Annons

Jämför lån med låg ränta online

Är du intresserad av att låna pengar? Kanske vill du göra en viktig investering för dig eller din familj men har inte det kapital som krävs i nuläget. Då kan det vara läge att ta ett lån. Idag finns det riktigt enkla online-tjänster som du kan använda dig av för att hitta lån med låg ränta.

Det finns nämligen en del att tänka på innan du väljer att låna pengar. För det första bör du säkerställa att du har möjlighet att betala de räntor och avgifter som är förknippade med ett lån. Det gör du enklast genom att göra en hushållsbudget. Lägg in alla dina inkomster och regelbundna utgifter för att se vad resultatet per månad blir. Då ser du om du har utrymme för ett lån eller inte.

Jämför lån

För att hitta ett riktigt bra lån så gäller det att jämföra olika lån med varandra. Räntor och avgifter kan nämligen variera kraftigt mellan olika långivare. Den traditionella metoden går ut på att ringa eller besöka olika banker och försöka förhandla och ställa bankerna mot varandra. Det kräver ganska mycket tid och engagemang. Dessutom behöver du vara en orädd person som gillar att förhandla.

Ett mer modernt och enklare sätt att jämföra lån är att använda sig av en jämförelsetjänst på nätet. Dessa tjänster erbjuder lån för alla och skickar vidare din förfrågan till ett stort antal olika långivare och banker. De banker som godkänner din ansökan skickar ett erbjudande direkt till dig. Då kan du i lugn och ro jämföra räntorna och avgifterna hos olika banker och välja det erbjudande som passar dig bäst.

Vad krävs för att få låna pengar?

Olika banker har olika krav när det gäller hur mycket du får låna. Det görs alltid en kreditupplysning för att se om du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs. Vissa långivare säger alltid nej om du har en betalningsanmärkning, medan andra långivare kan förhålla sig mer fritt till det och se till helheten.

Om du kontaktar din lokala fysiska bank kan du ha möjlighet att tillsammans med personalen där sitta ner och se över din situation. Ibland kan det öka chanserna att få ett lån beviljat. Men med dagens jämförelsetjänster är chanserna goda att åtminstone någon av de många bankerna som är anslutna till tjänsten beviljar ett lån.

Det är en stor fördel om du har en fast anställning och en hög inkomst. Men det är inte omöjligt att få ta lån även med en mer osäker privatekonomi. Eventuellt kan det vara så att räntan blir högre om banken bedömer att det innebär en risk att låna ut pengar till dig.

Vad ska jag låna till?

När det gäller lån och pengar så resonerar människor väldigt olika. Somliga skulle aldrig låna för att köpa en bil eller en resa. Medan andra anser att det kan vara rätt att göra det om det är viktigt och avgörande i den aktuella livssituationen. Till sist är det bara den som väljer att låna som kan säga om det är rätt beslut eller inte. Har du redan många små lån med höga räntor så är det förmodligen läge att se över situationen, snarare än att ta ytterligare ett lån.

Ett bra sätt att sänka sina kostnader förknippade med lån är att samla alla sina små lån med höga räntor till ett enda, större lån med lägre ränta. Då kan du dessutom slippa eventuella fakturaavgifter och liknande. De tjänster som erbjuder dig att jämföra erbjudanden från olika banker erbjuder ofta även en tjänst där du kan samla alla dina befintliga lån hos en långivare. Fundera på om det kan vara aktuellt.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?