Annons

Abreos gets Grant of 850 000 USD for monitoring of Crohns disease

Abreos Biosciences has been awarded funding for phase two of the "Personalized precision dosing of anti-TNF biological therapies" project by, among others, the National Institute of Health's (NIH). 

Abreos Biosciences has been awarded funding for phase two of the "Personalized precision dosing of anti-TNF biological therapies" project by, among others, the National Institute of Health's (NIH). This "Fast Track Award" is the second part of a project focused on treating chronic inflammatory diseases.  The funding will enable the company to continue developing a device to measure infliximab drugs in patients treated for Crohn's disease. Clinical validation studies leading to CE and FDA approval will be followed shortly thereafter. 

“This award allows us to continue this exciting and important project. Combined with our recent joint venture, Aegirbio, and the Magniareader platform it brings, we now have a clear scientific and commercial path to bring these tools to the patients that need them”, say Abreos Biosciences CEO, Dr. Bradley Messmer.  

”We have here additional strong proof and support for the ideas behind the formation of Aegirbio. The market for Remicade/Infliximab is estimated to $150 millions per year, a market that will be addressed by MagniaReader tests from Aegirbio,”, says Anders Ingvarsson, acting CEO in Aegirbio. 

For additional information please contact the CEO of LifeAssays AB, Anders Ingvarsson 46 46 286 54 00 or email: info@lifeassays.com

About LifeAssays®. NGM-listed LifeAssays® ABs business idéa is to develop, manufature and sell diagnostic systems based on the Company proprietary and patented technology platform,  MagnetoImmunoAssay (MIA). The Company delivers safe and robust systems for quick and reliable analysis in human- and veterinay medicin. For more details please go to www.lifeassays.com

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?