Actic storsatsar med 22 nya utomhusgym - Actic Outdoor Box

Actic fortsätter att flytta fram positionerna och lanserar nu Actic Outdoor Box på ytterligare 20 orter i Sverige, en ort i Norge och en ort i Tyskland. De första två boxarna som lanserades i augusti 2020 visade sig vara enormt uppskattade av Actics medlemmar och har tagit utomhusträning till en helt ny nivå.  

"Träning är viktigare än någonsin och Actics mål är att erbjuda våra medlemmar marknadens mest tillgängliga och inspirerande träningsutbud. Vi har som ambition att vara marknadsledande på utomhusträning och de boxar vi lanserade under förra året har visat sig vara en stor succé. De nya boxarna gör att vi kraftigt ökar kapaciteten till riktigt bra utomhusträning och förstärker vårt totala träningserbjudande ytterligare” menar Anders Carlbark, VD Actic Group.

Actic Outdoor Box tar utomhusträning till nästa nivå

Actic Outdoor Box är en mobil anläggning i form av en container med tillgång till tyngre utrustning såsom skrivstänger, battlesropes, kettlebells, hantlar, medicinbollar och en stor rigg. Utrustningen möjliggör belastande träning i alla former för alla medlemmar, på alla nivåer. Boxens personal är specialutbildad i vårt Outdoor Box koncept och det är genom att delta på konceptklasserna som man får tillgång till boxen.

Medlemmarna tränar i ur och skur

”Den respons vi fått på de boxar vi kört i snart 6 månader är helt otrolig. Vi trodde att vi skulle stänga ner i november på grund av vikande efterfrågan som en följd av väder och vind – men vi har fortfarande öppet och våra medlemmar kör järnet i mörker och kyla! Det är helt fantastiskt att se” säger Jonas Lissjanis, Chief Product Officer på Actic Group.

Actic släppte 2020 en rapport som kartlade svenskarnas träningsvanor utomhus. Kartläggningen visade att 62%*, av de svenskar som tränar, också tränar utomhus. Den primära fördelen med att träna utomhus jämfört med inomhus är att få vara ute i friska luften (69%), men man menar också att en viktig fördel med träning utomhus är att den är mer lättillgänglig (42%). Ungefär en tredjedel (34%) uppger minskad risk för smittspridning som en fördel och 28% menar att det helt enkelt är roligare att träna utomhus.

Tillgänglighet: Actic Outdoor Box kommer lanseras på, för Actic, strategiskt viktiga orter under april månad 2021. Information om exakt placering kommer under våren. Det finns flera sätt att få tillgång till Actic Outdoor Box:

  • Samtliga medlemmar med regionala medlemskap får fri tillgång
  • Outdoor-medlemskap
  • Klippkort
  • Personlig träning; individuell träning och bootcamps

Svenskarna och utomhusträningen

Defintition på träning i denna studie: Att ägna sig åt fysiskt ansträngande aktivitet i minst 30 minuter i syfte att träna.

Fakta om studien: Studien är genomförd av Ipsos och består av 1079 genomförda intervjuer under perioden 7-10 juli 2020. I studien uppger 90% att man tränar någon gång eller oftare och nästan samtliga (94%) av dessa uppger att man någon gång tränar utomhus. Intervjuerna är gjorda i en slumpmässigt rekryterad webbpanel och är representativt för den svenska befolkningen 16-65år.

Actic

Actic grundades 1981 (fd Nautilus Gym) och idag är Actic en av de ledande aktörerna på gymmarknaden i Norden med bemannade gym. Bolaget driver drygt 175 anläggningar med över 200 000 medlemmar på huvudmarknaderna Sverige, Norge och Tyskland. Actics vision är ett friskare samhälle genom träning och attraherar en bred målgrupp. Actic, som har sitt huvudkontor i Solna, Stockholm, har cirka 800 heltidsanställda och en nettoomsättning under 2019 om 952 miljoner kronor. Actic Group leds av VD Anders Carlbark.

