1515
Annons

Hur Bitcoin värderas och handlas utan att blockeras av banken

Uppgången för Bitcoin (BTC) fortsätter och den välkända kryptovalutan nådde $37 700 tidigt imorse, innan en liten tillbakagång till omkring $37 000 i skrivande stund. Valutahandel.se har synat realtidspriset på Bitcoin och släppt en guide om hur kryptovalutan kan handlas utan att banken blockerar transaktionen.

Under de sista 12 månaderna så har Bitcoin (BTC) gått upp drygt 460% och många nya investerare och spekulanter flockas till att börja handla. Problemet som många svenskar upplever är att banker blockerar Bitcoinköp när svenskar försöker komma igång. "När banker börjar blockera, så fick Valutahandel.se agera", säger Markus Jalmerot, medgrundare av Sveriges främsta sajt om krypto- och valutahandel.

Som tur är så har Valutahandel.se skapat vägledning för hur bankproblem kan undvikas. En del i problematiken är att bankerna är rädda att tappa kunder, då digitaliseringen av valutor hotar hela affärsmodellen. Den svenska lagen om åtgärder mot penningtvätt och Riksbankens riktlinjer omkring detta, har också gjort bankerna mer på sin vakt.

För att minimera extra jobb så blockeras därför vissa kryptomäklare, utan en ordentlig riskbedömning och med bristande rutiner. Som tur är så går det att följa en steg för steg guide hos Valutahandel.se, där insättningsprocessen klargörs från start till avslutad affär.De mest positiva analytikerna, investmentfirmorna och kryptoexperterna anser samtidigt att Bitcoin kan blir värt drygt 4.1 miljoner kronor om några år, medan det första större motståndet som flera tekniska analytiker tittar på ligger omkring $50 000, medan stödnivån för närvarande är runt $20 000.

I förrgår så gick JPMorgan ut och konstaterade att Bitcoin tävlar med guld om som en alternativ valuta. De höjde samtidigt riktkursen till $146 000 på några års sikt, men varnade samtidigt till Bloomberg att detta inte är nivåer som sannolikt kommer nås redan i år.

Mot bakgrund av prognoserna ovan, så bör det noteras att Bitcoin är avsevärt mer volatilt än traditionella aktier och snabba upp och nedgångar kan ske. Bitcoin har dock kontinuerligt gått upp under varje år sedan 2010, med undantag för 2018 som hade en rejäl uppgång följt att ett betydande fall under 2019.

Valutahandel.se har sammanställt en lista med över 56 faktorer som påverkar valutakurser, men det är avsevärt svårare att hitta lika många faktorer för hur man värderar en kryptovaluta.  

Det är emellertid något som många undrar och frågor om, ifall Bitcoin är övervärderat eller undervärderat. De mest mest negativa som menar att BTC är värt noll har troligen inte haft lika bra avkastning på sin portfölj som alla moderna och nytänkande svenskar som kryddat portföljen med Bitcoin.

På samma gång är det viktigt att viktigt att vara försiktig när det kommer till kryptovalutor. En pålitlig handelsplattform bör användas vid köp av Bitcoin. Valutahandel har därför skapat en guide om att investera i Bitcoin utan att bli lurad.

När det kommer till betalningsmetoder vid online trading, så är Bitcoin en avsevärt mindre använd än VISA, Mastercard och banköverföring. Men tiderna ändras. I början av 2020 så fanns det inte ens 10 stycken recensioner av tradingsajter som accepterade Bitcoin insättningar. Idag så återfinns 14 recensioner av tradingmäklare som erbjuder Bitcoin som en insättnings- och uttagsmetod för antingen valuta eller kryptosajter. Det är med andra ord fortfarande en lång väg att gå, då insättning med VISA-kort går att göra hos hela 49 tradingmäklare. För kontinuerlig information om krypto- och valutahandel, besök Valutahandel.se.

Riskvarning: Som alltid när det kommer till investeringar bör privatpersoner alltid vara försiktiga och tala med en ekonomisk rådgivare ifall det föreligger osäkerhet. Alla bör undvika att satsa pengar i kryptovaluta som eventuellt kan behövas med kort framförhållning, då kryptovalutor fortfarande är väldigt volatila.

