Annons

Globala e-handelsjättar etablerar sig i Sverige – Rive juridiska byrå tar fram skräddarsydda kollektivavtal

Genom moderna kollektivavtal som gynnar både arbetsgivare och arbetstagare stärks Sverige på den globala marknaden.

E-handeln fortsätter att växa över jordklotet och de stora globala giganterna ser sig omkring för placeringar av stora serverhallar i utlandet. I Sverige lockar det milda klimatet som geren god förutsättning för att kyla ner hallarna utan att sluka alldeles för stora mängder energi. Men även den svenska kompetensen och den välutbildade arbetskraften är faktorer till att multiföretagen blickar hit. 

Men för de internationella aktörerna är det inte bara att flytta. Etableringar på svensk mark kräver förhållningssätt till nya lagar, regler och marknadskutymer. Det är med den biten RiVe Juridiska byrå har spelat en central roll med sina expertkunskaper inom både arbetsrätt och förhandling.

I ett aktuellt fall kontaktades RiVe av representanter för ett av de världsledande bolagen som ville diskutera förutsättningar kring etableringen i Sverige. Kontakten resulterade i diskussioner kring svenska kollektivavtal och kutymerna på den svenska arbetsmarknaden. Eftersom de internationella spelreglerna ser annorlunda ut, bestämde man sig för att ta fram en skräddarsydd lösning mellan arbetsgivare och personal. 

  • Det är inte alls säkert att företagen klarar av ett klassiskt svenskt kollektivavtal och då finns det två alternativ att gå efter. Det ena är att man etablerar ytterligare en verksamhet under moderbolaget, ett bemanningsföretag, varifrån man hyr in arbetskraft till sig själv. Då kan företaget själva sätta de villkor de önskar och de anställda kan kräva kollektivavtal hos bemanningsföretaget. Det andra alternativet är att de anställda i dotterbolaget själva bildar ett fackförbund och en egen fackklubb som tillsammans med företaget tecknar ett kollektivavtal tillsammans, berättar Karl Gustavsson, sakkunnig förhandlare på RiVe Juridiska Byrå.

I det aktuella ärendet fick de anställda möjligheten att själva ta beslut kring vilken av vägarna de ville gå och man kom överens om att starta ett eget fackförbund på arbetsplatsen. RiVe bistod i förhandlingarna och idag har man tecknat ett avtal som gynnar båda parter. 

  • Avtalen har gynnat båda sidor och de anställda har nu säkerställt att de får bra betalt, och att jourlösningarna som krävs i yrket känns rätt. Det var de största punkterna och kraven ifrån de anställdas sida. Man är även väldigt nöjda med att de har villkor som innebär att efter att de arbetat en viss tid, kommer de automatiskt att erbjudas jobb i moderbolaget. Det blir en anställningstrygghet, berättar Gustavsson och fortsätter; 

  • De internationella aktörernas trafik går in och utanför Sverige och där råder internationella förhållanden. Det går inte att ha samma principer som tidigare. Detta är framtidens lösningar. Jag känner mig säker på att vi kommer att se många fler lokala fackförbund, som inte är kopplade mot vare sig LO- eller TCO-facken framöver. Visst kan man se det som ett hot mot de traditionella fackförbunden, men jag tror att det är väldigt bra för Sverige, bland annat då sådana bolags blotta närvaro bidrar det till främjande och utveckling av samhället. Det rör allt ifrån de lokala lärosäten och universiteten till associerade bolag och deras teknologiutveckling, vilket slutligt leder till bibehållande och förmodligen utveckling av en ledande IT-relaterad specialistkompetens i Sverige. 

Erik Hårdén, Chefsjurist RiVe Juridiska Byrå

admin@rive.se 

0771-886620

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från BellPallAnnons

BellPal har utvecklat nästa generations trygghetsklocka – på babyboomgenerationens villkor

20 procent av oss svenskar är över 65 år och många kommer bli över 95 år. Vi håller oss friskare och lever längre och numera har den äldre generationen ofta ett tiotal år under vilka man fortfarande kan bo hemma själv utan hjälp av hemtjänst. Behovet av trygghet för den äldre och närstående är dock fortfarande stort. BellPals intelligenta klocka kopplar ihop seniorer med sitt egna omsorgsnätverk på ett ostigmatiserat sätt. Något som bidrar till bättre livskvalitet och egenupplevd känsla av trygghet.

Det är oftast kring 72 års ålder som äldre börjar uppleva förändringar som exempelvis sämre syn och hörsel, eller att man inte längre kan vara lika aktiv som förut. Samtidigt kan det fortfarande återstå drygt tio år innan man får ett behov av omsorg från offentlig eller kommunal hemtjänst. BellPal vill hjälpa äldre och deras nära att skapa en egenupplevd trygghet under den perioden av deras liv. Deras smarta klocka är både snygg, smart och enkel att använda, och fungerar som en metod för att förenkla relationen mellan individen, familjen och vännerna – det egna trygghetsnätverket.

– Det finns ett glapp som vi vill brygga under perioden när många drar sig för att söka hjälp. Många vill också helst bo hemma så länge som möjligt men om man inte är så mobil kan man känna sig otrygg samtidigt som ens vuxna barn oroar sig för sin förälder. Vi är den nya generationens trygghetsklocka som genom snygg design och smarta funktioner ger tryggheten i att någon alltid finns där för en om något skulle hända, säger David Ziemsky, vd och grundare av BellPal.

”Ger en grundtrygghet”

BellPal ser till seniora personers livskvalitet i stort där man för att må bra måste vara aktiv både fysiskt och socialt. Känner man sig begränsad slutar man ofta göra saker som att träffa vänner vilket riskerar att resultera i en nedåtgående spiral där man blir isolerad, äter och rör på sig mindre. Klockan blir ett naturligt och självklart stöd för att känna sig fri, och våga ge sig ut, förklarar David.

– Man vet då att om något händer mig så kommer jag få någon form av hjälp vilken ger en grundtrygghet. Samtidigt vet ens anhöriga om samma sak vilken gör dem mindre stressade också. Klockan är en helt vanlig klocka där utseendet gör att det inte blir ett stigmatiserat hjälpmedel.

Idén bakom BellPal bygger på både egna erfarenheter och studier. Att klockan levererar världens bästa falldetektor är ytterligheten i behovet av trygghet som drivit utvecklingen, förklarar David Ziemsky. Fall är den största bidragande faktorn till behov av sjukvård, och för tidig död.

– Fall innebär också en stor kostnad för samhället i och med att cirka 1500 personer dör på grund av detta varje år. Vi kan bidra till minskade kostnader inom offentlig och privat vård samtidigt som vi kan göra livet mer värdigt för individen.

Personal Medical Alert-marknaden kommer fördubblas till en cirka 120 miljarders-affär inom fem år, och USA utgör ungefär häften. BellPal är ett svenskt bolag och produkten är utvecklad i Sverige men den stora hemmamarknaden finns på andra sidan Atlanten i USA.

– Efterfrågan i USA blev snabbt väldigt stor. Medical alert-marknaden där är enorm, mycket på grund av de inte har samma trygghetsnätverk som i Sverige och att deras sjukvård är dyr. Vi arbetar med att utveckla en hel plattform med tjänster relaterade till hur man kan leva tryggare i sin hemmamiljö privat. Det är på inget sätt konkurrerande mot hemtjänst utan ett komplement, avslutar David Ziemsky.

Läs mer om BellPal här 

Mer från BellPall

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BellPall och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?