1515
Annons

2cureX appoints Fernando Andreu, an international Biotech executive, as new CEO

2cureX is pleased to announce that Fernando Andreu has been appointed new CEO and will start latest on 1 April 2021. Ole Thastrup the present CEO and Founder of 2cureX will continue as CSO, being responsible for 2cureX’s clinical and scientific activities.

2cureX has recently launched the world’s first CE-marked and ISO13485 compliant Functional Precision Medicine test allowing individualization of cancer treatment. Thus, 2cureX is transitioning from being a Research & Development company to become a commercial company with products on the market.

Fernando Andreu is leaving positions as CEO of Indivumed Inc (US) and CBO of Indivumed Group (DE) to join 2cureX. Fernando will provide an important strengthening of the commercial and business development dimension of the company, which is needed to position 2cureX as a world leader in Functional Precision Medicine.

The right time to strengthen the commercial competences

Povl-Andre’ Bendz, Chairman of the Board: “I am very pleased to welcome Fernando Andreu as our new CEO. Fernando brings extensive experience and impressive results from bringing commercial value into early IVD companies and large international diagnostic companies. The successful technical and clinical development of IndiTreat® clearly shows the innovative power of 2cureX and further value creating commercial potentials. I firmly believe that by appointing Fernando we have established a strong position for a product roll-out and development of the company initially in Europe and subsequently to other markets”.

An urgent need in clinical cancer care

Fernando Andreu, nominated CEO: “I am excited to join the 2cureX team. With many years of experience in cancer diagnostics, I truly believe we are at a crossroad in cancer care. Despite an overwhelming number of cancer drugs – that is constantly expanding, individual patient variability results in lack of efficacy and development of resistances. The IndiTreat test is capable of matching the individual patient with the right treatment and thereby bringing down patient suffering and healthcare costs. There is a clear need for such technology, and I look forward to work closely with the 2cureX team to move the IndiTreat concept into general clinical practice”.  

Leading the coming wave of commercial achievements

Ole Thastrup, CEO and Founder (CSO and deputy-CEO latest from 1 April 2021): “2cureX was founded with the aim of changing how cancer therapy is conducted. Now, more than ten years later it is a pleasure to see how the 2cureX team and clinical partners have developed IndiTreat - a potentially paradigm-shifting technology in cancer care. We are all looking forward to welcoming Fernando Andreu as CEO to lead the next wave of achievements – commercial roll-out of IndiTreat in cancer clinics initially in Europe and subsequently beyond. Our common goal is set - to build a full-fledged cancer diagnostic/prognostic company”.
 

For further information, please contact:

Povl-Andre’ Bendz, Chairman of BOD Ole Thastrup, CEO
Phone: +45 23 42 93 33 Phone: +45 22 11 53 99
Mail: pab@2curex.com Mail: ot@2curex.com

Certified Adviser

Redeye AB
Phone: +46 8 121 576 90
Mail: certifiedadviser@redeye.se

This information is information that 2cureX AB is obliged to make public pursuant to the EU Market Abuse Regulation. The information was submitted for publication, through the agency of the contact person set out above, on January 5th, 2021.

_____________________________________________

About Fernando Andreu’s experience
Fernando Andreu comes to 2cureX with more than 25 years of experience in the Medical Device and In Vitro Diagnostics fields. Prior to joining 2cureX, Fernando was CEO of Indivumed Inc (US) and CBO of Indivumed Group (DE), Senior Executive Officer at Sysmex Europe and CEO at Sysmex Inostics (US), the liquid biopsy affiliate of Sysmex. He has also held management responsibilities at companies like Roche Diagnostics (ES) and Chiron Diagnostics (formerly Ciba Corning) (ES). Please visit LinkedIn profile for more information.

About 2cureX
2cureX has developed the IndiTreat® (Individual Treatment) test. IndiTreat® establishes thousands of 3D micro-tumors that are similar to the patient’s tumor and identifies the treatment that most effectively kills the patient’s tumor and the treatment to which the patient is resistant. Immediately after the test, the patient can be offered the selected treatment.

