Annons

ChromoGenics inleder samarbete med Samsung

ChromoGenics introducerar ”andra generationens” autonoma styrsystem för CoverLight dynamiska glas. Systemet bygger på erfarenheter från vår helt autonoma lösning som presenterades i februari 2019. Andra generationens autonoma system går nu även att reglera och övervaka trådlöst via en APP. Strömförsörjningen av glas sker fortsatt via en solcell.

ChromoGenics har utvecklat små modulära styrkort med flexibel radiomodul vilka kan dockas på det nya styrsystemet. Detta innebär att de dynamiska glasen i en fastighet ges möjligheter att kommunicera med varandra och att de kan fjärrstyras trådlöst.

Med anledning av detta så har ett samarbete med Samsung inletts för att certifiera det autonoma styrsystemet för anslutning till Samsungs SmartThings. Detta ger möjligheten för ChromoGenics kunder att hantera sin solskyddsanläggning via SmartPhone och Surfplattor på en välbeprövad IoT-plattform med Samsungs komponenter och moduler.

Certifieringen förväntas vara genomförd under Q3 2020, men redan nu sätts provanläggningar upp för att kunna identifiera slutanvändarens behov av tjänster.

Beskrivning av produkten finns i filmen nedan:

https://youtu.be/7WE7E9owCYM

”Detta är en banbrytande lösning och skapar helt nya marknader för oss. Vi är inte längre beroende av komplicerad kabeldragning och avancerade styrskåp. Nu kommer vi kunna erbjuda en trådlös plug-n-play lösning för lite mindre installationer lämpade för fönsterföretag, glasmästare mfl” säger VD Jerker Lundgren.

Kontakt:
Jerker Lundgren, VD
Lars Ericsson, CFO & Kommunikationschef
Tel: +46 (0)18 430 0430
E-mail: info@chromogenics.comOm ChromoGenics
ChromoGenics erbjuder dynamiska glas med kontrollerbart värme- och ljusinsläpp och statiska glas i världsklass. Bolagets unika teknologi ConverLight® ger ett hållbart solskydd för ökad inomhuskomfort och energieffektivitet. ConverLight bidrar även till fastigheters miljöcertifieringar. Under 2016 påbörjades kommersiell försäljning till fastighetsprojekt i Skandinavien.

ChromoGenics är baserat i Uppsala och härstammar från världsledande forskning på Ångströmlaboratoriet vid Uppsala universitet. Bolagets produktionsanläggning har delvis finansierats med ett villkorslån från Energimyndigheten. ChromoGenics aktie (CHRO) är noterad på Nasdaq First North Growth Market med Erik Penser Bank som Certified Adviser e-post: certifiedadviser@penser.se, telefon: 08-463 83 00. www.chromogenics.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?