1515
Annons

Enwell förvärvar Linds & Källmans AB och fortsätter därmed sin tillväxt och utveckling mot bredare och bättre kunderbjudande

Enwell AB förvärvar 100% av aktierna i Linds & Källmans AB och expanderar därigenom sin verksamhet i Södra Sverige. Enwell, vars huvudägare är Vattenfall, har strategin att konsolidera och professionalisera marknaden för energi och klimatförbättringar för privatmarknaden samt för små och medelstora fastighetskunder.

Linds & Källmans är sedan sent nittiotal en av de ledande IVT-återförsäljarna i branschen med över 30 års erfarenhet av värme och kyllösningar för både villa och företagskunder. Bolaget ägs och drivs av Jan Wennberg samt Lars-Göran Källman. Enwell blir tillsammans med Linds&Källmans en än starkare aktör på den svenska marknaden för energi och klimatförbättringar och kan ytterligare snabba upp takten av professionalisering och moderna kunderbjudanden.

  • ”Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta utveckla affärerna i Linds & Källmans hemmaregion men även med hjälp av deras kompetens förbättra erbjudanden i hela koncernen.”
  • ”Linds & Källmans är ett kvalitetsbolag, likt Everöds Elbyrå som förvärvades under våren 2020, vilka tillsammans blir viktiga för vår fortsatta utveckling” säger Martin Reinholdsson VD för Enwell Gruppen

För Linds & Källmans är försäljningen ett naturligt steg i utvecklingen icke minst avseende framtida behov av digitala lösningar och erbjudanden.

  • ”Vi är oerhört stolta över vad Linds & Källmans är idag med nära relation med både privat och företagskunder, en växande serviceverksamhet, ett positivt varumärke och icke minst fantastisk personal. Jag är övertygad om att Linds & Källmans kan fortsätta utvecklas positivt med en stark ägare och närhet till kompetenta kollegor. Jag och vi ser det också som ett intressant personligt steg att delta i ett litet större sammanhang” säger Jan Wennberg VD och en av ägarna i Linds & Källmans
     

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Martin Reinholdsson, VD
Mail: martin.reinholdsson@enwell.se
Tel: +46-(0) 70 5396792

    

Om Enwell:
Enwell gruppen består av moderbolaget Enwell Holding och dotterbolagen Enwell AB, Enwell Services, BGE Energi- och Vattenborrning, BGE Värmepumpar, Mälardalens Värmepumpcenter, Morkarlby Elektromekaniska, Värmepumpcenter i Karlstad, Energikontroll i Söderköping, Klimatteknik Stockholm, Klimatteknik i Väst, Klimatteknik Borr i Väst samt Everöds Elbyrå. Vi växer genom att göra det enkelt och kostnadseffektivt för våra kunder att ta vara på berg- och värmepumpsenergins fördelar. Vi erbjuder helhetskoncept med installation, service och support samt expanderar för närvarande inom fler segment för den klimatmedvetne t ex laddbox och solpaneler. Vårt mål är att tillsammans med våra bolag och vår huvudägare Vattenfall bygga ett landstäckande professionellt och effektivt serviceföretag för privatbostäder samt små och medelstora fastighetsägare.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande Enwell förvärvar Linds Källman 2021-01-13 (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?