Annons

BOOMIS PLATTFROM TAR IFS KUNDER TILL NÄSTA NIVÅ AV INTEGRATION MED 200 FÖRINBYGGDA KOPPLINGAR

IFS applikationer för FSM, ERP och EAM kan nu kopplas till stora databaser med Boomis integrationslösningar

Idag lanserar det globala affärssystemsföretaget IFS ett nytt partnerskap med Boomi, ett företag i Dell Technologies-koncernen. Teknikstacken som är resultatet av samarbetet kombinerar affärssystem (ERP), samt applikationer för hantering av tillgångar och inventarier (EAM) och av fältservice (FSM). Det ger en ”digital växel” som förenar industriprocesser med flexibiliteten som finns i molnet.

Under de senaste tre decennierna har det numera 4 000 personer starka teamet på IFS byggt specialiserade applikationer för företag inom branscher som tillverkande industri, flygteknik, försvarsindustrin, bygg- och infrastrukturbranschen, energibranschen med tillhörande områden (utilities), samt servicehantering. När de här branscherna nu digitaliserar sina processer behöver de koppla ihop åtskilda källor med information, som i allt högre utsträckning finns i molnet. Det ställer krav på allt mer agila sätt att ansluta till, samt att avsluta och återupprätta anslutningar till, stora och föränderliga datakällor. Boomi grundades för att erbjuda precis sådan funktionalitet.

– Genom att anamma ”växeltänkande” som innebär att alla affärskritiska applikationer kopplas ihop i en central punkt kan man snabba upp försörjningskedjor, förbättra servicerespons och konkurrera globalt på bättre sätt än tidigare. Företag i alla branscher, från flygteknik till försvarsindustrin och energiproduktion, får möjligheten att koppla ihop sina specialiserade applikationer med kärnan i IFS plattform. Det blir möjligt med Boomis enhetliga plattform som utvecklats från grunden för molnet. Det här partnerskapet understryker IFS ambition att erbjuda sina kunder valfrihet och frihet att utnyttja sina existerande digitala resurser för att generera affärsvärde snabbare, säger Sakari Jorma, Senior Vice President på IFS.

Det här nya partnerskapet innebär att IFS kunder nu har tillgång till en ”digital växel” som integrerar den djupa funktionaliteten i IFS Applications med flera dussin andra applikationer som krävs för HR, finans och andra områden. Boomi tillhandahåller fler än 200 färdiga anslutningar (connectors), som är enkla att konfigurera i realtid, i ett ultramodernt användargränssnitt av typen dra-och-släpp. IFS kunder kan bygga integrationslösningar snabbare, vilket minskar projekttiderna med veckor, och ibland månader. Det är en hittills oöverträffad förbättring för många etablerade branscher.

– Styrkan i det här partnerskapet är de olika typer av expertis som IFS och Boomi erbjuder. IFS lojala kunder förtjänar den smartaste, mest skalbara och mest flexibla plattformen. Vi på Boomi känner oss hedrade att bli utvalda som basen för framtidens affärssystem, säger Derek Thompson, Europachaf på Boomi.

– Som en viktig leverantör till våra kunders ekosystem av lösningar, teknik och data så förstår vi fullt ut behovet av att erbjuda fullständig öppenhet och valfrihet. Genom samarbetet med Boomi tar vi nästa logiska steg för att tillhandahålla nyckelfärdiga anslutningar till den digitala växeln. Det görs med vår redan öppna och API-baserade plattform, säger Christian Pedersen, IFS produktchef.

Presskontakt:

Lyndsey Rojas

Director Global Communications IFS; 

Email: press@ifs.com 

+1 (216) 339-9144

Madelene Kornfehl 

Cloudberry Communications

Email: madelene@cloudberry.se

+46 706 5858 85

 

About IFS

IFS utvecklar och levererar affärssystem till kunder över hela världen som tillverkar och distribuerar varor, underhåller anläggningstillgångar samt driver serviceinriktade verksamheter. Vår branschkunskap, våra lösningar och vårt kundfokus har gjort oss till den mest rekommenderade leverantören inom vår bransch. Våra 4 000 anställda och vårt växande ekosystem av partners hjälper varje dag mer än 10 000 kunder över hela världen att bli mer konkurrenskraftiga. För mer information om hur våra lösningar kan hjälpa ditt företag, besök IFS.com.

