Annons

Bublar Group i strategiskt partnerskap med Dafo för brandsäkerhetsträning i Virtual Reality

Bublar Group går in i nytt strategiskt partnerskap med marknadsledande Dafo som återförsäljare av den nya mobila versionen av Voblings ”VR Fire Trainer”. Avtalet, som är ett tvåårigt licensavtal, är det första återförsäljaravtalet som bygger på Voblings plattform för virtuell träning.

Den nya VR Fire Trainer är portabel, enkel att använda och riktar sig till företag i behov av lättillgänglig träning av verkliga brandsituationer i en virtuell miljö.  Dafo kommer att vara exklusiv återförsäljare i Sverige, en viktig partner i Norden och partnerskapet omfattar även ytterligare produkt- och affärsutveckling av skalbara immersiva utbildningslösningar.

- Vi är glada över att ha hittat en stark partner för att utveckla vårt digitala   utbildningskoncept. VR-lösningen är ett utmärkt komplement till vår lärarledda och webbaserade utbildning. Realistiska miljöer och scenarier formas utifrån kundernas aktiviteter och användarnas erfarenheter förbättras ofta jämfört med praktiska släckningsövningar.  Känslan för olika släckmedel är också en viktig egenskap. VR är ett bra verktyg när det är svårt att samla större grupper eller avsätta tid för lärarledd utbildning, säger Thomas Sparring, VD, Dafo Brand AB.

- Jag är mycket glad över vårt partnerskap med Dafo. Vi har en återförsäljarstrategi för våra virtuella träningsprodukter, och jag kan inte tänka mig en bättre partner för vår brandsäkerhetsprodukt. Dafos gedigna erfarenhet blir en stor tillgång för oss i den fortsatta utvecklingen av produkten. Att vi tillsammans kan använda vår kunskap är oerhört värdefullt för att säkerställa att vår produkt behåller högsta kvalitet framåt, säger Anders Ribbing, VD Vobling & Head of Bublar Enterprise.

Den portabla lösningen ger en stor möjlighet eftersom den inte är beroende av en dator för att fungera. Utbildningen kan göras var som helst när som helst – det är helt enkelt bara att sätta på headsetet och börja släcka bränder. Den virtuella träningslösningen "VR Fire Trainer" tog sig också till final i Auggie Awards, som är den mest erkända AR & VR tävlingen i världen, i Silicon Valley.

- Detta partnerskap passar perfekt in i vår tillväxtstrategi och affärsmodell för Bublar Group. Planen med licensintäkter från våra skalbara produkter baserade på vår ”Virtual Training Platform” börjar nu realiseras, säger Maria A. Grimaldi, VD Bublar Group.

Brandsäkerhetsutbildning i VR löser ett antal grundläggande utmaningar i samband med traditionella träningsmetoder. Förutom att vara helt säker har VR-utbildning fördelen av att vara mer kostnadseffektiv, hållbar och skalbar, samtidigt som den erbjuder en förbättrad inlärningsupplevelse. Det finns inte längre något behov av att använda riktiga bränder för att efterlikna verkliga scenarier. Metoden innebär därför mindre miljöpåverkan och passar perfekt för träning i stadsmiljöer. Funktioner som simulering av olika nivåer av värme, rökutveckling och materialens brandfarlighet möjliggör oöverträffad grad av realism. Dessutom har virtuell verklighet den extra fördelen att möjliggöra utbildning på egen hand, vilket minimerar riskerna i samband med sammankomster i tider av Covid-19.

Det portabla erbjudandet, VR Fire Trainer, kommer att finnas tillgängligt via återförsäljare över hela världen eller genom att kontakta Vobling direkt. Arbete med att utveckla ytterligare partnerskap pågår. Olika miljöer och funktioner kommer att läggas till i produkten genom kontinuerliga uppdateringar av programvaran. Kunderna erbjuds också möjligheter till ytterligare anpassning där scenarier som rör deras respektive verksamhet kan ingå i systemet.

Läs mer på Vobling.com
https://vobling.com/virtual-training/vr-fire-trainer/

VR Fire Trainer på Auggie Awards 2020. Se videon här:
VR Fire Trainer

Om Dafo

Sedan starten 1919 har Dafo Brand utvecklats till ett modernt högteknologiskt företag. Dafo är nordens största leverantör av brandskyddssystem och brandsäkerhetsutrustning. Brandskyddssystemen används över hela världen och installeras av många av världens ledande företag.
 

För mer information kontakta:

Maria A Grimaldi, Koncernchef oh VD Bublar Group, email: maria.grimaldi@bublar.com, Telefon: +46 70 828 38 34

Anders Ribbing, VD Vobling & Head of Bublar Enterprise anders.ribbing@vobling.com, Telefon: +46 70 936 88 68

Thomas Sparring, VD, Dafo Brand AB, thomas.sparring@dafo.se, Telefon: +46 8-506 405 60 
 

Bublar Group

Bublar Group AB (publ) är nordens ledande noterade XR-teknologibolag specialiserat inom Augmented Reality (AR) och Virtual Reality (VR). Företaget erbjuder XR-lösningar inom E-commerce, Entertainment, Training och Manufacturing. I företaget ingår dotterbolagen Vobling, Sayduck och Virtual Brains. Bublar har huvudkontor i Stockholm och är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

In essence, Bublar Group will change the game. We change how we Work, Shop and Play.

G&W Fondkommission är bolagets Certified Adviser, Kungsgatan 3, Stockholm,
email: ca@gwkapital.se, tel. 08-503 000 50
 

Bublar Group AB (publ)   Kungstensgatan 18, 113 57 Stockholm   Telefon:  08 559 251 20 www.bublar.com

Följande bilagor finns för nedladdning:
Press release Bublar Dafo 20200611

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?