Annons

Marknaden för att hyra hus växer snabbt

Det har skett snabba förändringar på många marknader alltsedan internet slog igenom på allvar runt millennieskiftet. Det är marknad efter marknad som stöpts om på grund av att internet i grunden kunnat ändra det sätt som resurser allokeras på. Det senaste exemplet kanske är marknaden för att hyra hus. Vi är väl medvetna om hur marknaden för att hyra lägenheter har förändrats med internetbaserade plattformar för att förmedla lägenheter, framförallt för korttidsuthyrningar, men samma kraft har ännu inte nått marknaden för att hyra hela hus.

Varför är det så intressant för människor att hyra hus istället för att köpa?

Att marknaden för hus inte är lika flexibel som marknaden för lägenheter är känt sedan länge och att det är så beror mycket på att hus är dyrare att hyra samt att de som äger husen är mindre benägna att hyra ut dem. De som bor i hus har ofta mer saker och har ofta bott in sig i huset mer än de som bor i lägenheter.

Men då samhället har blivit alltmer flexibelt så har intresset för att hyra hus på kortare tid också vuxit och det är därför vi ser en växande marknad för att hyra hus.

Hur ser framtiden ut för hyresmarknaden för hus?

Vi kan nog med ganska god säkerhet förutspå att marknaden för att hyra ut hus kommer att växa ordentligt framöver. Det finns ingenting som tyder på att människor kommer att flytta mindre, det är snarare så att mobiliteten i samhället ökar extremt snabbt vilket gör att vi säkert kommer att se fler och fler personer som flyttar mellan olika delar av länder och också mellan länder, och många av dessa personer kommer att ta med sig sina familjer. Dessa personer kommer säkert att uppskatta, och vara beredda att betala för, ändamålsenliga hus som passar behoven de har.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?