Annons

Möjlighet att investera i ett bolag vars omförhandlade avtal samt nya investeringar förväntas leda till lönsamhet

Amnode är ett moderbolag i en liten noterad svensk verkstadskoncern. Koncernen består av ett antal nordiska verkstadsindustrier som förvärvats och slagits ihop, där alla har någon form av specialiserad tillverkningsexpertis inom metallbearbetning.
 
Amnodes affärsidé är att vara en komplett och innovativ leverantör samt samarbetspartner till företag inom fordons-, kraftindustri- och VVS-kunder i norra Europa. Amnode har två spetskompetenser, den ena är smide av mässing, koppar och aluminium som skapar tätt gods och som därmed kan nyttjas inom breda industriella tillämpningsområden, Bolaget erbjuder produkter från fem kärnområden; varmsmide, fleraxlig bearbetning, automatsvarvning, kuggfräsning och långhålsborrning i två specialiserade produktionsenheter i Gnosjö och Skultuna. Produkterna utgörs av varmpressade, bearbetade och svarvade komponenter i mässing, aluminium, aluminiumbrons, och koppar.
 
En av företagets styrkor är möjligheten att erbjuda hela kedjan från automatsvarvat ämne till transferbearbetad färdig komponent. Bolaget producerar också tyngre stålkomponenter som klarar extrema kvalitetskrav där produkterna återfinns inom tunga fordon, pelarkranar och produkter för skogsindustrin. Exempel på kunder är: Scania, HIAB, Uponor, Bufab Group, Volkswagen Group och Alfa Laval.
  
Bolaget genomför nu en företrädesemission om ca 9 MSEK för att kunna utföra investeringar inom automatisering av sin verksamhet samt förbättra sitt rörelsekapital och lager. Den ökade andelen produktion med begränsad bemanning, som resultat av automatiseringen, förväntas bidra till en långsiktig lönsamhet.
 
Bolagets VD Sam Olofqvist ger i en intervju med Analyst Group tre anledningar till att investera
  

1. Förväntad minskning i rörelsekostnader genom fokusering på försäljning inom lönsamma segment.
2. Investeringar i organisation och produktsapparat förväntas förbättra marginaler.
3. Lyckade omförhandlingar av kundavtal förväntas förbättra öka lönsamhet.
 
 
Läs mer om Amnode och pågående emission här

Se fullständigt pressmeddelande och andra nyheter från detta bolag på Cision News.
Vill du också synas med dina nyheter på Di.se?
Läs mer om publicering på Di.se


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?