1515

OssDsign rapporterar positiva resultat vid 6 månaders uppföljning av klinisk studie på sinuslyft

OssDsign AB (publ) kommunicerade idag positiva interrimsresultat från en klinisk studie med titeln ”Safety and performance of granular calcium phosphate in augmentation of the maxillary sinus floor”. Studien beskriver för första gången applikation av OssDsign’s patenterade kalciumfosfatmaterial i munhålan.

Som tidigare meddelats sponsrar OssDsign en klinisk studie med syfte att dokumentera säkerhet och effekt vid användning av bolagets kalciumfosfatmaterial för att åstadkomma bentillväxt vid sinuslyft i överkäken. Den öppna utvärderingsstudien vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala drivs av Professor Andreas Thor och har inkluderat 20 konsekutiva patienter med planerade sinuslyft. Data från uppföljning efter 6 månaders visar att implantation av kalciumfosfatmaterialet resulterat i benbildning och stabil förankring av tandimplantat.

Professor Andreas Thor: “Kalciumfosfatmaterialet i granulform var lätt att använda och har gett önskat resultat. Materialets resorptionshastighet är i balans med den nybildning av ben som ersätter materialet. Trots att flertalet patienter led av svår benförlust innan behandlingen och var rejäla utmaningar sett ur ett benperspektiv, så har vi inte förlorat något av de dentala implantat som placerades vid operationen. Det ska bli mycket intressant att fortsätta följa de här patienterna.”

OssDsign’s patenterade material har framgångsrikt använts vid ingrepp i ansikten och kranier i mer än 1000 patienter. Den aktuella studien representerar dock den första kliniska användningen av den granulära formen av materialet och samtidigt första gången materialet används av en ny potentiell kundgrupp på marknaden för orala och dentala implantat.

”De här resultaten visar att vårt regenerativa material kan appliceras på fler olika sätt än vad som görs för närvarande, och det öppnar upp för nya kliniska indikationer” säger Henrik Hjort, ansvarig för marknadsföring och affärsutveckling på OssDsign. ”Nu är det uppenbart att OssDsign som benregenereringsbolag, har potential att nå ett nytt marknadssegment. Med de här resultaten tillgängliga kan vi på allvar börja planera för hur vi ska adressera fler marknader som har behov av implantatteknik för benregenerering.”

Den globala marknaden för dentalmembran och benersättningsmaterial i och kring munhålan värderades till 620 miljoner dollar 2018 enligt en rapport från Transparency Market Research.

Målet med ett sinuslyft är att skapa bentillväxt i överkäkens sinuskavitet så att tandimplantat kan förankras. Benersättningsmaterial av olika slag har använts och vanligast är bovint benmineral. 

Detaljerade resultat från studien kommer att presenteras och publiceras i en vetenskapligt granskad medicinsk tidskrift vid ett senare tillfälle.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Anders Lundqvist, VD, OssDsign AB

Tel: +46 73 206 98 08, email: al@ossdsign.com

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank AB. Kontaktuppgifter: Erik Penser Bank AB, Box 7405, 103 91 Stockholm, tel: +46 (0)8-463 80 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se. 

Om OssDsign

OssDsign är ett svenskt medicintekniskt företag som utvecklar och tillverkar regenerativa implantat för förbättrad läkning av bendefekter. Genom att förse neuro- och plastikkirurger med innovativa implantat, förbättrar OssDsign möjligheterna för patienter med allvarliga kranie- och ansiktsdefekter över hela världen. Genom att kombinera klinisk kunskap med egen teknologi, tillverkar och säljer OssDsign ett växande utbud av patientspecifika lösningar för behandling av skalldefekter och ansiktsrekonstruktion. OssDsigns teknologi är resultatet av samarbete mellan kliniska forskare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Stockholm och materialvetare på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala Universitet.

Denna information är sådan information som OssDsign AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 augusti 2020 kl. 11:00 CET.

Följande bilagor finns för nedladdning:
OssDsign rapporterar positiva resultat från klinisk studie

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från LenovoAnnons

Så skapar lösningar från Lenovo bättre säkerhet och sömlösa processer för den hybrida arbetsplatsen

Daniel Lindberg, Country Manager på Lenovo Sverige, och Pasi Välimaa, Solutions Technologist på Lenovo.
Daniel Lindberg, Country Manager på Lenovo Sverige, och Pasi Välimaa, Solutions Technologist på Lenovo.

När allt fler arbetar hemifrån är rätt teknik och bibehållen säkerhet förutsättningar för kontinuitet i arbetsflödet.

Lenovo har utvecklat flera nya lösningar för att möta detta förändrade arbetslandskap.

 – Det skifte i hur vi arbetar som kommit med pandemin har lett till att behovet av en solid IT -grund är ännu mer avgörande. Här kan vi leverera en helhetslösning, säger Daniel Lindberg, Country Manager på Lenovo Sverige.

Enligt en rapport från Gartner planerar 82 procent av cheferna att låta sina anställda även efter den pågående pandemin fortsätta att delvis arbeta externt. Samtidigt visar en rapport från Lenovo att 63 procent av den tillfrågade globala arbetskraften känner sig mer produktiv när de arbetar hemifrån än på kontoret.

– Många arbetsplatser kommer att bli hybrida, där anställda kan arbeta på distans men kan komma till kontoret vid behov, till exempel för att samarbeta om ett projekt, säger Daniel Lindberg. För detta krävs att organisationer tar ett nytt grepp om sitt IT-arbete. 

– Arbetsgivaren måste erbjuda digitala lösningar och teknik som gör det dagliga arbetet och samarbetet på hybrida arbetsplatser så smidigt och säkert som möjligt, säger han.

Lenovo skapar sömlösa arbetsprocesser

Medarbetares olika behov av hårdvara kan variera. Men för att arbetet ska kunna ske sömlöst, och företagets IT-support ska kunna hjälpa alla på distans, krävs en genomtänkt plan. Här är Lenovos breda produktportfölj en lösning.

– Vi tar ett helhetsgrepp kring flera delar, i allt från mobiltelefoner till datorer, och kan tillfredsställa alla behov, säger Pasi Välimaa, Solutions Technologist på Lenovo. Lenovo Go är ett utbud av kringutrustning, som mus, headset och tangentbord, som är helt kompatibla med annan hårdvara från Lenovo. ThinkShield är Lenovos innovativa och anpassningsbara säkerhetsplattform som skyddar medarbetarna mot dagens avancerade IT-brottslingar.

– Dessa produkter och tjänster skapar tillsammans en helt sömlös, hybrid arbetsmiljö för medarbetarna, samtidigt som organisationens IT-support får överblick och bättre möjligheter att lösa utmaningar. Det kommer hela organisationen att vinna på, säger Pasi Välimaa.

Om Lenovo

Med mer än 50 000 anställda och 433 miljarder dollar i global försäljning i 160 länder är Lenovo en global ledare inom innovativ konsument-, kommersiell- och datacenterteknik.

Lenovo är världens största PC-leverantör och fjärde största smartphonetillverkare.

Läs mer på: www.lenovo.se 

 

Mer från Lenovo

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Lenovo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?