Annons

Flaggstångsspecialisten - flaggar för alla tillfällen

Drömmen om en egen flaggstång på gårdsplanen, i villaträdgården, ja till och med på den lilla uteplatsen i radhuset hägrar nog för många av oss. Det är något särskilt med en flaggstång. Den gör på något sätt huset komplett – skapar en helhet – och inget är väl ståtligare än en hissad flagga som vajar mot en blå himmel. Vi flaggar på bemärkelsedagar, skolavslutningar och givetvis inte minst vid olika nationella högtider. Hos Flaggstångsspecialisten hittar du ett brett utbud av flaggor och vimplar för alla tillfällen samt flaggstänger och tillbehör.

Behöver du service eller reparation av din flaggstång beställer du även det - enkelt och smidigt hos Flaggstångsspecialisten.

Nationsflaggor och andra flaggor

Vanligen brukar vi tänka på nationsflaggor när vi talar om flaggor men det finns många olika typer av flaggor, rangordnade med olika värdighet. Först i ordningen kommer nationsflaggorna och efter dem FN, EU, landskapsflaggor, länsflaggor, kommunflaggor och myndighetsflaggor. Dessa är officiella flaggor där det regleras i flagglagen hur exempelvis hissande och halande bör ske.

Flaggan som symbol i smått som stort

Flaggan som symbol använder vi dock i många olika sammanhang. Det kan vara företag som beställer flaggor med företagets logotyp eller idrottsföreningar som har sin egen vimpel.

En annan flagga som blivit allt vanligare är Regnbågsflaggan, även känd som Prideflaggan, med sina vackra regnbågsfärger som påminner oss om allas lika värde, skapad för att stå för mångfald, öppenhet, tolerans och synliggörande samt fred och respekt.

Flaggans väg – från Gustav Vasa till våra nutida trädgårdar

Vår svenska flagga har anor från Gustav Vasas tid i mitten av 1500-talet men det var så sent som 1906, efter unionsupplösningen med Norge 1905, som den fick sin nuvarande form och utseende med ett gult kors över en blå botten. Under unionen med Norge hade vi en gemensam örlogsflagga, den tretungade med ett rött fält och ett snedställt andreaskors i det övre inre hörnet. I den svenska nationsflaggan ändrade man under en kort tid unionsmärket i hörnet till en kombination av den svenska och norska flaggan, en något rörig design som i folkmun kom den att kallas sillsallaten.

Det finns olika teorier om hur vår svenska flagga kom till men man tror att den var inspirerad av den danska flaggan, Dannebrogen, som är den äldsta nationsflaggan som har kvar sitt ursprungliga utseende. Dannebrogen härstammar från 1200-talet.

Vår svenska flaggas färger tror man är tagna från det lilla riksvapnet med sina tre gyllene kronor i ett blått fält. Från 1620-talet vet man att svenska skepp förde blågula korsflaggor, då endast tillåtna inom flottan, och var tvärskurna eller försedda med tungor som senare kom att bli den tretungade örlogsflaggan.

Det allmänna flaggandet blev dock inte vanligt förrän i slutet av 1800-talet.

Flaggstången – Inte enbart för flaggan

När flaggstången inte används för flaggning är det vanligt att pryda den med en vimpel som får vara hissad dygnet runt, men numera är det även populärt att pryda sin flaggstång med lampor under den mörka årstiden. En ljusgran är en dekorativ detalj som kan få lysa upp trädgården under en stor del av vintern.

Vanligen är flaggstänger idag tillverkade i glasfiberarmerad plast med ett vikfäste vid basen på stången men även en gammaldags stång i trä går att beställa.

Om Flaggstångsspecialisten

Med 40 års erfarenhet inom branschen erbjuder Flaggstångsspecialisten såväl försäljning av flaggor, flaggstänger och allehanda tillbehör som service och montering året om. Man levererar över hela Sverige med egna specialbyggda bilar eller transportföretag.

Lia Degeby
 VD
086457480 

FlaggstångsSpecialisten Stockholm AB
Stavsvägen 49 
137 92 Tungelsta

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från RegSmart Life ScienceAnnons

Stort behov av regulatorisk kunskap inom läkemedelsindustrin

Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.
Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare och Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare, RegSmart Life Science.

En möjliggörare med gedigen regulatorisk grund från både myndighet och industri. Så beskriver RegSmart Life Science grundare, Marie Gårdmark och Agneta Larhed, bolaget som hjälper både företag och forskare med allt från produktutveckling till regulatoriska frågor. 

