1515

Resurs förstärker koncernledningen – med fokus på kundupplevelse och tillväxt

Resurs koncernledning utökas med fler representanter från bolagets affärs- och verksamhetsområden och sätter fokus på kundupplevelse på den nordiska marknaden. Med sin nya koncernledning ser Resurs nye VD Nils Carlsson förbättrade förutsättningar att ytterligare stärka bolagets konkurrenskraft och fortsätta tillväxtresan.   

Resurs har siktet inställt på fortsatt tillväxt, datadriven innovation och kundupplevelse. Som ett steg i att ytterligare stärka sin position på den nordiska marknaden och fortsätta bolagets tillväxtresa genomförs förstärkningar i koncernledningen. Detta innebär att fler delar av Resurs affär är direkt representerad i koncernledningen samt att ledningen också utökas med verksamhetsområdena Credit & NPL och Nordic Customer Service.

- Genom tydligare och förstärkt affärs- och kreditfokus i koncernledningen får vi möjlighet att mer fokuserat och taktiskt driva både försäljning och affärsutveckling på ett hållbart sätt, vilket kommer vara betydelsefullt för att agera ännu mer dynamiskt på den nordiska marknaden i sin helhet. Genom att också Nordic Customer Service är en del av koncernledningen öppnar vi upp för att ta strategiskt viktiga steg inom datadriven innovation och att ligga i framkant kring att skapa riktigt bra kundupplevelser, säger Nils Carlsson, VD, Resurs Bank.

Parallellt med att Resurs koncernledning förstärks skapar Resurs Bank en ny organisation för verksamhetsområdet Operations Office som nu också byter namn till Acceleration Office. Syftet är att ta ett helhetsgrepp, från strategi till kundupplevelse. I denna del av organisationen kommer bland annat bolagets befintliga marknadsavdelning och CX-funktion att integreras.

- Detta är en förändring som sätter kundperspektivet i fokus i alla delar, från idé och produktutveckling till konceptualisering av nya tjänster till våra partners och privatkunder på den nordiska marknaden. Detta tillsammans med att vi successivt också jobbar mer datadrivet och har en nära dialog med våra partners blir en nyckel till att ta fram relevanta erbjudanden som bidrar till Resurs fortsatta tillväxt, avslutar Nils Carlsson.
 

Här är Resurs nya koncernledning som träder i kraft från och med den 1 september 2020
Nils Carlsson, CEO
Jonas Olin, CFO
Stefan Noderén, Chief Credit & NPL Officer,
Eva Brike, CHRO
Anita Tidner, Interim Chief Customer Service Officer,
Erik Frick, COO
Anna Nauclèr, CCO, Nordic Payment Solutions
Johan Flodén, CCO, Nordic Consumer Loans
Mats Malmsjö (act.), CCO, Nordic B2B
Sebastian Green, CIO

Mer information:
Nils Carlsson, CEO, nils.carlsson@resurs.se +46 766 44 77 00

Presskontakt: press@resurs.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
RB SV 200827

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från WintAnnons

När är bästa tiden att starta bolag? Nu! Tycker Wint!

Visserligen går visan ”juli, augusti och september, härlig sommar är det då”, men det är väl ändå en sanning med modifikation. När augusti är över är i alla fall jobbhösten här. Kanske är semestern precis slut och istället har funderingarna kring jobbet tagit vid. Kanske förde sommaren med sig en tanke om att leva den där drömmen, våga satsa helt eller bara våga prova lite, vid sidan om. Och kanske känns tanken på ett eget aktiebolag lite avlägsen. Men, om inte nu, så när är det då dags att starta aktiebolag?

– Vi tycker inte att det finns någon anledning att vänta, tvärtom. Du kan ju fortsätta som anställd och samtidigt starta ett aktiebolag. De två har ingenting med varandra att göra, säger Ulrika Ahl, Marknadschef på den automatiserade bokföringstjänsten Wint. Vi är ekonomitjänsten som gör det enkelt att starta bolag. Vi på Wint har breddat vårt erbjudande de senaste månaderna och erbjuder nu de som vill starta ett nytt bolag mer hjälp på traven. För även om det kanske inte låter så svårt är det mängder av punkter på att göra listan som måste bockas av i rätt ordning, fortsätter Ulrika.

Läs också: Så kan du få ett kostnadsfritt AB från Wint

Allt som behövs är ditt aktiekapital

För att själv starta ett aktiebolag i Sverige idag behöver alla minst 25 000 kronor i aktiekapital. Bestäm dig. Skapa stiftelseurkunden och gör en bolagsordning. Starta bankkonto och sätt in ditt aktiekapital och få ett bankintyg. Skriv under stiftelseurkunden och efter det behöver ditt bolag registreras hos Bolagsverket och verksamt.se. Där går det kanske att tro att det är färdigt, men nej, då behöver du teckna och upprätta aktier, anmäla en verklig huvudman och så betala alla avgifter också. Sen är det bara att vänta. Under sommaren har handläggningstiderna nämligen blivit långa och det tar tid innan allt godkänts av respektive myndighet.

Ja, det går att hitta tusen anledningar att inte starta aktiebolag, både för att det känns krångligt men också för att det tar tid. Kontakter med banken, Skatteverket och Bolagsverket är tidskrävande och mest av allt känns det som en lång lista av saker som bara slukar energi. Myndigheter är svåra att få tag på, papper ska signeras och det ska öppnas konton och nya bankavtal. Och så ska man våga.

Lagerbolag gör det möjligt att vara igång nästan direkt

Har du modet räcker det numera med att ha 25 000 kronor att stoppa in i ditt aktiekapital. Det är pengar som alltid behövs för att starta upp, de kan inte delas upp och måste finnas tillgängliga från start.

– Aktiekapitalet, det är allt som behöver finnas på plats för att du ska vara igång. Vi gillar inte att vänta. Vem gör det? Det bästa är ju att ha bestämt sig och känna att något händer! Därför har vi den här lösningen med att vi ger dig som vill starta ett helt nytt bolag ett lagerbolag. Då är allt som går att förbereda förberett. Genom att vi erbjuder nya kunder ett aktiebolag finns det ingen tid mellan beslut och att kunna kontakta sin första kund, berättar Ulrika

En annan fördel att inte vänta tills efter årsskiftet är möjligheten att ta utdelning tidigare.

– Du får bara ta utdelning vid varje årsbokslut vid årsskiftet, och även om det är lite sorgligt att nyårsafton bara är fyra månader bort, gör det att du kan ta din första utdelning om 16 månader, istället för om 24 som du behöver vänta om du startar i januari.

– Det är enkelt att starta företag.

Ta reda på hur du kan starta bolag genom Wint

 

Mer från Wint

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Wint och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?