Annons

Spelutvecklaren Thunderful Development startar studio i Malmö

Göteborgsbaserade Thunderful Development, en del av Thunderful Group AB, öppnar kontor i Malmö. Spelutvecklaren ökar därmed både sin kapacitet och räckvidd för rekrytering.

I början av augusti i år flyttar Thunderful Development in i Game Habitat DevHub i Malmö. Därmed tar spelutvecklarna i Thunderful Group första steget till att etablera sig permanent även utanför Västsverige. Platschef på Malmöstudion blir Markus Månsson, som är bördig från trakten och närmast kommer från flera år som Game Designer på Image & Form, en av Thunderfuls tre spelstudior.

“Det ska bli mycket spännande att få med mig Thunderful hem till Malmö. Jag har haft många fina år uppe i Göteborg, och ser fram emot att fortsätta utveckla vår vision om speldesign. Miljön är ny, men vi kommer naturligtvis att stå i tät kontakt med kontoren i Göteborg och Skövde”, säger Markus Månsson.

Klaus Lyngeled, utvecklingschef på Thunderful Development, är nöjd.

“Med Thunderful Malmö börjar vi rekrytera från scratch, men vi räknar med att växa snabbt. Vi har gott om roliga arbetsuppgifter och spelidéer, och i Malmö finns många duktiga, välutbildade spelutvecklare. Det här kommer att bli bra.”

På knappt ett år har Thunderful Development gått från 45 till runt 100 utvecklare. Brjann Sigurgeirsson, VD på Thunderful Group, menar att det är rätt tid att expandera söderut.

“I december förra året förvärvade vi Skövde-baserade Guru Games, och de har redan kommit långt i sitt arbete med att utveckla spelidéer som funnits i gruppen ett tag,” berättar Brjann Sigurgeirsson. “Det första vi gjorde där var att kalla det Thunderful Skövde, så att alla kände att de hade företaget i ryggen. Markus är rätt man att förvalta vår secret sauce, bygga vidare på vår kultur och hitta rätt medarbetare i en god takt. Våra spel är i absolut världsklass eftersom vi alltid försöker göra allting rätt. Den devisen ska gälla även för expansion och nyrekrytering.”

För mer information
Besök http://www.thunderfulgroup.com eller kontakta:
VD Brjann Sigurgeirssonbrjann@thunderfulgroup.com

Om Thunderful Group AB
Thunderful Group AB är en pan-nordisk grupp som utvecklar och förlägger PC- och konsolspel för den globala dataspelsmarknaden, samt distribuerar spel, spelkonsoler, speltillbehör och leksaker på den nordiska marknaden. Gruppen bildades 2019 som en följd av omstrukturering av Thunderful- och Bergsala-sfärerna, var och en med sin egen långa historia. Sammantaget sysselsätts drygt 170 medarbetare. Gruppen har en stark närvaro i Norden, samt ett unikt marknadsarv genom dotterbolaget Bergsala och dess 40-åriga distributionsavtal med Nintendo.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Spelutvecklaren Thunderful Development startar studio i Malmö (PDF)

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från PA ConsultingAnnons

PA Consulting ser stora möjligheter att införa hållbarhetskrav med en fortsatt strategisk förflyttning

Ett alltför ensidigt fokus på compliance är en av riskerna för finansmarknadens aktörer vid införandet av hållbarhetsskraven. Bakom risken tornar kraven upp sig på att kombinera allt fler regelverk, med hållbarhetsklassificeringar och redovisning av innehav. Tongivande konsultföretaget PA Consulting ser dock stor potential i att kombinera dessa complianceprojekt med att säkerställa att affärsmässiga och strategiska frågor drivs framåt med fortsatt hög ambition. 

Lan-Ling Fredell och Maria Gustavsson.
Lan-Ling Fredell och Maria Gustavsson.

– Hela finansbranschen kommer att påverkas av de nya regelverken som drivits fram inom EU och de flesta lär reagera kraftfullt för att efterleva dem. Hållbarhetsarbete innebär dock en enorm potential som kan medföra mervärde för både aktieägare, medarbetare och kunder, konstaterar Lan-Ling Fredell, expert inom Circular Economy och medlem i PA Consultings Sustainability-team. 

Den strategiska planen är A & O

Både Lan-Ling och hennes kollega, Maria Gustavsson, Partner inom den finansiella sektorn och medlem i PA Consultings Sustainability-team, betonar att de nya regleringarna är bra i grunden, då de säkrar en övergripande standard. De understryker dock att det är centralt att inte tappa den strategiska och kreativa plan som också finns inom företagen sedan flera år tillbaka.

– Det är viktigt att ha en kontinuerlig omvärldsbevakning och att se möjligheterna med cirkulär ekonomi. Det finns alltid en tanke bakom nya regelverk, vilken kan vara kritisk för affären. Det här kan man utnyttja för att vidareutveckla sin organisation, snarare än att bara pricka av specifika regelverkskrav, anser Maria Gustavsson. 

En såväl strategisk som operativ partner

PA Consulting har en oerhört bred kundbas och flera gedigna referenser och internationella nätverk inom Sustainability-området. Ellen MacArthur och  den Europeiska investeringsbanken är två konkreta exempel. Företaget kan både agera som en strategisk partner och som en operativ sådan inom exempelvis compliance, inte minst tack vare sin starka IT-kompetens.

– Utvecklingen inom cirkulär ekonomi går oerhört snabbt. Ju fler som driver dessa frågor desto bättre. Vi står inför en spännande tid med stora förändringar och PA Consulting kommer att befinna sig mitt i dem, tillsammans med våra kunder, avslutar Maria Gustavsson. 

FAKTA

PA Consulting är ett management-konsultföretag med fokus på innovation och transformation. I Sverige är vi en ledande rådgivare i transformationsprogram inom privat och offentlig sektor. Vårt kunnande sträcker sig från framtagande av strategi och design till genomförande av förändringen. PA sysselsätter 3 200 anställda globalt varav 100 i Sverige.

EXTERN LÄNK: Läs mer om PA Consulting 

Mer från PA Consulting

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PA Consulting och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?