ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Whitelane och PA Consulting: Basefarmkunderna är riktigt nöjda

Inget annat företag med huvudkontor i Norden kan mäta sig med Basefarms resultat i Whitelane’s senaste rapport. Medan traditionell outsourcing är populärt, accelererar Basefarm inom tjänster med publika moln och utmanar globala konsultbolag på innovation.

Stockholm, 7 april, 2020: Basefarms kunder tillhör de allra nöjdaste i Norden. Företaget tar första plats inom Account Quality Management och andra plats på Service Delivery Quality, samt andra plats inom den övergripande kategorin, General Satisfaction, bland 28 internationella IT-tjänsteleverantörer. Resultaten publiceras i Whitelane Research och PA Consultings årliga rapport IT Sourcing Study Nordic 2020.

“Det är mycket glädjande att vårt starka kundfokus fortsätter att ge resultat i form av nöjda kunder”, säger Fredrik Ohlsen, CEO, Basefarm. “Det händer mycket i branschen och vi är nöjda med toppresultaten i rapporten. Vi har utvecklat vårt erbjudande inom strategisk rådgivning där vårt service delivery team arbetar nära och ofta som del av kundernas utvecklingsteam för att proaktivt föreslå och implementera ny teknik som ökar deras konkurrenskraft. Undersökningsresultaten visar att det är rätt väg att gå i dagens snabba affärs- och ständigt föränderliga IT-klimat”.

Basefarms kunder rankar bolaget som etta inom kategorin Account Management Quality och som tvåa på Service Delivery Quality, samt andra plats i den övergripande kategorin General Satisfaction. Inom kategorin Account Management Quality får Basefarm betyget 83% (genomsnittsbetyget är 71%) och inom Service Delivery Quality blir betyget 80% (genomsnittet är 71%). Inom General Satisfaction klättrar Basefarm fyra procentenheter till 80%, jämfört med förra året. Detta är det näst bästa resultatet av samtliga undersökta företag (genomsnittet är 69%).

Årets undersökning visar att outsourcing fortsätter att vara populärt. Merparten av företagen i Norden och inom alla branscher säger att de kommer fortsätta att outsourca IT- och molntjänster lika mycket som, eller mer än de gör idag. Några av orsakerna till varför företagen outsourcar hela eller delar av sin IT- eller molntjänsthantering handlar om kostnadsbesparingar, möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet och tillgång till innovation. Enligt undersökningen är däremot den vanligaste orsaken att företagen mer effektivt vill kunna skala verksamheten utifrån behov (More scalability to business need).
 
Basefarm rankade trea på innovation, vilket indikerar hur tjänsteleverantörer driver innovation som t.ex. nya innovativa tekniker och tjänster, precis under ett par riktigt välkända spelare på den globala konsultmarknaden. Basefarm kom även på första plats i Radars omfattande leverantörskvalitetsgranskning 2018 och 2019, med motivering om förmågan att skapa ett stort mervärde på ett taktiskt-, operationellt- och strategiskt plan för kunderna.

“På Basefarm hjälper vi företag med både traditionell outsourcing och digital transformation, säger Fredrik Ohlsen. “Många kunder uppskattar också att vi är agnostiker och erbjuder kunderna bästa möjliga råd och lösning oavsett om det gäller tjänster baserade publikt moln eller en kombination av plattformar. Det är viktigt att kunderna verkligen får det optimala utifrån just sina behov och för att uppnå sin affär på ett optimalt sätt, särskilt idag då digital transformation och molntjänster är eftertraktade och korrelerar mot kundernas framgångar”.  

Om Undersökningen

Whitelane Research och PA Consultings undersökning, IT Sourcing Study 2020 Nordic, är en oberoende kundnöjdhetsmätning bland 340 företag i Norden. Totalt har 28 IT- och molntjänstleverantörer analyserats och rankats utifrån nio kategorier. Utifrån detta har man även räknat fram en totalranking för generell kundnöjdhet. Kunderna finns inom flera branscher, inklusive bank, offentlig sektor, tillverkande industri med flera.

 

Kontakt:

Basefarm
Reena Lindorff, Project Lead Marketing
reena.lindorff@basefarm.com 

Om Basefarm

Basefarm är en europeisk Managed Service Provider. Vi skapar marknadsledare genom att integrera nyckelkompetenser för digital transformation – Big data, molntjänster och informationssäkerhet, till en helhet. Vi tillhandahåller strategisk rådgivning, arkitektur och implementation tillsammans med förvaltning och drift av lösningar på flera olika molnplattformar. 

Basefarm grundades år 2000. Vårt team av 550+ ingenjörer och rådgivare supporterar globala kunder från våra europeiska kontor och datacenter i Norge, Sverige, Nederländerna, Tyskland och Österrike.

Basefarm kom på första plats i analytikerfirman Radars stora leverantörskvalitetsgranskning för vårt sätt att skapa operativa, taktiska och strategiska värden hos våra kunder 2019 och 2018. 

Basefarm blev topprankad i Whitelanes IT Outsourcing-studie Nordics 2020, 2019 och 2018 och erkändes av Gartner som ”Cool Vendor” i European Cloud Computing Market 2015 för vår unika metodik inom applikationshantering.

The Unbelievable Machine Company (*um), en del av Basefarm group, blev utnämnd till Årets innovatör 2018 av tyska affärstidningar som Wissen och Data Analytics.

I augusti 2018 förvärvades Basefarn av Orange Group och är nu en ett dotterbolag till Orange Business Service. För mer information, besök www.basefarm.se

 

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer