Annons

Polygiene annonserar Polygiene ViralOff®+ med tvättbarhet under hela plaggets livstid

På en presskonferens idag meddelade Polygiene att man utvecklar en ny formel som kommer ge en testbar virusreduktion under plaggets hela liv.

Även efter 30 tvättar kommer ViralOff+ behandlade produkter reducera över 99% av virusen på två timmar. Den nya formeln kommer inte bli tillgänglig förrän senare i höst, utan fastställt datum, eftersom laboratoriernas tillgänglighet för tester och andra faktorer är svåra att förutsäga under den pågående krisen.

"Idag är det en viss förvirring på marknaden eftersom vissa påståenden om tvättbarhet i själva verket bygger på tester som inte är antivirala, utan antibakteriella", säger Daniel Röme, Chief Technology Officer på Polygiene. "Medan vissa behandlade produkter kan tvättas försiktigt, i handtvätt, eller varar några tuffare maskintvättar, så är det väldigt ovanligt att uppnå bibehållen antiviral effekt efter 20 eller 30 tvättar." 

Många produkter behöver kanske inte tvättas alls på grund av virus eller lukt, men vissa kommer oundvikligen behöva det och då måste vi vara tydliga med förväntningar på hur länge effekten varar.

"Efterfrågan från modemarknaden har satt press på att öka tåligheten för tvätt", säger Ulrika Björk, VD för Polygiene "Även om vi fortfarande anser att mindre tvättar alltid är bra, vill vi också se till att effektiviteten bibehålls och produktens livslängd förlängs."

Anmäl dig här för att prenumerera på rapporter, pressmeddelanden och News:
http://ir.polygiene.com/sv/press/prenumerera/

För pressbilder och mer information besök ir.polygiene.com eller kontakta:
Ulrika Björk, CEO
ubj@polygiene.com, +46 70 921 12 75

Om Polygiene
Som världsledande inom luktkontroll och stays fresh-lösningar, vill vi förändra sättet vi ser på kläder – från förbrukningsvaror till hållbara produkter. Vi behandlar kläder, produkter för hemmet och textilier så att du ska kunna känna dig fräsch, tvätta mindre och låta plagg och produkter leva längre. Mer än 140 globala premiumvarumärken har valt att använda Polygienes varumärke med sina produkter. Polygiene är listat på Nasdaq First North Growth Market i Stockholm. För mer information: www.polygiene.com. Erik Penser Bank AB är bolagets Certified Adviser, telefon: 08-463 83 00, e-mail: certifiedadviser@penser.se.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Polygiene annonserar Polygiene ViralOff®+ med tvättbarhet under hela plaggets livstid (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?