Annons

Så drabbas småföretagen av Coronakrisen

Coronaviruset oroar inte småföretagare personligen. 

80 procent av de tillfrågade är inte oroliga eller endast lite oroliga. Knappt 5 procent är Mycket roliga för sin egen hälsa och att bli smittade.

 

Redan kännbart för många

Minskad försäljning som leder till likviditetsbrist är det som redan känts av mest. att medarbetare stannar hemma har däremot inte märkts av speciellt mycket ännu.

 

Däremot spår många en osäker framtid

Nästan hälften av företagen anger att de snabbt kommer få brist på likviditet till följd av att omsättningen väntas sjunka de närmaste tiden.  35 procent tror också att de kommer att få problem med att medarbetare måste stanna hemma. 

 

Över efter sommaren?

Småföretagarna hoppas eller tror att den värsta krisen kommer att vara över efter sommaren. några tror att det hela är över på 4 veckor och andra att det tar flera år. I genomsnitt tror de som svarat att det värsta är över efter 19 veckor, dvs i början av augusti.

 

Stor ekonomisk påverkan för varje enskilt företag

Mer än sex av tio tror att krisen kommer att ha stor inverkan på deras ekonomi. Två av tio företagare räknar med väldigt stor ekonomisk påverkan eller till och med konkurs. 

 

 

Mattias Rebané

Näringspolitisk talesperson
Företagarförbundet

mattias.rebane@ff.se

Företagarförbundet är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, som sedan 1936 arbetar för att göra det bättre, enklare och tryggare att starta och driva samt utveckla småföretag i Sverige. Att skapa opinion om och öka förståelsen för småföretagarnas roll samt betydelse i samhällsutvecklingen och för tillväxten är kärnan i vår verksamhet. Därutöver levererar vi kvalificerade förmåner och tjänster till våra medlemmar.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?