Annons

Överenskommelse avseende tilläggsköpeskilling i förvärvet av Wiget Group

Blick Global Group AB har idag tecknat avtal med helägda dotterbolaget Wiget Group AB avseende att parterna skjuter upp regleringen av kontantdelen i första tilläggsköpeskillingen.

Blick Global Group förvärvade Wiget Group sommaren 2019 och utöver kontantersättningen vid tillträdet innefattades affären även av två tilläggsköpeskillingar varav den första skulle förfalla augusti 2020. Parterna har idag tecknat avtal som innebär att reglering av kontantdelen i tilläggsköpeskilling 1 skjuts upp till oktober 2021.

“Vi har under året sett en fortsatt fin utveckling av Wiget Groups affär och att vi nu är överens om en lösning där vi skjuter på betalningen av kontantdelen i första tilläggsköpeskillingen ger verksamheten ett avsevärt starkare läge då vi börjar se en försiktig återgång till ett mer normalt sportår. Jag tycker dessutom att detta på ett tydligt sätt visar på en långsiktig ömsesidig målsättning i affären och att vi tillsammans fortsätter att bygga bolaget med fokus på tillväxt och lönsamhet. Avtalsförändringen betyder i korthet att bolagets kassa kan användas till att utveckla verksamheten ytterligare och att accelerera tillväxten om marknadsläget så tillåter. Vår bedömning är dessutom att vi nu kommer kunna reglera framtida tilläggsköpeskillingar med egen kassa”, säger Erik Ahlberg, vd Blick Global Group.

”Vi är glada över att ha en ny överenskommelse där bolagets långsiktighet sätts i första hand. Det ger oss ännu mer momentum i en situation där vi ser våra produkter och tjänster utvecklas väl, trots den tuffa situation som råder. Vi är övertygade om vår långsiktiga plan och positionering, vilket också gör att vi känner oss mycket nöjda med den nya finansieringslösningen”, säger Soheil Amorpour, vd Wiget Group.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Innehåll från NanexaAnnons

Nanexa växer – nytt projekt och egen produktportfölj

Att styra och förlänga frisättningen av läkemedel i kroppen är av stor vikt för att skapa effektiva läkemedel. Det kan underlätta mycket för patienten och frigör stora resurser inom vården. Det finns ett stort intresse från läkemedelsindustrin att utveckla långtidsverkande läkemedel för behandling av många sjukdomar.

Nanexa skapar effektivare läkemedel för framtiden.
Nanexa skapar effektivare läkemedel för framtiden.

Med sin patenterade teknologi PharmaShell® styr Nanexa frisättningen av läkemedel i kroppen genom att belägga extremt små läkemedelspartiklar med ett nanotunt skal som långsamt löser upp sig och frisätter läkemedel under en längre tid, från en vecka till sex månader. Nanexa utvecklar nu en egen produkt, NEX-18, baserad på PharmaShell® som förväntas förenkla behandlingen för patienter med MDS Leukemi. 

– Vi har startat ett eget produktprojekt inom cancerområdet, NEX-18, för att förbättra en befintlig produkt som används vid behandling av MDS Leukemi. NEX-18 gör att patienten kommer kunna ersätta månadsvis återkommande sju dagars injektioner med en injektion per månad. Det frigör mycket tid för både patient och vård samt möjliggör att negativa biverkningar minskar, säger David Westberg, vd på Nanexa.

Läs mer om bolaget.

Mångsidig teknologi – många fördelar

En stor fördel med PharmaShell-teknologin är att den inte är begränsad till att fungera med ett visst läkemedel utan den kan användas brett. Både små syntetiska molekyler samt biologiska såsom peptider och proteiner. Något som flera bolag inom läkemedelsindustrin har uppmärksammat under det senaste året.

– Det har varit ett väldigt spännande år för Nanexa. Vi har nu nio projekt med totalt sex olika läkemedelsbolag och veterinärmedicinska bolag som alla håller på att utvärderas. Vi har fått upp ett riktigt bra moment i bolaget, en rörelse framåt, det ska vi förvalta samtidigt som vi ser möjligheter att utöka vår portfölj med ytterligare intressanta egna produktprojekt, avslutar David Westberg. 

Fakta

Nanexa AB är ett nanoteknologiskt drug delivery-företag som fokuserar på utvecklingen av PharmaShell® som är ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal substanstyper och indikationsområden. Inom ramen för PharmaShell® utvecklar Nanexa egna projekt och har samarbetsavtal med flera läkemedelsbolag, däribland AstraZeneca.

Mer från Nanexa

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nanexa och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?