IndiTreat® is presently being introduced into the European market. The aspiration is that IndiTreat® becomes a standard Functional Precision Medicine tool for cancer patients.

The company is listed at the Nasdaq First North Growth Market in Stockholm (symbol: "2CUREX"). For more information about 2cureX please visit www.2cureX.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från MölnlyckeAnnons

Mölnlycke vill utveckla sårvården med ny teknik

Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D.
Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D.

Mölnlycke, ett världsledande företag inom medicinteknik, utvecklar lösningar för att förbättra vårdkvaliteten i alla vårdmiljöer. Nu står företaget inför ett kompetensskifte när man vill utveckla nästa generations sårvård med ny teknik.

– Det handlar om att alla sår ska få optimal behandling, genom att rätt diagnos och rätt beslut kring behandling görs vid rätt tidpunkt. Man pratar om ”smarta sårvårdsprodukter”, där digitala lösningar och sensorer kan komma att vara mycket viktiga komponenter. Vi är övertygade om att detta är en del av framtiden inom sårvård, säger Malin Andersson, Global Vice President Wound Care R&D. 

För Investor-ägda Mölnlycke är sårvård (Wound Care) det största av företagets fyra affärsenheter, där Operating Room Solutions, Gloves och Antiseptics är de andra. Det Göteborgs-baserade företaget har en lång och stolt historia inom sårvård. Det var Mölnlycke som förändrade sårbehandlingen i grunden när man i början av 90-talet utvecklade Safetac®-teknologin, en lösning som innebär både mindre smärta och minskade skador på huden för patienten vid förbandsbyten.

– Vi drivs av ett starkt kundfokus och innovationsanda. Det finns en passion och drivkraft att göra skillnad för patienter och sjukvården med våra produkter och lösningar, säger Malin. 

Mölnlycke är ett globalt företag med ungefär 8 000 anställda världen över, en storlek som möjliggör snabba beslut och öppenhet för att testa nya lösningar. Det blev tydligt under pandemins första tid, där företaget var snabbt att ställa om och hitta flexibla lösningar för att stötta sjukvården i en svår situation samtidigt som nya arbetssätt för den egna personalen utvecklades.

Behov av kompetensskifte

Mölnlycke bedömer att sårvårdsbranschen nu står inför ett teknikskifte, där ny teknik skulle kunna innebära digital diagnostisering och övervakning av sårläkningen sker i realtid. Om sådan teknik utvecklas och förfinas skulle läkningstiden av ett sår kunna bli kortare samtidigt som effektiviteten i vården för kroniska och svårläkta sår förbättras.

Mölnlycke ser ett stort behov av en rad olika kompetenser för att kunna driva på teknikskiftet. Det handlar dels om ingenjörer med erfarenhet av att jobba med kundnära produktutveckling av sjukvårdsprodukter med erfarenhet inom nya material, konstruktion och industriell design, men också att knyta till sig personer från andra branscher med kompetens inom t.ex. sensorteknik, elektronik och mjukvara. 

Det handlar om långsiktiga kunskapsinvesteringar, betonar Malin, och menar att det är en trygghet att ha en ägare som Investor, som har ett långsiktigt perspektiv och en stor tro på forskning och utveckling.

– Det är en spännande resa vi har framför oss. Vi vill göra skillnad inom sårvården och söker nya taggade medarbetare som vill vara med oss och förverkliga den här visionen, avslutar hon.

Läs mer om de tjänster inom produktutveckling som finns tillgängliga på Mölnlycke just nu.

Om Mölnlycke:
Mölnlycke är ett världsledande företag inom medicinteknik, som designar och levererar lösningar för att förbättra vårdkvaliteten i alla vårdmiljöer – från sjukhuset till hemmet. Mölnlycke har ungefär 8000 anställda världen över och ägs till 99% av Investor. 

Vill du veta mer om de lösningar som Mölnlycke erbjuder för att förbättra vårdkvaliteten, läs här.

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mölnlycke och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?