Presskontakt

Sofia Brandberg, CMO Actic Group

0767233154

Sofia.brandberg@actic.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från ScriveAnnons

”Scrive är en viktig pusselbit i att skapa en trygg uthyrning för våra kunder”

Bedrägerier kopplat till bostadsuthyrning inleds ofta på Internet.

Scrives e-signeringstjänst kan minska risken för att man ska bli lurad.

– Vi jobbar löpande för att minimera oseriösa aktörer på våra marknadsplatser, säger Stephanie Olsen, Customer experience manager på Qasa.

Få alla viktiga avtal signerade snabbt och pålitligt 

Marknadsplatser som hanterar uthyrning av bostäder har en ökad risk för närvaro av bedragare – det var en av anledningarna till Qasa grundades 2014. Företaget ville skapa en trygg marknadsplats för båda parter, och samtidigt jämna ut maktbalansen mellan hyresvärd och hyresgäst.

Qasa har tagit fram en helhetslösning där företaget hanterar deposition och hyresbetalningar, och där det elektroniskt signerade hyresavtalet via Scrive ökar säkerheten.

– I vår tjänst Hyrespaketet (även känt som Trygg uthyrning) ingår bland annat digital signering av hyresavtalet, vilket gör att våra kunder slipper oroa sig för att bli lurade då alla transaktioner går via Qasa, säger Stephanie Olsen.

Qasa har sedan starten 2014 använt sig av Scrives tjänster.

– På den tiden var det inte lika vanligt med elektronisk signering som det är idag. Vi var ute efter att skapa en modern och effektiv process rakt igenom och valde därför att skapa ett digitalt avtal med enkel signering.

Med Scrive garanteras säkerheten

När Qasa vände sig till Scrive stod det snabbt klart att Scrives eID-hub (företagets produkt för att tillhandahålla id-verifiering och autentisering via exempelvis BankID i Sverige eller NemID i Danmark) var den rätta produkten. 

Genom eID-hubben har Qasa möjlighet att använda sig av flera olika eID:n för att öka tryggheten i varje transaktion. 

– Trygghet och säkerhet är vårt huvudfokus, och då blir verifieringen ett självklart led i det. Vi vill inte tumma på säkerheten bara för att vi är digitala, snarare tvärtom. Scrive har hjälpt oss med BankID-verifiering av annonsörer på Blocket bostad, och med elektronisk signering av hyresavtal sedan vår start. 

Enligt Stephanie är det digitala kontraktverktyget ”otroligt smidigt”.

– Avtalet är framtaget av jurister och säkerställer därför schysta villkor för båda parter, sen kan hyresvärden specificera vissa detaljer vid behov i verktyget på hemsidan. När hyresvärden känner sig redo skickar hen enkelt avtalet för signering med ett knapptryck. När båda parter har BankID-signerat hyresavtalet finns det alltid tillgängligt på vår plattform för båda att se.

Qasa måste följa penningtvättslagen, vilket innebär att de behöver säkerställa att hyresvärden som mottar hyresutbetalningen är den som den utger sig för att vara. 

– Elektronisk signering är ett sätt för oss att säkerställa det, avslutar Stephanie.

Med Scrive tar ditt företag klivet in i en digital framtid – läs mer här 

Fakta: Scrive

✓ Scrive grundades 2010 och blev snabbt marknadsledare i Norden inom elektroniska signeringslösningar. 

✓ Företaget är, med kunder i över 30 länder, känd som en innovatör inom arbetsflödesautomation som kräver elektronisk signering och digital identitetautentisering.

✓ Varje månad hanterar Scrive drygt två miljoner signerade dokument.

✓ Företaget växer snabbt med kunder i vitt skilda branscher. Exempelvis signeras de flesta telekomavtal och nästan alla bilfinansieringsaffärer i dag elektroniskt.

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?