Annons

VÄRNA OM SKATTEBETALARNAS JOBB!

Finansminister Magdalena Andersson uttalar sig ”vi måste va rädda om skattebetalarnas pengar”

Sveriges småföretagare ÄR skattebetalare och visst har finansministern rätt, nu måste vi skapa möjligheter för jobben att finnas kvar. Investera NU för att rädda jobben, ekonomin och människans hopp och tro på framtiden.

Om livskraftiga företag och människorna bakom ej ges möjlighet att överleva krisen, vem skall då få igång hjulen senare? Det är småföretagare som är livskraften i nationens ekonomi, det är i små och medelstora företag som 4 av 5 jobb skapas och det är i småföretagen som jobben förväntas finnas och skapas igen efter krisen.

Nationen bör investera långsiktigt för småföretagarna nu och kan då förvänta sig att småföretagarna fortsätter att vara jobbskapare då krisen lagt sig. 

Krispaketen har bestått i att företagen skall vänta på pengar, men vad många behöver är ett rättvist kapitaltillskott för att betala löner inte en ökad personlig risk. Säger Mathias Rebane, näringspolitisk talesperson Företagarförbundet

Använd intäkterna från den allmänna löneavgiften nu!
Arbetsgivaravgifterna finansierar sjukförsäkringen, ålderspension, föräldraförsäkringen och arbetslöshetsersättning bla. Men i arbetsgivaravgiften ingår även den så kallade allmänna löneavgiften, en avgift på 1,5 procent som infördes 1992 för att finansiera EU medlemskapet. Nu uppgår den till 11,62 procent, och har genererat stora intäkter till statens ”välfyllda lador” de senaste åren. Endast förra året uppgick den allmänna löneavgiften till ca 200 miljarder kronor.förra året uppgick den allmänna löneavgiften till ca 200 miljarder kronor.

Återför löneavgifterna från ”Ladorna”

Nu är det dags att hämta en del av dem årliga 200 miljarderna som finns i de välfyllda ladorna till de skattebetalare som fyllt dem. Därför uppmanar Företagarförbundet Regeringen och samarbetspartierna att återföra de senaste fem årens inbetalda Allmänna löneavgifter till de företag som står i akut behov av kapital nu. 

Att vara passiv har av historien bevisats sig vara fel. Nu måste vi agera och behålla skattebetalarna och jobben på en enkel kalkyl av att satsa medel för att få tillbaka… Det lever vi med varje dag som skattebetalare. (småföretagare)

Mobilisera för riktade insatser mot småföretagen   
– tillsätt en småföretagarminister som vill skapa hopp

En småföretagarminister som har förståelse för skattebetalarna (småföretagen) och kan rikta insatser snabbt för att undvika konkurser och skapa hopp för landets jobbskapare. 

Vi kräver en småföretagarminister som från och med nu värnar om alla småföretagare! 

Med bästa småföretagarhälsningar
Mats Assarsson, Förbundsordförande, Företagarförbundet
Mathias Rebane, Näringspolitisk talesperson
0706-721821, mathias.rebane@ff.se


Företagarförbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, som sedan 1936 arbetar för att göra det bättre, enklare och tryggare att starta och driva samt utveckla småföretag i Sverige. Att skapa opinion om och öka förståelsen för småföretagarnas roll samt betydelse i samhällsutvecklingen och för tillväxten är kärnan i vår verksamhet. Därutöver levererar vi kvalificerade förmåner och tjänster till våra medlemmar.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?