Markus Jalmerot

Medgrundare
+351911065323
mj@valutahandel.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från Energy Sourcing TechnologyAnnons

”Digital teknik tar elaffären till en helt ny nivå”

Ingen stor omställning sker friktionsfritt – inte heller energiomställningen. Det märks inte minst under senaste två åren men allt från historiskt låga elpriser till historiskt höga elpriser. När spelplanen görs om ändras förutsättningarna för både elproducenter och elkonsumenter och det är extra viktigt att ha koll på sina elinköp så att pris och leverans stämmer.

– De kommande åren kommer att bli tuffa för de som inte har god styrning, kontroll och uppföljning av elinköpet, säger Magnus Kjellin, vd och grundare av Energy Sourcing Technology.

Ta kontroll över din elaffär

Vi befinner oss i ett paradigmskifte som ställer helt nya krav på såväl konsulter, riskhantering och inköp och där de som är mest noggranna och pålästa kommer att klara sig bäst. Det spår Magnus Kjellin och betonar att produktion och konsumtion kommer att gå i otakt under omställningen beroende på allt från politiska beslut, tillståndsprocesser, tillgång till resurser för projektering och byggande, byggande av ny elintensiv industri, vätgasfabriker och elproduktion i form av vindkraft och solkraft.

– En sådan genomgripande förändring som vi står inför i energisystemet kan sakna motsvarighet, säger han.

Samtidigt är upphandling och avtalsuppföljning av elavtal ofta ett eftersatt område. Det handlar inte om kompetensbrist, för den är hög, utan om bristande system- och processtöd. Bristande transparens och reglering har gjort att elinköparen sitter rejält i baksätet samtidigt som elleverantören har full kontroll och insyn.

– Elmarknaden påminner om situationen på aktie-, valuta- och räntemarknaden för kanske 20-30 år sedan efter avreglering, men före finanskriser och myndigheters skärpta regler och tillsyn, säger Magnus Kjellin.

”Stort behov av ökad tillsyn och reglering”

Som kund ska man själv kunna analysera sin egen data för att fatta rätt beslut, och som man sedan kan följa upp. En annan utmaning är att snabbt kunna möta ett förändrat behov, hantera klimatavtryck och rapporteringskrav samt löpande åtgärda avvikelser kring inköp.

– De flesta stora och professionella elleverantörerna har samma goda förutsättningar att vara en bra leverantör. Det avgörande är hur man som köpare utformar avtalen. Oftast lönar det sig bäst att teckna avtal med flera leverantörer, ungefär som många större företag arbetar med fler än en bank.

Energy Sourcing Technology har specialiserat sig på systemstöd för upphandling, styrning och uppföljning inom elinköp. I dag arbetar de gentemot industri och offentlig sektor där elinköp är en stor del av affären.

– Mindre andel baskraft, större andel väderberoende kraft samt elproducentmarknadens successiva utveckling av försäljnings- och prissättningsstrategier kommer att innebära en betydligt mer volatil elmarknad.  Det kommer i sin tur göra uppföljning och kontroll av prissättning mer komplext. Det finns ett stort behov av ökad tillsyn och reglering, säger han.

Många saknar processer för systematisk kontroll och uppföljning

De flesta organisationer, både offentliga och privata aktörer har mycket väl utvecklade upphandlingsprocesser. Samtidigt saknar många organisationer processer för systematisk kontroll och uppföljning av sina avtal under själva avtalstiden.

– Vi vill att bägge parter i en affärsuppgörelse ska ha samma fakta på bordet. Det handlar om rättvisa vilket är själva grundbulten för Energy Sourcing Technology. Hos oss finns både erfarenheten och den digitala tekniken som tar elaffären till en helt ny nivå. Resultatet är besparingar för ditt företag, miljön och samhället.

Så även om elmarknaden just nu kan uppfattas som ett skakigt börsrally från 80-talet har digitaliseringen banat väg för verktyg som kan jämna ut skillnaderna.

– Vi vänder oss till alla bolag som vill ha en transparent affär, ordning och reda utan att för den skull göra avkall på professionell riskhantering och flexibla strategiska lösningar, säger Magnus Kjellin.

Strategi, inköp och kontroll – så får ni digitalt stöd i elaffären 

 

Mer från Energy Sourcing Technology

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Energy Sourcing Technology och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?