Annons

Korttidspermittering BRA! -men varför lämnas en miljon företag och deras familjer utanför!

Alla drabbas av Corona krisen. För företag har omsättningen försvunnit på endast ett par dagar och ett tidigare lönsamt företag riskerar nu konkurs och stå utan inkomst. Förslaget om korttidspermittering där arbetsgivarens lönekostnader kan minska med hälften samtidigt som arbetstagaren får ut över 90 procent av lönen är ett steg åt rätt riktning MEN det utesluter hör och häpna enmansbolag & familjeföretag. 

”Vi har alla möjligheter att stötta svenska företag och den svenska servicenäringen i det här läget” – säger finansminister Magdalena Andersson.

Men finansministern säger en sak och gör en annan.

Krispaketet är nämligen fortfarande helt oacceptabelt. Regeringen har utelämnat 1 100 000 småföretagare eftersom det finns undantag i regelverket. Egenföretagare utan anställda kan inte nyttja stödet, ej heller om hen råkat anställa en syster eller bror. Småföretag som drivs av kvinnan eller mannen tillsammans med båda barnen offras då i regeringens förslag.

Varför lämnar regeringen 1 100 000 småföretagare och deras familjer utanför ett stödpaket som är finansierat med skattepengar som Sveriges småföretag har byggt upp. Varför säger regeringen att man riktar insatser mot småföretagen när det vid varje granskning av villkoren bevisas motsatsen?

Vi vill ej vänta på svaren, vi behöver handling NU!

 

”Löntagare som löntagare, det är anmärkningsvärt att regeringen gör skillnad i detta stödpaket. Vi småföretagare behöver enas och tillsammans påverka regeringen på riktigt” säger Andreas Pragsten.

Det här ÄR ytterligare ett bevis för behovet av en Småföretagarminister som kan resa sig upp i regeringen och säga NEJ! Detta berör en miljon småföretag som ska skapa jobben igen efter krisen. Rädda småföretagaren NU för Sveriges framtid

https://www.regeringen.se/artiklar/2020/03/om-forslaget-korttidspermittering/

Mattias Rebané

Näringspolitisk talesperson
Företagarförbundet

Mob. 070-672 18 21

mathias.rebane@ff.se

Företagarförbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, som sedan 1936 arbetar för att göra det bättre, enklare och tryggare att starta och driva samt utveckla småföretag i Sverige. Att skapa opinion om och öka förståelsen för småföretagarnas roll samt betydelse i samhällsutvecklingen och för tillväxten är kärnan i vår verksamhet. Därutöver levererar vi kvalificerade förmåner och tjänster till våra medlemmar.

Följande bilagor finns för nedladdning:
Release

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?