skala upp den globala försäljningen. Kapitalet kommer även att gå till lansering av qDPS för plasmaprovtagning samt nya qDBS-produkter.

– Majoriteten av alla medicinska beslut baseras på blodanalyser och varje år tas miljarder blodprov, men förfarandet är dyrt och tidskrävande. Capitainer erbjuder en tillförlitlig lösning som på sikt kan förändra sättet vi lämnar blod på och därmed hela vårdflöden. Den öppnar för nya möjligheter till vård på distans och även för nya användningsområden där venös provtagning av legitimerad sjukvårdspersonal i dag är det enda alternativet. Bolaget har en väldefinierad go-to-market-strategi för nya regioner och ett team med gedigen erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom life science, konstaterar Scietys vd Andreas Lindblom.

Om Capitainer

Capitainer grundades 2016 när Olof Beck, professor vid avdelningen för Klinisk farmakologi, Karolinska institutet, såg sjukhusets överfyllda väntrum och insåg att blodprovstagning på det traditionella sättet skulle bli en enorm flaskhals i framtiden. Han kontaktade professor Göran Stemme och docent Niclas Roxhed vid KTH för att hitta en lösning på problemet. Tillsammans utvecklade de en revolutionerande produktdesign som har flera avgörande fördelar jämfört med konventionell DBS-teknologi.

År 2019 rekryterades Christopher Aulin till vd för Capitainer. Christopher har lång erfarenhet av försäljning från bland annat Abbott och var även med på EDTS resa från entreprenöriell fas till lönsamt bolag och förvärv.

För mer information, vänligen kontakta:

Andreas Lindblom, vd Sciety: andreas.lindblom@sciety.se, tel. 070-375 73 73.

Christopher Aulin, vd Capitainer: aulin@capitainer.se, tel. 070-897 75 77.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?