Annons

Aros Kapital expanderar till Storbritannien.

Aros Kapital öppnar sitt första kontor utanför Sverige och ingår ett samarbete med Assetz Capital, den största peer-to-peer marknadsplatsen för säkerställda fastighetslån i Europa, för utlåning inom ramen av Coronavirus Business Interruption Loan Scheme (CBILS). Med mottot ”allt annat än en bank”, tar Aros Kapital klivet ut i Europa för att fortsätta det framgångsrika Nordiska konceptet att leverera flexibla finansieringslösningar till SMEs.

Med verksamhet i Göteborg (HQ), Stockholm, Örebro och nu även London tar Aros Kapital klivet in på den brittiska marknaden med sikte på att bli SMEbolagens första val som långivare och finansieringspartner.

”Vi har haft en långsiktig plan att växa utanför Norden och givet investeringarna som skett i Aros platform har vi nu en skalbar struktur att växa internationellt. Storbritannien är en naturlig startpunkt för oss vilket är en stor marknad med tydlig efterfrågan på de finansieringslösningar som Aros erbjuder” säger Daniel Güner, VD på Aros Kapital AB.

Daniel säger vidare ”Genom att fortsätta att ge snabba besked, ha transparenta processer i kombination med god service och smarta lösningar för kundernas behov, ser vi en tydlig plats för Aros på den brittiska marknaden. Samtidigt är vi väldigt glada att ha Gustav ombord för att driva vår internationella satsning.”

Gustav Röcklinger, VD på Aros Kapital Limited, fortsätter “Efter att ha följt Aros framgångsrika resa under många år, ser jag fram emot att leda Aros internationella satsning. Det är verkligen imponerande vad teamet på Aros har åstadkommit och jag är väldigt glad och ödmjuk över att få arbeta med en så entreprenöriellt orienterad organisation.”

Som en del av den långvariga satsningen att bistå brittiska SME:s med flexibla finansieringslösningar har Aros inlett ett samarbete med Assetz Capital och siktar även på att lansera sin mycket uppskattade fakturaköpstjänst under nästkommande år.

Assetz Capital är en peer-to-peer marknadsplats som grundades 2013 för att erbjuda rättvisare utlåning till företag och med ledande räntesatser till investerare. Sedan start har Assetz Capital lånat ut mer än £1 miljard med investerare som innefattar banker, finansiella instutitioner och konsumenter.

"Till skillnad från brittiska banker som kan finansiera sina CBILS-lån billigt genom Bank of England, har många alternativa finansieringsaktörer inte kunnat starta sin utlåning på grund av bristen på befintliga institutionella finansieringsrelationer samt erfarenhet. Dessa är inte problem som vi har stött på i samma grad, och även om våra kapitalkostnader är högre än en bank, har vi en viktig plats på utlåningsmarknaden för små och medelstora företag som inte uppfyller kraven från storbankerna” säger Stuart Law, VD pa Assetz Capital.

Stuart fortsätter "Vår erfarenhet och finansierade volym på £1 miljard har hittills lockat en rad institutionella finansiärer att investera jämsides privata investerare. Vi är glada över att välkomna Aros Kapital ombord för att stödja vårt utbud av säkerställda fastighetslån under CBILS.”

Vidare säger Stuart ”Aros kommer på längre sikt att avsevärt stärka vår marknadplats för privata investerare, banker, kreditfonder samt brittiska staten och kommer direkt att stödja vår finansiering till brittiska SME:s som annars skulle ha svårt att ordna finansiering. Vi ser fram emot att samarbeta med Aros Kapital under denna period av coronavirus-pandemin och framöver.”

Gustav Röcklinger avslutar ”Vi ser fram emot att samarbeta med Assetz vars innovativa plattform säkerställer deras unika och starka position på den brittiska finansieringsmarknaden för SMEs. Efter vårt strategiska beslut att starta upp verksamheten i Storbritannien identifierade vi Assetz som en ypperlig partner som delar vårt ethos och affärsvision att stödja brittiska SME:s med flexibla finansieringslösningar. Vi ser fram emot att samarbeta med Stuart och hans team under lång tid framöver”.

Om Aros Kapital

Aros Kapital är ett finansbolag med fokus på lån, krediter och leasing för små och medelstora företag. Aros samarbetar även med Europeiska Investeringsfonden (EIF) genom att förse SMEs i Norden med företagslån. Företaget har säte i Göteborg och är sedan 2015 ett intressebolag i Mellby Gårds portfölj.

