Hur Bitcoin värderas och handlas utan att blockeras av banken

Uppgången för Bitcoin (BTC) fortsätter och den välkända kryptovalutan nådde $37 700 tidigt imorse, innan en liten tillbakagång till omkring $37 000 i skrivande stund. Valutahandel.se har synat realtidspriset på Bitcoin och släppt en guide om hur kryptovalutan kan handlas utan att banken blockerar transaktionen.

Under de sista 12 månaderna så har Bitcoin (BTC) gått upp drygt 460% och många nya investerare och spekulanter flockas till att börja handla. Problemet som många svenskar upplever är att banker blockerar Bitcoinköp när svenskar försöker komma igång. "När banker börjar blockera, så fick Valutahandel.se agera", säger Markus Jalmerot, medgrundare av Sveriges främsta sajt om krypto- och valutahandel.

Som tur är så har Valutahandel.se skapat vägledning för hur bankproblem kan undvikas. En del i problematiken är att bankerna är rädda att tappa kunder, då digitaliseringen av valutor hotar hela affärsmodellen. Den svenska lagen om åtgärder mot penningtvätt och Riksbankens riktlinjer omkring detta, har också gjort bankerna mer på sin vakt.

För att minimera extra jobb så blockeras därför vissa kryptomäklare, utan en ordentlig riskbedömning och med bristande rutiner. Som tur är så går det att följa en steg för steg guide hos Valutahandel.se, där insättningsprocessen klargörs från start till avslutad affär.De mest positiva analytikerna, investmentfirmorna och kryptoexperterna anser samtidigt att Bitcoin kan blir värt drygt 4.1 miljoner kronor om några år, medan det första större motståndet som flera tekniska analytiker tittar på ligger omkring $50 000, medan stödnivån för närvarande är runt $20 000.

I förrgår så gick JPMorgan ut och konstaterade att Bitcoin tävlar med guld om som en alternativ valuta. De höjde samtidigt riktkursen till $146 000 på några års sikt, men varnade samtidigt till Bloomberg att detta inte är nivåer som sannolikt kommer nås redan i år.

Mot bakgrund av prognoserna ovan, så bör det noteras att Bitcoin är avsevärt mer volatilt än traditionella aktier och snabba upp och nedgångar kan ske. Bitcoin har dock kontinuerligt gått upp under varje år sedan 2010, med undantag för 2018 som hade en rejäl uppgång följt att ett betydande fall under 2019.

Valutahandel.se har sammanställt en lista med över 56 faktorer som påverkar valutakurser, men det är avsevärt svårare att hitta lika många faktorer för hur man värderar en kryptovaluta.  

Det är emellertid något som många undrar och frågor om, ifall Bitcoin är övervärderat eller undervärderat. De mest mest negativa som menar att BTC är värt noll har troligen inte haft lika bra avkastning på sin portfölj som alla moderna och nytänkande svenskar som kryddat portföljen med Bitcoin.

På samma gång är det viktigt att viktigt att vara försiktig när det kommer till kryptovalutor. En pålitlig handelsplattform bör användas vid köp av Bitcoin. Valutahandel har därför skapat en guide om att investera i Bitcoin utan att bli lurad.

När det kommer till betalningsmetoder vid online trading, så är Bitcoin en avsevärt mindre använd än VISA, Mastercard och banköverföring. Men tiderna ändras. I början av 2020 så fanns det inte ens 10 stycken recensioner av tradingsajter som accepterade Bitcoin insättningar. Idag så återfinns 14 recensioner av tradingmäklare som erbjuder Bitcoin som en insättnings- och uttagsmetod för antingen valuta eller kryptosajter. Det är med andra ord fortfarande en lång väg att gå, då insättning med VISA-kort går att göra hos hela 49 tradingmäklare. För kontinuerlig information om krypto- och valutahandel, besök Valutahandel.se.

Riskvarning: Som alltid när det kommer till investeringar bör privatpersoner alltid vara försiktiga och tala med en ekonomisk rådgivare ifall det föreligger osäkerhet. Alla bör undvika att satsa pengar i kryptovaluta som eventuellt kan behövas med kort framförhållning, då kryptovalutor fortfarande är väldigt volatila.

