Annons

AFRY populäraste arbetsplatsen bland forskare

Årets upplaga av Framtidens Forskning publicerar en undersökning där 600 forskare i Sverige rankat potentiella arbetsgivare. AFRY är det företag som hamnar högst upp på listan, som 36 procent av de svarande uppgett att de skulle kunna tänka sig att arbeta hos. Astra Zeneca kommer strax efter, med 31 procent.

Undersökningen är gjord mot ett slumpmässigt urval av forskare 29-30 april 2020 av tidningen Framtidens Forskning. I undersökningen svarade 600 forskare på frågan "Vilka av följande forskningsintensiva företag skulle du kunna tänka dig att arbeta hos?"

– Jag är mycket glad och stolt över att AFRY är och förblir ett attraktivt företag bland forskare, de utgör en viktig del av vår framgång. Vi arbetar med utveckling av innovativa och hållbara lösningar inom ett stort antal områden, och ett nära samarbete med akademin är av stor vikt, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef.

AFRYs strategi innebär att omsätta kunskap och forskningsresultat till paketerade lösningar för kunderna. Idag har AFRY 17 000 dedikerade medarbetare som arbetar inom områden som energi, industri och infrastruktur.

Den statistiska felmarginalen för undersökningen är 2,5–4,0 procentenheter. Magasinet och webbtidningen Framtidens Forskning produceras av NextMedia, i samarbete med Stiftelsen för Strategisk Forskning.

Mer om undersökningen:
https://framtidensforskning.se/artikel/hallbara-samhallet-fokus-for-afry/

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Johan Nyman, global presschef
070–646 95 55

AFRY är ett internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. Vi hjälper våra kunder att utvecklas inom hållbarhet och digitalisering. Vi är 17 000 hängivna experter inom områdena infrastruktur, industri och energi, som arbetar över hela världen för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?