Följ oss på Twitter: @IFSNordics och LinkedIn: IFS Nordics

Läs mer om teknologi, innovation och kreativitet på IFS Blog:  https://blog.ifs.com/

 

Om Boomi

Boomi som är ett företag inom Dell Technologies-koncernen har lösningar för att snabbt och enkelt koppla ihop allt i ditt digitala ekosystem. Det gör att du kan få ett bättre ekonomiskt resultat, snabbare. Boomis smarta och skalbara plattform accelererar din verksamhet genom att koppla ihop dina data, applikationer, processer och anställda. Genom att använda kraften i molnet för att koppla ihop allt inom, och utanför, en organisation ger Boomi fler än 10 000 organisationer över hela världen möjligheten att framtidssäkra sina applikationsstrategier.

För mer information, besök http://www.boomi.com.

© 2020 Boomi Inc. Dell, Dell Technologies, Boomi, the ‘B’ logo, Molecule, and Dell Boomi are trademarks of Dell Inc., or its subsidiaries. All rights reserved. Other names or marks may be the trademarks of their respective owners.

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Resurs BankAnnons

Resurs Bank skapar hållbar lönsamhet när handeln förändras

Anna Nauclér, CCO på Resurs Bank
Anna Nauclér, CCO på Resurs Bank

Under lång tid har hållbarhetsfrågan och den cirkulära ekonomin vänt upp och ner på handeln och i dagsläget möter handlare också helt nya utmaningar där kunder håller hårdare i sina pengar. Förmågan att snabbt ställa om sin verksamhet blir därför allt viktigare, framför allt när nya oförutsedda omvärldsfaktorer nu tydligt påverkar handeln. Att väga in ansvarsfull kreditgivning och erbjuda flexibla betallösningar är två sätt att skapa hållbar lönsamhet och stå starkare i en osäker värld.

Nya utmaningar bidrar också till utveckling, nya kundresor och nya erbjudanden. Resurs Bank är en av de största leverantörerna av betallösningar på den nordiska marknaden och har lång erfarenhet av att i nära samarbete med sina partners möjliggöra detta omställningsarbete.

– Vill man få återkommande kunder kan man inte bara konkurrera med pris. Istället behöver man utmärka sig som en aktör som snabbt förstår kunderna behov och kan ställa om även när det blåser upp till storm. En viktig aspekt är att erbjuda olika alternativ av betallösningar i kombination med en noggrann kreditbedömning som ger kunderna ökad handlingskraft, trygghet och flexibilitet. Därför erbjuder vi bland annat prenumerationslösningar som ger kunden möjlighet att använda en produkt utan att äga den och därmed istället få en månadsavgift som går att avsluta, säger Anna Nauclèr, CCO på Resurs Bank.

Resurs Checkout – en omnilösning

När konsumenter ändrar sitt sätt att handla är det viktigare än någonsin med en omnilösning som håller ihop kommunikation och betallösningar i både e-handel och butik.

– Med Resurs Checkout får handlare en omnilösning som gör det smidigt att anpassa sin affär till de kanaler som konsumenterna efterfrågar. Med Resurs Checkout kan kunder välja delbetalning som gör att man kan skapa en jämnare månadsekonomi för att kunna planera sin ekonomi och känna sig trygg, fortsätter Anna.

Starka varumärken bygger lojalitet

Nyckeln till att få fler återkommande kunder ligger i att anpassa sin affärsstrategi så att den håller sig relevant och hjälper till att stärka varumärket. Precis som att affärsmodeller anpassas behöver varumärkesarbetet spegla vad som sker i världen.

– Handeln har mycket att vinna på att väga in aspekter som handlar om hållbar konsumtion, där kreditbedömning är grundläggande för att också skapa hållbar lönsamhet i sin affär. Genom att erbjuda co- och whitelabel-koncept för våra betallösningar, där våra partners varumärke frontas gentemot slutkund, skapas förutsättningar för en tydlig och anpassad kundkommunikation som stärker handlarens varumärke, säger Anna.

Klokare köp ger hållbarare samhällen

Detta får till följd att kunderna har råd att köpa produkter av högre kvalitet som håller längre vilket bidrar till klokare konsumtion samtidigt som högre snittköp skapar tillväxt. Långsiktigt smarta köp leder till hållbar privatekonomi, vilket i sin tur leder till mer hållbart rustade samhällen som kan leva upp till de globala målen.

– Resurs har en noggrann kreditbedömningsprocess med syfte att människor ska ha en långsiktig hållbar privatekonomi. Vi har individuell rådgivning och en rad olika aktiviteter för att undvika att kunder hamnar i inkasso. Ingen vinner på överskuldsättning, avslutar Anna.

FAKTA OM RESURS BANK

Resurskoncernen finns i hela Norden och består av Resurs Bank och Solid Försäkring. Vi jobbar med att skapa smarta betal- och finansieringslösningar för både konsumenter och företag.

EXTERN LÄNK: Läs mer om Resurs Bank här 

Mer från Resurs Bank

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Resurs Bank och ej en artikel av Dagens industri
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?