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
mj@valutahandel.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från LINK MedicalAnnons

Så når medtechbolag de nya kraven i MDR och IVDR

Maria Kastenfalk, Business Development Director på LINK Medical.
Maria Kastenfalk, Business Development Director på LINK Medical.

I maj 2017 kom EU med två nya lagar kring medicinteknik – Medical Device Regulations (MDR) och In Vitro Diagnostic Regulations (IVDR). Företag har fram till maj 2021 respektive maj 2022 att anpassa sin verksamhet för att följa de nya regelverken. 

Målet med MDR och IVDR är att öka transparensen både gentemot kunder och myndigheter. Detta ska uppnås genom att skapa ett ömsesidigt informationsflöde, att fokusera på uppföljningar av produkter som släppts på marknaden och att skapa en europeisk databas över medicinteknisk utrustning. 

Stora fördelar med att ta hjälp av ett CRO

För företag som ska anpassa sig till de ny reglerna kan det behövas allt från mindre teknisk dokumentation till att implementera kvalitetsledningssystem (QMS). Att säkerställa att man följer de nya regelverken är en viktig, men omfattande, uppgift för tillverkare och distributörer som kräver tid, resurser och förståelse. Kontraktforskningsorganisationer (CRO:s) kan vara en stor tillgång under processen, då de har specialister som har lång erfarenhet av regelverken. LINK Medical – ett respekterat och ansett CRO – är en idealisk strategipartner som hjälper företag med att få deras medicintekniska utrustning att följa de senaste regelverken. 

- Vi kommer med ett skickligt team av experter till varje projekt och erbjuder lösningar inom många områden. Det kan vi göra eftersom vårt team är specialiserade på regelverk och förordningar i norra Europa och vi har erfarenhet av att underlätta MDR-skiftet för flera globala medicinteknikbolag. Som en fullserviceleverantör ger vi skräddarsydd vägledning under hela processen för våra kunder, säger Maria Kastenfalk, Business Development Director på LINK Medical. 

Så hjälper LINK Medical sina kunder 

Genom att göra en grundlig gapanalys för att hitta eventuella brister i sina kunders tekniska dokumentation stöttar LINK Medical dem i övergången till MDR och IVDR. I tillägg så håller LINK Medicals team workshops för företag om vad de nya regelverken innebär och hur de ska följas. Maria Kastenfalk berättar om fler sätt hur LINK Medical stöttar sina kunder med övergången:  

- För att möta de höga säkerhets- och prestandakraven i MDR är kliniska data viktiga. Vi är specialiserade på att tillhandahålla kliniska utvecklingsplaner för att säkerställa att kliniska data stödjer det som produkten hävdar. Informationssäkerhet är också en viktig del av de nya regelverken. Vårt teknikfokus gör att vi kan implementera processer för säker datahantering som både skyddar mot informationsbortfall och obehörig åtkomst. 

Uppdatera dokumentationen – utan att belasta de anställda med mera jobb

Att uppdatera sin dokumentation kräver mycket arbete och tid, oavsett hur stort ditt företag är. Mindre bolag kan sakna resurser eller kompetent personal för att möta de nya regelverken. Större bolag kan visserligen ha personal för det dagliga arbetet som rör förordningar och regelverk, men att uppdatera dokumentationen mot de nya reglerna kan vara övermäktigt att hinna med inom den satta tidsramen. Ett partnerskap med ett CRO gör att företag kan effektivisera jobbet med att möta denna komplexa regelverksprocess – utan att öka belastningen på personalen. LINK Medical erbjuder dessa tjänster, med skräddarsydda lösningar för varje enskilt företag. 

- Vad som gör att LINK Medical unikt som CRO är vår kunskap om de nya regelverken och vårt team av experter som kommer från olika discipliner inom industrin. Vårt flexibla arbetssätt betyder att tillverkare, distributörer och importörer av medicinteknik kan dra nytta av LINK Medicals unika kombination av expertis inom specialistområden, avslutar Maria Kastenfalk. 

Om LINK Medical

Behöver ditt företag hjälp med att möta de nya regelverken MDR och IVDR innan EU:s deadline? Kontakta Maria Kastenfalk eller besök vår webbplats.

Håll dig uppdaterad om oss på Linkedin och Twitter.

Mer från LINK Medical

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LINK Medical och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?