Annons

Egen lagring av solenergi - få stöd med upp till 60% av investeringen

Privatpersoner som har investerat i ett batteri för lagring av egenproducerad solel har möjlighet att få mer än hälften av investeringskostnaden i bidrag. Än finns det tid att skicka ansökan som måste vara Länsstyrelsen tillhanda senast sista december 2020 och fördelarna med att jämna ut produktion och förbrukning över dygnets alla timmar är många. 

Med ett batteri kan man lagra den solenergi som solcellerna överproducerar och istället använda elen när solen inte skiner fullt lika mycket. På detta sätt maximeras nyttan av solceller, säger Kia Agerhem, vd Utellus.

Som mikroproducent behöver man med ett batteri inte sälja lika mycket överskottsel ut på nätet och undviker då de rörliga elnätsavgifterna, elskatten och momsen. Ett batteri kan även köpa in ström från elnätet vid de tillfällen under dygnet priserna är som lägst, och ge ytterligare en besparing för ägaren. 

Vi erbjuder idag olika typer av lithiumbatterier som klarar fler laddcykler än blybaserade batterier, har högre prestanda och tar mycket mindre plats. De är lite dyrare, men av högre kvalitet och ger mer för pengarna, säger Kia Agerhem.

Mikroproducenter som lagrar egen el avlastar det allmänna elnätet och att även ha ett eget batteri blir en ytterligare försäkran om att alltid vara så energieffektiv, ekonomisk och miljövänlig som möjligt.

 

Kia Agerhem
VD
070-660 09 27
kia.agerhem@utellus.se


Utellus grundades 2006 och är ett personligt elbolag med visionen om ett 100% förnybart, hållbart och decentraliserat energisystem. Utellus hjälper privatpersoner, bostadsrättsföreningar och företag att producera sin egen solel och erbjuder även batterier för lagring av solenergi och laddboxar till elbilar. Utellus säljer el från vind och sol märkt med Bra Miljöval, och har under flera år tilldelats utmärkelsen ”Sveriges mest nöjda elkunder” av Svenskt Kvalitetsindex. Bolaget ingår i Peas Industries som har verksamhet inom vindkraft, solceller, bioenergi och geoenergi.

Läs mer på www.utellus.se

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?