Det var redan på apotekarutbildningen vid Uppsala universitet som Marie Gårdmark och Agneta Larhed lärde känna varandra. I dag har Marie en bred bakgrund inom läkemedelsutveckling och regulatoriska frågeställningar och Agneta har stor erfarenhet inom formuleringsutveckling av läkemedel – en riktigt bra kombination enligt de själva: 

– Vi kommer båda från tjänster på Läkemedelsverket. Jag var chef för tillståndsverksamheten rörande läkemedel och Agneta var vetenskapligt ansvarig inom området farmaci och bioteknologi. Under våra år på myndigheten såg vi att det fanns ett stort behov av regulatorisk kunskap inom industrin, framförallt bland småföretagare och forskare. Det sådde fröet till RegSmart. När erbjudandet kom att starta ett bolag tillsammans med Center for Translational Research så kändes det som ett enkelt beslut, säger Marie Gårdmark, Farm Dr, vd och grundare. 

– Det som gör oss unika på marknaden är vår bredd. Vi balanserar regulatoriska, vetenskapliga och kommersiella behov och förutsättningar vilket är värdefullt i arbetet med så väl tidig utveckling som inför marknadsgodkännande. Jag och Marie kompletterar varandra och vi har ett bra helhetsperspektiv med fokus på företagens mål, tillägger Agneta Larhed, Farm Dr, senior konsult och grundare. 

Använda riktlinjer på rätt sätt

Just helhetsperspektivet är extra viktigt poängterar Marie Gårdmark. Det gäller att utgå från vilka produkter som bolaget faktiskt vill ha ut på marknaden i slutändan – något som mindre företag inte alltid tänker på: 

– De blir lätt uppslukade av den fas som de befinner sig i just nu och inför de problem de möter dagligdags. Genom att istället ha ett klart affärsmål med sin produkt från start, blir det lättare att förstå vad man behöver göra för att nå dit. Här är det viktigt att veta hur man kan ta hjälp av riktlinjer och regler under resans gång för att uppnå sina kommersiella intressen, säger Marie Gårdmark. 

Men, det handlar inte bara om att läsa riktlinjer – det  gäller också att förstå sammanhanget, säger Agneta Larhed. RegSmarts roll är att vara lösningsfokuserade och deras arbete går snarare ut på att förstå syftet med riktlinjerna, och hjälpa kunden att förstå vart lagstiftningen är på väg. 

– Då får man bättre koll på vad man behöver eller inte behöver göra, och kan se både närliggande risker och möjligheter i utvecklingsarbetet. Vi har tre ledord som vi utgår från: vetenskaplighet, regulatorisk relevans och fit for purpose. Fit for purpose innebär att man utgår ifrån det man vill uppnå och därefter bestämmer vilka studier eller tester man ska göra istället för att bara hålla sig fast vid en riktlinje och göra som man alltid har gjort, säger Marie Gårdmark. 

Stort engagemang och framåtanda 

I augusti firar bolaget ett år och utvecklingen har varit över de båda grundarnas förväntan. De har nyligen rekryterat tre nya spetskompetenser som ska täcka upp inom dels det medicintekniska området, dels inom läkemedelstillverkning. 

– Det är väldigt roligt att få ta del av så många spännande idéer från företag och forskare som jobbar med alla dessa fantastiska utvecklingsprojekt inom läkemedel och medicinteknik. Det finns ett sådant engagemang och en stark framåtanda, vilket är härligt att kunna vara en del av! säger Agneta Larhed.

– För oss är det viktigt att bidra till utvecklingen av life science-sektorn i Sverige och det är något som vi gör på olika sätt. Det kan till exempel handla om att hjälpa små forskande företag med regulatorisk kunskap så tidigt som möjligt i utvecklingsprocessen. Det regulatoriska behöver inte förhindra eller försvåra – det gäller bara att fokusera på sin produkt och se möjligheterna, avslutar Marie Gårdmark.

Fakta RegSmart Life Science
RegSmart Life Science AB bildades i augusti 2019. Företaget är en del av koncernen Center for Translational Research tillsammans med Clinical Trial Consultants, Lablytica och ClinSmart. I dagsläget har företaget fem anställda och kontor i Uppsala. RegSmart täcker regulatoriska frågeställningar för både läkemedel och medicintekniska produkter och har en global inriktning med fokus på den europiska och amerikanska marknaden.
EXTERN LÄNK: Läs mer här 

Mer från RegSmart Life Science

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RegSmart Life Science och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?