Annons

Boxflow växlar upp tempot

3PL-uppstickaren Boxflow har sedan starten haft en oerhört snabb tillväxt och inte nog med att de planerar att anställa ytterligare 100 personer så har verksamheten även tagit klivet mot nyetablering.  

Boxflow är ett expansivt företag med ett starkt team som besitter en lång och gedigen erfarenhet inom logistikbranschen. Det nya lagret är på drygt 23 000 m2 och ska stå klart för inflyttning redan 2021.  

Nyetableringen har fått ett strategiskt läge längs med E4 i Östra Ljungby, en bit utanför Helsingborg. Den nya etableringen och det strategiska läget ger Boxflow goda möjligheter att fortsätta utvecklingen med deras kunders logistik. Boxflow har i dagsläget två andra lager och det nya lagret blir det tredje i ledet. Bolagets första lagersite finns i Halmstad och det andra lagret finns i Hässleholm och som sammanlagt har en yta på 12 000 kvm.   

Boxflow grundades i slutet av 2018 och är verksamma inom tredjepartslogistik och bemanning. Idag har företaget drygt 100 anställda, där 80 procent arbetar med bemanning och 20 procent inom 3PL verksamhet. 3PL branschen har vuxit markant bara under de sista 35 åren, och utbudet av olika support- funktioner för den tredjepartslogistiska verksamheten har sett en stor ökning.  

“Allt fler verksamheter har insett de många olika fördelar som kommer med att ha en 3PL-lösning, och där skalbarheten är en av de främsta. När ditt företag växer och är i behov av mer utrymme kan 3PL-aktörer som Boxflow ge dig en smart och anpassad lösning. En 3PL-lösning hjälper dig att frigöra dyrbar tid så att du istället kan lägga energi på din kärnverksamhet - vilket även gör att du slipper att ha ett eget lager med alla de kostnader som det innebär”, säger Oscar Andersson, VD på Boxflow. 

Med en 3PL-lösning blir kostnaderna enbart så kallade rörliga kostnader, där du endast betalar för lagerutrymmet och omfattningen av servicen. 

Pressansvarig

Oscar Andersson, VD Boxflow

Tel: 0708 – 79 03 31 

Mail: oscar@boxflow.nu

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från NanexaAnnons

Nanexa växer – nytt projekt och egen produktportfölj

Nanexa skapar effektivare läkemedel för framtiden.
Nanexa skapar effektivare läkemedel för framtiden.

Att styra och förlänga frisättningen av läkemedel i kroppen är av stor vikt för att skapa effektiva läkemedel. Det kan underlätta mycket för patienten och frigör stora resurser inom vården. Det finns ett stort intresse från läkemedelsindustrin att utveckla långtidsverkande läkemedel för behandling av många sjukdomar.

Med sin patenterade teknologi PharmaShell® styr Nanexa frisättningen av läkemedel i kroppen genom att belägga extremt små läkemedelspartiklar med ett nanotunt skal som långsamt löser upp sig och frisätter läkemedel under en längre tid, från en vecka till sex månader. Nanexa utvecklar nu en egen produkt, NEX-18, baserad på PharmaShell® som förväntas förenkla behandlingen för patienter med MDS Leukemi. 

– Vi har startat ett eget produktprojekt inom cancerområdet, NEX-18, för att förbättra en befintlig produkt som används vid behandling av MDS Leukemi. NEX-18 gör att patienten kommer kunna ersätta månadsvis återkommande sju dagars injektioner med en injektion per månad. Det frigör mycket tid för både patient och vård samt möjliggör att negativa biverkningar minskar, säger David Westberg, vd på Nanexa.

Läs mer om bolaget.

Mångsidig teknologi – många fördelar

En stor fördel med PharmaShell-teknologin är att den inte är begränsad till att fungera med ett visst läkemedel utan den kan användas brett. Både små syntetiska molekyler samt biologiska såsom peptider och proteiner. Något som flera bolag inom läkemedelsindustrin har uppmärksammat under det senaste året.

– Det har varit ett väldigt spännande år för Nanexa. Vi har nu nio projekt med totalt sex olika läkemedelsbolag och veterinärmedicinska bolag som alla håller på att utvärderas. Vi har fått upp ett riktigt bra moment i bolaget, en rörelse framåt, det ska vi förvalta samtidigt som vi ser möjligheter att utöka vår portfölj med ytterligare intressanta egna produktprojekt, avslutar David Westberg. 

Fakta

Nanexa AB är ett nanoteknologiskt drug delivery-företag som fokuserar på utvecklingen av PharmaShell® som är ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal substanstyper och indikationsområden. Inom ramen för PharmaShell® utvecklar Nanexa egna projekt och har samarbetsavtal med flera läkemedelsbolag, däribland AstraZeneca.

Mer från Nanexa

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nanexa och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?