ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS

Samarbete för ett säkrare Sverige i en VUCA-värld

Omvärldsläget har under senare år ofta beskrivits av media i termer som osäkert och komplext. Man beskriver även ibland omvärlden med förkortningen VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity och Ambiguity) – ett begrepp som bland annat används flitigt av amerikanska armén. Översatt innebär det att världen ses som volatil, osäker, komplex och tvetydig.

Med yttersta målsättning om att bidra till ett säkrare Sverige i en så kallad VUCA-värld inleder nu säkerhetsspecialisterna på SRI, Scandinavian Recruitment Intelligence, och 4C Strategies ett strategiskt samarbete.

Genom samarbetet kan vi tillsammans erbjuda helhetslösningar på området, från SRIs spetskompetens inom bland annat bakgrundskontroller och säkerhetsprövning, till 4C Strategies mjukvaru- och konsulttjänster inom säkerhetsskydd, riskhantering och informationssäkerhet. Sammantaget kan vi genom detta samarbete erbjuda organisationer med höga krav på säkerhet en tydlig överblick över sina hot och sårbarheter.

”4C Strategies genomför många kundprojekt inom ramen för säkerhetsskydd. Vår erfarenhet säger oss att personalsäkerhet och människan i organisationen är en mycket viktig pusselbit i detta sammanhang. För en organisation med en hög grad av logiskt och fysiskt skydd blir den enskilda individen den enklaste vägen in för en aktör med ont uppsåt.

SRI är en aktör med imponerande spetskompetens inom bland annat personalsäkerhet, säkerhetsprövning och bakgrundskontroller. De åtnjuter även ett stort förtroende på marknaden samtidigt som de har en modern och entreprenöriell framtoning, vilket känns som en perfect match för både oss och våra kunder,” säger Nils Kjellgren, Partner, 4C Strategies.

Den nya Säkerhetsskyddslagen trädde i kraft den första april 2019 och många organisationer uppger att de saknar insikt och kunskap kring lagens krav samt om lagen gäller för just dem eller inte.

Samarbetet mellan SRI och 4C Strategies innebär konkret att de båda organisationerna tillgängliggör kunskap och konsulter för varandras respektive kunder med fokus på utbildning och konsultstöd inom säkerhetsskydd med utgångspunkt i Säkerhetsskyddslagen.

”På SRI har vi ett uttalat fokus om att vara bäst i branschen inom ett fåtal områden – alla med fokus på säkerhet kring människan. Samtidigt har våra kunder behov av hjälp med sitt säkerhetsarbete utöver de områden där vi besitter spetskompetens. För att kunna erbjuda våra kunder en välfylld verktygslåda behöver vi därför strategiska samarbetspartners.

4C Strategies är en organisation som besitter oerhört mycket kunskap och som genom åren byggt upp en särställning på marknaden – något som har resulterat i en minst sagt imponerande kundportfölj. Många av dessa kunder bedriver extremt säkerhetskänsliga verksamheter, något som både vittnar om vad 4C Strategies kan bidra med hos våra kunder och i en större kontext – hur de bidrar till ett säkrare Sverige,” säger Pierre Gudmundson, grundare och VD, SRI.

Det nya samarbetet mellan SRI och 4C Strategies inleddes i januari 2020.

För mer information:

Pierre Gudmundson, grundare och VD, SRI
Tel: 070-912 00 50
E-post: pierre@sri.se

Nils Kjellgren, Partner, 4C Strategies
Tel: 070-580 30 87
E-post: nils.kjellgren@4cstrategies.com

 

Om SRI
SRI är ett konsultbolag specialiserade på risk och säkerhetsrådgivning. Med erfarenheter från Polismyndigheten, Försvarsmakten och rekryteringsbranschen hjälper de arbetsgivare med bakgrundskontrollerdigital referenstagning, säkerhetsprövning, säkerhetsutbildningar och IDD-kontroller.

Om 4C Strategies
4C Strategies är en ledande leverantör av lösningar inom krisberedskap, samhällssäkerhet och övning. Genom kombinationen av våra konsulttjänster och mjukvaran Exonaut erbjuder vi ett unikt och integrerat stöd. Företaget grundades i Sverige år 2000. Idag arbetar vi med över 200 kunder i 70 länder runt om i världen. Vi bidrar till ett säkrare samhälle genom att kombinera kraften i digital innovation med bred branschexpertis.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer