ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Anders Hedin Invest AB har tillträtt SeeAll-koncernens två BMW-anläggningar i Schweiz

Anders Hedin Invest ingick i januari ett köpeavtal med den schweiziska SeeAll-koncernen avseende två BMW-anläggningar i Zürich, som den 20 maj 2020 tillträddes. Verksamheten byter namn till Hedin Automotive AG.

Göteborg, 20 maj, 2020

SeeAll-koncernens två BMW-anläggningar, Allmend Garage och Seeblick Garage, är Hedins första i Schweiz. Förvärvet ligger i linje med bolagets ambition om tillväxt och adderar ytterligare till befintlig relation med BMW i Sverige och Norge. De schweiziska anläggningarna hade 2019 en omsättning på ca 100 miljoner schweiziska franc. Förvärvet innebär att Hedin Bil nu representeras på 123 anläggningar i fyra länder.

Operativt styrt från Norge

SeeAll-koncernen är nu en del av det helägda, nyetablerade dotterbolaget Hedin Automotive AG till Anders Hedin Invest AB, operativt under den norska enheten Hedin Automotive. Med 17 BMW-anläggningar i Norge och Sverige genom I.A. Hedin Bil AB:s dotterbolag Bavaria är Hedingruppen den största BMW- och MINI-återförsäljaren i Skandinavien. 

- Vi är mycket glada över att expandera med vårt varumärke till Schweiz och därmed utöka vårt långa, starka partnerskap med BMW, säger Stig Saeveland, VD för Hedin Automotive Norge.

Interim Landschef

Marcus Larsson, COO Anders Hedin Invest AB, är utsedd till interim Landschef för det nyetablerade bolaget Hedin Automotive AG. Marcus Larsson, en erfaren ledare med en bred bakgrund, kommer fokusera på den viktiga uppgiften att integrera den nya verksamheten i koncernen och säkerställa resultat, lönsamhet och kundvärde.

Expansionen till Schweiz är en viktig milstolpe i vårt företags historia och SeeAll förstärker vår position i Europa.

// Anders Hedin Invest AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anders Hedin, VD Anders Hedin Invest AB, anders.hedin@hedinbil.se

Media: press@hedinbil.se

Om Hedin Automotive

Hedin Automotive är helägt av svenska I.A. Hedin Bil AB. Bavaria, en av Nordens största återförsäljare av BMW och MINI, ingår i koncernen tillsammans med Hedin Performance Cars AB (Porsche i Sverige och Norge) och GS Bildeler (Norges största leverantör av reservdelar och tillbehör till BMW). Hedin Automotive omsatte 2019 ca 6 miljarder NOK och har över 700 anställda.

Om Hedin Bil

Hedin Bil I.A. Hedin Bil AB) är ett av de största familjeägda bilbolagen i Europa som grundades 1985 av far Ingemar och son Anders Hedin. Koncernen har över 120 anläggningar i Sverige, Norge, Belgien och Schweiz. Koncernen sålda drygt 80 000 nya och begagnade fordon under 2019 och har ca 2 900 anställda.

Hedin Bil ingår i Anders Hedin Invest-koncernen tillsammans med bl.a. Klintberg & Way, Mabi Hyrbilar, Car to Go Sweden, Hedin IT och fastighetskoncernen Tuve Bygg. Koncernen totala omsättning beräknas uppgå till 30 miljarder SEK under 2020, och ha ca 4 000 anställda.

Följande bilagor finns för nedladdning:
200520_Pressmeddelande_Anders Hedin Invest AB har tillträtt BMW-anläggningar i Schweiz_SVE

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer