Annons

Powerbox och AMETEK Programmable Power tecknar distributionsavtal för de Nordiska länderna och Portugal

Powerbox, ett av Europas största strömförsörjningsföretag och sedan mer än fyra decennier en ledare i optimerade strömförsörjningslösningar för krävande applikationer, har tecknat ett flerårigt distributionsavtal med AMETEK Programmable Power för de nordiska länderna (Danmark, Finland, Norge och Sverige) och Portugal.

Som en del av sin verksamhet med att tillhandahålla strömförsörjningsprodukter och system för krävande applikationer har PRBX under mer än 15 år haft en affärsrelation med AMETEK Programmable Power. Genom det nu tecknade distributionsavtalet med AMETEK Programmable Power ökar PRBX ytterligare sin förmåga att erbjuda avancerade strömförsörjningslösningar för kunder med behov av differentierade strömförsörjningsprodukter och tjänster. Det omfattande sortimentet av AC och DC programmerbara kraftaggregat, elektroniska laster, applikationsspecifika delsystem och testlösningar kompletterar PRBX strömförsörjningslösningar, från kortmonterade enheter på några watt till programmerbara kraftlösningar för många kilowatt.
“Vi är mycket glada över att inte bara fortsätta, utan utöka vårt mångåriga samarbete med AMETEK Programmable Power.” säger Tatsuo Yamamoto, Powerbox (PRBX) CEO. ”Samarbetet har under senare år möjliggjort för PRBX att leverera högkvalitativa programmerbara strömförsörjningslösningar med topprestanda. Vi ser fram emot att tillsammans fortsätta den utvecklingen.”

Matt Mannell (AMETEK Programmable Power - Division VP/Business Unit Manager), instämmer i entusiasmen över det förlängda och utökade samarbetet.

“AMETEK är mycket glada över att ha tecknat det nya utökade avtalet med Powerbox. Vi är övertygade om att vi genom det utökade avtalet, där vi kombinerar expertisen i våra båda företag, kommer att fortsätta erbjuda våra kunder fortgående förbättringar i våra strömförsörjningslösningar.” 

Under det nya avtalet erbjuder PRBX AC/DC programmerbara kraftaggregat och modulära laster under varumärket Elgar, Elgar Integration Systems (SAS och BSS, kundspecifika lösningar), DC programmerbara kraftaggregat samt DC och AC elektroniska laster under varumärket Sorensen, AC kraftaggregat under varumärket California Instruments, samt Amrel eLoad.

Aktuella länkar:
AMETEK products:
https://www.prbx.com/products/?ProductBrand%5B%5D=Ametek/

För mer information
Besök www.prbx.com
Kontakta Patrick Le Fèvre, Chief Marketing and Communications Officer 
+46 (0) 158 703 00
marcom@prbx.comOm Powerbox
Powerbox, grundat 1974, har huvudkontor i Sverige och lokal verksamhet i 15 länder på 4 kontinenter. Företagets kunder finns över hela världen. Vi riktar oss i första hand mot fyra marknader – industri, medicin/sjukvård , transport/järnväg och försvar – där vi utvecklar och marknadsför högkvalitativa strömförsörjningslösningar för krävande applikationer. Vi använder vår expertis till att öka våra kunders konkurrenskraft genom optimerade strömförsörjningslösningar. Alla delar av vår verksamhet, från konstruktion till kundservice, är inriktade på att uppnå den optimeringen. Powerbox har ett grundmurat rykte för innovationskraft och kvalitet, resulterande i bl.a. minskad energiförbrukning och miljöpåverkan över hela produktlivscykeln. Powerbox är ett företag inom Cosel gruppen.

Om AMETEK
AMETEK Programmable Power, beläget i San Diego, Kalifornien, utvecklar, tillverkar och marknadsför AC och DC programmerbara kraftaggregat, elektroniska laster, applikationsspecifika delsystem inom strömförsörjning, samt compliance-test lösningar, för kunder som erfordrar differentierade kraftprodukter och tjänster. Vid företagets produktionsanläggning i San Diego finns även den nyligen förvärvade VTI Instruments verksamheten som levererar modulär precisionsinstrumentering och system för elektronisk signaldistribution, insamling och övervakning, använd i de mest krävande testapplikationerna i världen. AMETEK Programmable Power har ett av branschens bredaste sortiment av programmerbara strömförsörjningsprodukter under de välkända och respekterade varumärkena Sorensen, Elgar, California Instruments och AMREL. AMETEKs programmerbara kraftaggregat och strömförsörjningsprodukter används inom ett brett spektrum av T&M (test and measurement) och process applikationer som halvledartillverkning, ATE (civilt och inom försvar), oljeexploatering, simuleringar för solceller och batteribanker, flygindustrin, allmän R&D, samt EMC testning.
https://www.powerandtest.com/

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?