* Grundare och VD: Daniel Güner
* Omsättning 2019: 237 MSEK
* Antal anställda: 40
* Ordförande: Hans Berggren

Telefon: 031 – 83 36 70
info@aroskapital.se
www.aroskapital.se

Följande bilagor finns för nedladdning:
Pressmeddelande (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PreciselyAnnons

Avtal på autopilot för framtidens juristavdelning

De processer och verktyg som bolagsjurister använder i avtalsarbetet har under de senaste åren utvecklats snabbt. Med en digital plattform som automatiserar avtalsprocesser vill Precisely hjälpa bolagsjurister att uppnå bättre regelefterlevnad och produktivitet. Som ett resultat får bolagsjuristen mer tid över att hjälpa sina kommersiella team att göra bättre affärer. 

Avtal utgör en trygghet. De används för alltifrån överenskommelser med leverantörer och licenser för mjukvara, till hyra av kontor och anställning av konsulter. Liksom de flesta andra aspekter av företagande har avtal och affärsjuridik gått över till att vara allt mer digitalt. 

– En av de vanligare åtgärderna för att komma ifrån traditionell avtalshantering är att många nu har digitala arkiv istället för fysiska. Endast digital arkivering påverkar dock inte avtalsflödet i sin helhet i någon större utsträckning. Det finns många områden som behöver ses över för att nå ett säkrare, effektivare och lönsammare sätt att hantera sina avtal på, betonar Nils-Erik Jansson, grundare och VD på Precisely.

Det Nils-Erik avser är exempel på funktionalitet i Preciselys plattform. Plattformen ger företag möjlighet att maximera sina avtals prestanda och låta vem som helst skapa, förhandla, digitalt signera samt följa upp avtal, utan att bolagets jurister tappar kontrollen. Idag används bolagets teknik av fler än 200 bolag spridda över hela världen. Bland de svenska kunderna märks bl.a. Norstedts Juridik, New Wave Group och NA-KD. 

– Våra kunder reducerar sina kostnader, samtidigt som de får bättre översikt. Vi har sett resultat om 30 procents minskad ledtid för avtal, och 80 procents minskad tid för att skapa avtalen, säger Nils-Erik. 

Låter bolagsjuristen fokusera på juridiken

Plattformen gör att bolagsjuristen kan fokusera på strategi och komplex juridisk analys istället för enklare frågor.

– Vi löser flera utmaningar som ofta leder till huvudvärk för bolagsjurister. Genom att definiera digitala regler utifrån befintliga policys, compliance-rutiner och avtalsmallar behöver man inte kompromissa mellan regelefterlevnad, kontroll och snabbhet. På så vis kan bolagsjuristerna fokusera på det de är bäst på – juridiskt arbete istället för pappersarbete, konstaterar Nils-Erik.

Förbättrar den juridiska upplevelsen 

Många av Preciselys kunder vittnar om att juristavdelningen har begränsade resurser i jämförelse med övriga organisationen. Det leder ibland till att bolagsjuristen uppfattas som en flaskhals. 

– En uppskattad effekt av plattformen som har blivit alltmer central är att den hjälper juristavdelningen att samarbeta bättre med sina kommersiella avdelningar. Plattformen blir bolagsjuristernas ”superkraft” och gör det möjligt för affärssidan av företaget att hantera stora delar av den standardiserade avtalsprocessen på egen hand, samtidigt som de alltid avtalar inom förgodkända regler och ramar. Det leder till att en bättre upplevelse för alla som interagerar med Legal, adderar Nils-Erik.

Framtiden för digital avtalsförhandling

Preciselys teknik möjliggör också digital förhandling, vilket underlättar när allt fler arbetar på distans. De digitala förhandlings- och samarbetsfunktionerna gör att parterna kan komma överens snabbare - med utökad spårbarhet och kontroll. Precisely banar väg för nästa generations avtalsplattform och redan idag kan avtal registreras med stöd av AI.

– Tekniken vi har utvecklat för att analysera avtal kommer i framtiden appliceras för att hjälpa våra kunder förhandla med mer kontroll och högre effektivitet. På sikt ser vi att det kommer vara möjligt att eliminera mänsklig interaktion vid förhandling av enklare avtal, avslutar Nils-Erik.

OM PRECISELY

Precisely grundades 2014 av affärsjuristerna Nils-Erik Jansson och Simon Fouladi. Bolagets prisbelönta digitala avtalsplattform hjälper bolag att förbättra sina avtalsprocesser. Idag används Preciselys plattform av fler än 200 bolag spridda över hela världen. Bland de svenska kunderna märks bl.a. Norstedts Juridik, New Wave Group och NA-KD.  www.precisely.se  

 

Mer från Precisely

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Precisely och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?